Tibijczyk 58 Napisano 11 Maja (edytowane) Pojawiły się listki fajnie nisko przy ziemi. Jak często ją podlewać? Po prostu dawać czas aż ziemia wyschnie? I sprawdzać tę ziemię poza butelką czy właśnie w "szklarni"? Edytowane 11 Maja przez Tibijczyk @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tibijczyk 58 Napisano 13 Maja Dzień 3 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szamayo 589 Napisano 13 Maja @Tibijczyk podlewaj tak żeby miała wilgotno a nie bagnisto mokro w okół siebie nie bezpośrednio pod roślinke, zrobi się suchsza to znowu podlewaj dookoła roślinki żeby korzen szukał wody Tutaj bym liczył jako dzień pierwszy Patrze na twoja doniczkę i tak od razu ci zasugerował bym zmianę ale z racji że to pcbox to miejsca tam pewnie mało masz 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tibijczyk 58 Napisano 13 Maja @szamayo ten biobizz biogrow coś już kapać do wody? Bo niby piszą, że można od pojawienia się pierwszych liści i nie wiem czy dać trochę czasu czy ładować. Co do doniczki to nie mogłem znaleźć takiej, która w 100% odpowiadałaby mi wielkością i żeby się tu mieściła. Też jestem niestety zdania, że aktualna trochę za mała @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szamayo 589 Napisano 13 Maja @Tibijczyk masz ziemię specjalnie kupiona pod konopie to ona jest już nabita tymi pierwiastkami potrzebnymi roślince na chyba 3 tyg życia Zobacz najpierw jak będzie szła, łatwiej zdecydować kiedy widzisz jakiś postęp, a w tym momencie tak jak mówię można jej liczyć pierwszy dzień @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MiraiiNikki 461 Napisano 13 Maja (edytowane) @Tibijczyk Zostaw ją w spokoju na minimum 2-3 tygodnie. Allmix jest już dobrze nabity na starcie. Lej samą wodę odstaną 24h. Nie podlewaj często. Raz, a dobrze. Zweryfikuj sobie wagę doniczki jak ma sucho i po obfitym podlaniu. Podlewaj jak poczujesz, że doniczka jest lekka. Przelanie nie jest zależne od ilości wody, a od częstotliwości podlewania. Przeschnięta roślinka dojdzie do siebie w 4-8 godzin po podlaniu, przelana potrzebuje parę dni albo w ogóle do siebie nie dojdzie jak zgnije korzeń. Edytowane 13 Maja przez MiraiiNikki 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szamayo 589 Napisano 13 Maja Tym nawozem grow to jeszcze nie lej U mnie na nawozie w tabelce jest powiedziane ze można lać od tego momentu tylko w sladowych ilościach, ale pewnie nie uwzględniają oni ziemii dedykowanej 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tibijczyk 58 Napisano 16 Maja Dzień 5 od wyjścia nad ziemię. Nie idzie trochę wolno? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,136 Napisano 16 Maja @Tibijczyk pierwsze dni takie sa. Jak ruszy to nie nadazysz z ogarnianiem🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tibijczyk 58 Napisano 17 Maja Dzień 6. Ostatnio wodę dostała we wtorek ale ziemia nadal mokra więc nie leję. 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tibijczyk 58 Napisano 19 Maja Dzień 8. Ziemia na glebokosci 1-2cm nadal nie sucha, ale też nie jakoś bardzo wilgotno. Ostatnie podlewanie we wtorek, to nie za długo? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szamayo 589 Napisano 20 Maja @Tibijczyk za długo, masz dziury w tej donicy od spodu? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tibijczyk 58 Napisano 20 Maja (edytowane) @szamayo robiłem kilka dziur wiertłem ale jak trzeba to jakoś jeszcze zrobię więcej i dodam dzisiaj jakąś mikro dawkę bio grow Edytowane 20 Maja przez Tibijczyk @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tibijczyk 58 Napisano 21 Maja Dzień 10: 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,120 Napisano 21 Maja Nie ma za mokro? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tibijczyk 58 Napisano 22 Maja @WymiataczMega masz rację nalałem bardzo dużo ale tym razem przynajmniej wszystko ładnie przeleciało przez doniczkę, na podstawce nadal stoi odrobina wody. Ziema też jeszcze wilgotna. Zdjęcie z naturalnym światłem, może lepiej widać 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,136 Napisano 22 Maja @Tibijczyk nie lej tak duzo wody bo szlag trafi korznie szybciej niz myslisz. Lepiej troche przesuszyc nic przelac 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Raptor Farmer 13 Napisano 22 Maja fajny boxik ale LEDy płaskie byłyby bardziej ergonomiczne w przypadku tak małego boxa. I wszelkie okablowanie i gniazda el. przeniósłbym na zewnątrz.. no chyba że ten box jest jakoby w konspiracji @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cykacz 192 Napisano 22 Maja Nie wiem co ile im tam lejesz ale ja swoje na 2-3 dni leje 500-600ml wody aktualnie i im styka. mają 17 dni. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tibijczyk 58 Napisano 22 Maja @Raptor Farmer raz na jakiś czas musi wpaść do szafy i wtedy łatwiej mi ze wszystkim go zabrać jak tylko kabel wystaje. W przyszłości pewnie kupię jakiś mały namiocik, na razie pierwszy raz zupełnie na testa. @Cykacz teraz podlewane było w poniedziałek i ziema jeszcze nie wysycha, a w boxie jest cieplutko. Może to kwestia wyłączonego wyciągu? Jedynie wiatraczek wtłaczający ciągle działa. Ale jak będzie też wyciągało to wilgotność znowu spadnie totalnie. Z drugiej strony lepiej tak niż skiśnięte korzenie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach