szamayo 606 Napisano 23 Maja Tutaj będziesz widział, że opierasz lst na miejscu które defacto nie utrzyma ci szczytu przy ziemii, parę godzin i ci roślinka odbije do światła @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 470 Napisano 23 Maja @szamayo a ta akurat jest tak od wczoraj, ale mogę ją pociągnąć bardziej w stronę rogu doniczki @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,313 Napisano 23 Maja @Adi_ejol to co zaznaczyles na poprzednim zdjeciu to nie szczyty. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 470 Napisano 23 Maja @Boczelli nie to miałem na myśli Już to zobrazuje lepiej @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szamayo 606 Napisano 23 Maja Rośline złapałeś w dobrym miejscu ale to miejsce do doniczki w którym jest podpięta, myślę że nie napręża ci rośliny, napięcie = siła, trening siłowy 😄 tylko uważaj z tym bo można uciąć roślinke w ten sposób @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 470 Napisano 23 Maja Przed cięciem: Po cięciu: Więc to jednak jeszcze nie te szczyty po toppingu @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,313 Napisano 23 Maja @Adi_ejol tak to co zaznaczyles to beda szczyty @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 470 Napisano 23 Maja @szamayo no nie ma tam rzeczywiście dobrej dźwigni ale od wczoraj się jakoś trzyma, jak jutro się wyciągnie to poprawię @Boczelli no ale one już tak zaczynały rosnąć przed cięciem @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szamayo 606 Napisano 23 Maja @Adi_ejol wrzuć jutro fotkę jak odbije zanim podegniesz 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,313 Napisano 23 Maja (edytowane) @Adi_ejol no bo cięcie nie sprawia ze wyrastaja nowe szczyty, one juz tam sa.Uciecie glownego szczytu "glowy" sprawia ze szczyty boczne m.in. te ktore zaznaczyles zaczynaja walczyc o bycie tym nr 1 czyli szczytem glownym, a ty za pomoca lst je wyrownujesz zeby zamast 1szczytu glownego bylo ich np. 10 czy 15 itd itd. Musisz poczytac o filozofii LST i jak dziala bo dlugo by tlumaczyc. To trzeba zakumac Edytowane 23 Maja przez Boczelli @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 470 Napisano 23 Maja @szamayo @Boczelli odsłoniłem trochę szczyty, chyba nienajgorzej to wygląda 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,313 Napisano 23 Maja @Adi_ejol jest lepiej @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 470 Napisano 23 Maja @Boczelli i te rośliny mają być naciągnięte aż do samego flo? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pancio98 1 Napisano 23 Maja @Adi_ejol Według mnie mają być naciągnięte do samego końca, ale lepiej jakby ktoś bardziej doświadczony potwierdził moje zdanie 😄.W sumie mam pytanie co do lampy dlaczego tylko na 40% ? Jeśli są już w 20 dniu na weg @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szamayo 606 Napisano 24 Maja @Adi_ejol @Adi_ejol do ścinki @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,389 Napisano 24 Maja @Adi_ejol dwa odrosty byly przed cieciem a po cieciu przejmuja role tego co ucioles. Zamiast isc w jeden glowny szczyt teraz bedzie szlo w te dwa male odrosty, ktory od teraz sa szczytami glownymi @Pancio98 swiatlo dostosowujesz do wzrostu rosliny. Na tym etapie nie potrzebuja go jeszcze duzo wiec 40% najwidoczniej wystarcza @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 470 Napisano 24 Maja @Pancio98 trochę się tu treści narobiło ale kilka dni temu dodałem dwa zdjęcia które dzielił dzień i widać było że rośliny zapierdalają więc nie zwiększałem mocy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,313 Napisano 24 Maja @Adi_ejol tak maja byc naciagniete az do konca. No zrobilo sie troche tresci, ale o to chodzi, lepiej dopytac niz zjebac. @Pancio98 m.in. przez takie podejscie do swiatla twoje rosliny wygladaja jak wygladaja, czasem mniej znaczy lepiej. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 470 Napisano 24 Maja Czy taki zdechniety liść jest jakimkolwiek powodem do zmartwień czy go wyciąć w pizdu i po sprawie? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,389 Napisano 24 Maja @Adi_ejol urwij go😉 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach