Gonzo 2 Napisano 20 Maja Zaczynam zabawę i jeszcze nie mam pojęcia o nawożeniu. Bio tabs starterbox, czy jest to kompletny zestaw? W opisie podają, że zestaw na 5-10 roślin i że niemożna nic zepsuć. Może coś innego-lepszego polecicie dla początkującego. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 20 Maja (edytowane) Korzystam z biotabs i polecam wrzucasz tabsa i wyjebane rośnie xD jako początkującemu Boczeli polecił mi dokupić jeszcze Herbatke PK i PK 5-8 i powiem ci nic więcej nie trzeba Edytowane 20 Maja przez Gość @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 467 Napisano 20 Maja @Tatito boczelli polecał jeszcze boomboom spray xD a pod resztą sie podpisuje hahaa @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gonzo 2 Napisano 20 Maja To widać wybrałem dobrze. Co polecicie mieć w rezerwie w razie czego na plesn? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 20 Maja to jak boom boom będziesz kupował nie popełnij mojego błędu kup malutka buteleczkę bo ja kupiłem zasp na 5 lat .... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 467 Napisano 20 Maja @Gonzo Na pleśń to nie wiem, ale na przykład ziemiórki to podobno pospolity szkodnik, więc ja mam żółte lepy przygotowane jakby się pojawiły i do pozbycia sie ich z ziemi ziemia okrzemkowa albo olejek neem. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,301 Napisano 20 Maja @Gonzo na plesn dobre warunki i cyrkulacja powietrza wystarczy. @Mr.Green zoba ilu nowych na biotabsy przeciagnalem 😎 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gonzo 2 Napisano 20 Maja 15 minut temu, Tatito napisał: to jak boom boom będziesz kupował nie popełnij mojego błędu kup malutka buteleczkę bo ja kupiłem zasp na 5 lat .... taki zestaw znalazlem; https://growshop.org/pl/biotabs/1857-zestaw-startowy-biotabs-starter-kit-5986079485281.html @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 467 Napisano 20 Maja @Gonzo No to ten zestaw + PK booster compost tea + silicium flash + boomboom spray i to wszystko @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MiraiiNikki 463 Napisano 21 Maja @Gonzo Herbatką możesz zrobić oprysk, też działa ochronnie przed grzybkiem. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,115 Napisano 21 Maja @Boczelli poleca... 🙂 Może taki kanał na YT zrobimy 🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gonzo 2 Napisano 21 Maja 5 godzin temu, WBB napisał: @Boczelli poleca... 🙂 Może taki kanał na YT zrobimy 🙂 Dawaj 😁 Chętnie obejrzę. Wracając do tematu; Zestaw ma być używany do sezonowych pod folia, jak z zastosowaniem przy automatach? W zestawie jest jakiś opis, instrukcja? 😄 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 21 Maja 37 minut temu, Gonzo napisał: Dawaj 😁 Chętnie obejrzę. Wracając do tematu; Zestaw ma być używany do sezonowych pod folia, jak z zastosowaniem przy automatach? W zestawie jest jakiś opis, instrukcja? 😄 Tak w kartonie jest instrukcja co i jak zrobić na ich stronie jest instrukcja po polsku 😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gonzo 2 Napisano 28 Maja Zapewne o tę instrukcji chodzi; https://growshop.org/pl/blog/dawkowanie-nawozow/biotabs-instrukcja-organicznej-uprawy Nie kumam trochę zastosowania tych tabletek. Na sezonowe wystarczy pojemnik 50l i 5 tab? Do automatu stosować donice 20 L i 3 tab? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 467 Napisano 29 Maja @Gonzo coś chyba źle zinterpretowałeś bo 50L to mają te pojemniki na budowach co se zaprawy mieszają w nich haha ogolnie tam jest rozpisane ile tabletek na ile litrów ziemi, ale już klasycznie - Boczelli poleca dać mniej. Ja mam sezony w 9L i dostały po jednym tabsie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gonzo 2 Napisano 26 Czerwca W dniu 20/05/2024 o 22:03, Adi_ejol napisał: @Gonzo PK booster compost tea + silicium flash + boomboom spray Znalazłem jak to stosować, tylko nie mam pojęcie kiedy? Jakaś podpowiedź? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 467 Napisano 26 Czerwca @Gonzo zobacz sobie moją fotorelację, tam dokładnie pokazałem jak przygotowuje ziemie z użyciem nawozów biotabs i kiedy używam boom boom spray A herbatka no to na kwitnieniu chyba co drugie podlewanie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach