More 0 Napisano 5 Czerwca Siemka, posiadam lampę 60w od ledam (ok 9k lumen) Box 40x40x140 Powinna być wystarczająca? Kolej pytanie, jaka odległość od szczytu rośliny? Na kwitnienie inna niż na weg? Pozdrawiam @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,120 Napisano 5 Czerwca @MiraiiNikki ty masz taką lampę? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mooshrom 246 Napisano 5 Czerwca Sprawdź sobie programem PPFD Meter ustal między 300-500 na weg a na flo 800-1000 i masz odpowiednią wysokość każda lampa jest inna. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MiraiiNikki 461 Napisano 5 Czerwca (edytowane) @WymiataczMega @More ja mam 2x60W od Ledam w 60x60. Myślę że będzie git w 40x40 jedna 60W, Choć osobiście bym dorzucił jeszcze jakąś jedną żarówkę na kwitnięcie. Teraz te nowe Ledam mają 2 diody, prawda? Ja mam starszą generacje na 4 diodach. Lepiej światło rozkładają. Uważam, że te starsze Ledam były lepsze. trzymaj ok. 30-35 cm nad roślinami podczas wegetacji, a na kwitnieniu 10-15 cm. Trzymaj mniej więcej taką odległość na wegu: A tak na Kwitnięciu: Edytowane 5 Czerwca przez MiraiiNikki 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach