Dragoddess 4 Napisano 21 Maja Witam, to moja pierwsza sadzonka automat. Wcześniej widziałam jak znajomi sadzili więc zrobiłam podobnie, ale moje roślinki nie chcą rosnąć, mija już prawie 3 tydzień a one wyglądają tak jak na zdjęciu. Kupiłam ziemię ze sklepu, wystawiam na słońce a w nocy daje pod lekką lampę, czy ktoś może pomóc? Dlaczego nie rośnie? 4 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 1,956 Napisano 21 Maja @Dragoddess no rośnie Ci tam jakaś trawa ale chyba chciałeś inną? 🤔 Co tam dokładnie siałeś/sadziłeś? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 21 Maja @Dragoddess 3 tygodnie to nasionka pewnie zgniło, albo wyschło po otwierzeniu. To co widzisz to zwykła trawa. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,108 Napisano 21 Maja (edytowane) @Dragoddess jestes pewna ze dostalas wlasciwe nasiona? 🤣 Edytowane 21 Maja przez Boczelli 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,030 Napisano 21 Maja (edytowane) To "Zielony" się z Wami bawi 🙂 Edytowane 21 Maja przez WBB 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 1,956 Napisano 21 Maja @WBB nieeeeee, no co Ty.... on pewnie ma ciekawsze zajęcia, nie to co my. 😉 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 23 Maja Może to te wysokie trawy ozdobne 😅 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dragoddess 4 Napisano 23 Maja @Lady Green ogólnie do sadzonek użyłam zwykłej ziemi z ogródka (stąd pewnie trawa), potem gdy przesadzałam to kupiłam specjalną ziemię. Nasionka kupiłam w Smart-shopie w Amsterdamie @doominik kurde.. no to szkoda. W takim razie kupię nasiona ponownie. Mógłby ktoś mi napisać po kolei jak to zrobić i jakie nasiona/trawe/nawozy najlepiej wybrać żeby ładnie urosło? @Boczelli kupiłam w smart-shopie. W słoiczku, miał być to automat indoor, OG kush czy coś takiego (nie pamiętam dokładnie nazwy tych nasionek bo wyrzuciłam opakowanie) @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 1,956 Napisano 24 Maja @Dragoddess zdefiniuj prosze słowo sadzonka, bo nie wiem co masz na myśli... I doprecyzuj co przesadzałaś do tej specjalnej ziemi. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dragoddess 4 Napisano 24 Maja @Lady Green Na początku nasionka trzymałam w plastikowym pojemniku pomiędzy warstwą namoczonego ręcznika papierowego. Gdy nasionka się otworzyły i wyszła z nich mała łodyga, dałam do ziemi z ogrodu, do małej doniczki i czekałam. Pryskałam wodą ze spryskiwacza raz na dwa dni. Gdy zaczęły wychodzić do góry przesadziłam do większej doniczki z ziemią sklepową. A potem przestało rosnąć @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,120 Napisano 24 Maja @Dragoddess wygląda jakby ktoś cię oszukał. To nie marihuana. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,137 Napisano 24 Maja Ktos Ci zrobil psikusa bo to nie ta roslina, ktora bys chciala🙃 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cykacz 192 Napisano 24 Maja Ładny trawnik ci rośnie mordo ale dosadź go więcej bo nie ładnie w doniczce wygląda ;d @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach