poczatkujacygrowmen 1 Napisano 15 Maja Siemanko, co powiecie na temat tej rośliny? Początki były bardzo ciężkie, ale odratowałem ją i rośnie, wydaje mi się, że powoli strasznie, ale robi się bardzo krzaczasta. Uciąłem głównego szczyta i od tej pory strasznie się zakracza. Co powiecie na ten temat? Jakieś wskazówki? Ma 4 tygodnie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MiraiiNikki 463 Napisano 15 Maja (edytowane) @poczatkujacygrowmen Daje takie 6 na 10. Widać że miała stresa albo nieodpowiednie oświetlanie. Zaraz zacznie kwitnąć, na pewno coś tam z niej będzie ale nie spodziewaj się jakiegoś mega zbioru. Jeszcze podrośnie na początku kwitnienia. W ogóle weź podaj jakieś konkretne info. Czym świecisz, czym nawozisz? Dla porównania wrzucam swoje autosy po LST, które miały w ten czas równo 30 dni. Edytowane 15 Maja przez MiraiiNikki @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
poczatkujacygrowmen 1 Napisano 15 Maja Światło tylko słońce,.nawożę biohumusem i niczym więcej. Mam też hesi boosta na czas do kwitnienia i dojrzewania owoców. Jak myślisz kiedy zacznie kwitnąć i ile będzie trwało kwitnięcie? Myślałem żeby może trochę lisci pousuwać, ale chyba jeszcze za wcześnie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,414 Napisano 15 Maja @poczatkujacygrowmen w jakim celu chcesz usuwac liscie? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
poczatkujacygrowmen 1 Napisano 15 Maja @moonka żeby słońca więcej dostawały miejsca w którym będą topki @moonka masz jakieś wskazówki? Jestem tu żeby się czegoś dowiedzieć @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,352 Napisano 15 Maja Żadnych liści nie usuwaj. To dodatkowy stres . Twoja roślina tego nie potrzebuje. Przez to będzie szło wolniej i odbije się na plonie. Jak to auto to lada moment zacznie kwitnąć. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
poczatkujacygrowmen 1 Napisano 15 Maja @WymiataczMega ile trwa kwitnienie około? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,352 Napisano 15 Maja Gdzieś 7-9 tygodni @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
poczatkujacygrowmen 1 Napisano 15 Maja @WymiataczMega czyli od momentu kwitnienia jeszcze jeszcze będzie to trwało około 7 tygodni? Myślisz, że urosnie na wysokość jeszcze? Na liściu się pojawiły takie małe kropeczki, dołączyłem fotkę. Wiesz może co to znaczy? A drugi liść wyżej się zmarsczyl, też widac na zdjęciu @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,352 Napisano 15 Maja Gdy wejdzie w kwitnienie urośnie z drugie tyle. Tak, odkąd zacznie kwitnąć jeszcze co najmniej z 7 tygodni. Na liściu nie widzę żadnych plamek 🤷 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,414 Napisano 15 Maja @poczatkujacygrowmen ale jeszcze tam nic nie ma wiec po co cokolwiek wycinac😉 Poza tym to automaty, ktorych raczej nie powinno sie stresowac bo odbije sie to na plonie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach