Adi_ejol 491 Napisano 21 Maja Przyrosty konkretne, zdjęcia dzieli jeden dzień 2 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,414 Napisano 21 Maja @Adi_ejol lubie ten etap uprawy. Z dnia na dzien widac jak rosna i morda sie cieszy na ten widok😁 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 491 Napisano 21 Maja @moonka ja to jestem zaskoczony wręcz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,349 Napisano 21 Maja @Adi_ejol zaaklimatyzowały sie w nowych donicach i teraz zaczna dopiero rosnac 😁 małą przydaloby sie juz przesadzic, a duże zaczac trenowac 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 491 Napisano 21 Maja @Boczelli no właśnie wyprzedziłeś moje pytanie, czy mogę już im robić topping haha, a małą przerzucam jutro bo dziś już mam relaks @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,349 Napisano 21 Maja @Adi_ejol pokaz zdjecie od boku ile pięter maja, ale wydaje sie ze juz czas 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 491 Napisano 21 Maja @Boczelli 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,349 Napisano 21 Maja (edytowane) @Adi_ejol nie widac. Musi byc calkiem "od boku "😅 pokaz jedna i druga Edytowane 21 Maja przez Boczelli 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 491 Napisano 21 Maja @Boczelli 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,414 Napisano 21 Maja @Adi_ejol spokojnie mozna ja ciac ale jeszcze kwestia tego co chce osiagnac cieciem🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,349 Napisano 21 Maja @Adi_ejol jedna i druga mozesz ciac na Bena, proce lub na 6 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 491 Napisano 21 Maja @Boczelli Jeszcze wykorzystując twoją uwagę, mam pytanie odnośnie drugiej rośliny. W zasadzie jest najstarsza i wyszła z ziemi 20 dni temu, ale została przegoniona przez dwa dni młodszą dwójkę. I chce zapytać czy nie za bardzo się zbija? Bo względem „sióstr” jest widocznie zbita ale z braku doświadczenia nie jestem w stanie ocenić czy taki jej urok czy warto interweniować. Wrzucam kilka zdjęć poglądowo. Kurwa blokuje mi możliwość wrzucenia zdjęcia przez rozmiar To z czwartku 16.05 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,349 Napisano 21 Maja @Adi_ejol to ta na pierwszym zdjeciu w poprzednim Twoim poscie? Nie jest zbita, ma minimalnie mniejsze odstepy miedzy wezlami i widocznie slabszy wigor niz siostra ze wolniej rosnie. Ogolnie jest ok 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 491 Napisano 21 Maja @Boczelli a już tych postów najebalem ale na każdym zdjęciu po przesadzeniu jest z tyłu boxa @Boczelli @moonka dobra to standardowo im więcej odpowiedzi tym więcej pytań. W zasadzie nie zastanawialem się nad celem cięcia haha, chyba żeby zwiększyć potencjał roślin i dla doświadczenia. A te rodzaje cięcia to mnie zamurowały, bo dotychczas znałem pojęcie topping i fim, więc tu mogę jedynie powiedzieć, że chciałem wykonać ten pierwszy. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,349 Napisano 21 Maja (edytowane) @Adi_ejol no to jest ok. Moze po cieciu ta wieksza zamuli i ta ja dogoni, nigdy nie wiadomo 🙂 To nazwy potoczne w slangu growerskim, wssystkie dotycza toppingu, kwestia na ile szczytow chcesz ja teraz puscic. Proca-2 Ben-4 6-6 😅 Mowiles ze chcesz sie troche pobawic treningiem i zrobic tez LST. Ja bym w takim razie ci radzil uciac na 6, potem zrobic lst i ewentualnie pozniej jeszcze jeden topping zaleznie jak beda szly. @moonka robil cos podobnego ostatnio to sobie obczaj jego fr. Ja tez bede teraz chcial cos takiego zrobic na 1 roślinie. Edytowane 21 Maja przez Boczelli 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 491 Napisano 21 Maja @Boczelli to 3 razy topping trzeba zrobić na 6 ta? I to jeden po drugim robic jak tylko się pokażą dwa szczyty? A jeszcze pytanie, bo czytałem, że amnesia lubi wysoko rosnąć, więc czy mi się to wszystko zmieści w 60x60x160? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,414 Napisano 22 Maja @Adi_ejol na 6 szczytow tniesz 3x. Czekasz az troszcze podrosna po pierwszym cieciu i tniesz znowu. Ewentualnie mozesz zrobic inaczej. Poczekac na 5 pelnych pietra i ucinasz 2 najwyzsze zostawiajac 3 pietra. Z tych 3 masz 6 szczytow ale do tego koniecznie lst po cieciu. Jest masa opcji🙂 Zdjecie opcji nr 2 tuz po cieciu i teraz. Moim zdaniem tez dobra opcja a napewno duzo prostrza do wykonania 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,349 Napisano 22 Maja (edytowane) @Adi_ejol tak jak ci @moonkanapisal. Jak bedziesz madrze trenowal i w odpowiednim momencie przełączysz to nic ci boxa nie przerosnie. To Ty masz byc ich Panem i maja rosnąć takie jak Ty chcesz, dokonujesz tego m.in. przez trening roslin czy długość wega. Edytowane 22 Maja przez Boczelli 2 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 491 Napisano 22 Maja @moonka @Boczelli to tym dwóm dużym dziś utnę głowę, tylko jeszcze byście mi powiedzieli, czy lst robić od razu po cięciu? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,414 Napisano 22 Maja Tak, rob wszystko na raz. Ucinasz i glebujesz od razu a pozniej co dwa dni poprawiasz lst @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach