Adi_ejol 472 Napisano 29 Maja @moonka Zamieniam się w słuch odnośnie cięcia nr2 haha a co do nr3 to tak, jest tam gąszcz i najgorsze jest to, że średnio sie da naciągnąć bardziej głowne szczyty ale zostawiam ją narazie, troche podrośnie to coś będe kombinował. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,392 Napisano 29 Maja (edytowane) @Adi_ejol nr2 ma obecnie 4 szczyty o ile dobrze widze. Jesli tak jest to potraktuj kazdy z nich tak jak glowny szczyt w trakcie toppingu. Z kazdego wyrosna kolejne 2 szczyty co w sumie da 8 glownych. Zdjecie pokazuje rosline tuz po drugim cieciu a kolejne jak to wyglada gdy wszystkie w boxie przejda ten zabieg Edytowane 29 Maja przez moonka 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 472 Napisano 29 Maja @moonka tylko jutro mi sie szykuje wyjazd i wracam dopiero w sobote, lepiej to zrobic dziś czy poczekać na powrót? @moonka patent z kijkami kozaczek, ja juz byłem zrezygnowany przez to jak mi te rośliny wyglądały po LST ale dzis juz troche lepiej, tą ostatnią mam zamiar poprowadzić bardziej schludnie @moonka Z moich obliczeń wynika że już ma 8 szczytów 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,318 Napisano 29 Maja @Adi_ejol ladnie wyszlo. Mowilem cierpliwosci 😉 1 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 472 Napisano 29 Maja @Boczelli szefie oprysk z boom boom a potem oprysk z neem, będzie działać? @Boczelli i w sumie mam dobre pytanie, coś ala odwrotne LST tzn mam tą trzecią naciągniętą ale juz niżej szczytów nie sciągne bo blokuje doniczka, a jakby czymś podstawił inne szczyty żeby były wyżej? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,392 Napisano 29 Maja @Adi_ejolchodzilo mi o ta rosline😅 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 472 Napisano 29 Maja @moonka to jest drogi panie numer 3, ale muszę poprawić oznaczenia, a w zasadzie jakieś stworzyć XD i gdzie tu cięcie zrobić, przy tych najwyższych szczytach? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,318 Napisano 29 Maja (edytowane) @Adi_ejol te szczyty same pojda do gory jak tamte beda podwiazane. Tutaj rzeczywiscie az sie prosi o drugie ciecie Edytowane 29 Maja przez Boczelli 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 472 Napisano 29 Maja @Boczelli @moonka tutaj panowie? Poszło 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,392 Napisano 29 Maja (edytowane) @Adi_ejol i teraz pozostaje czekac👍🙂 moze troche spowolnic teraz wzrost ze wzgledu na stres ale powinna odwdzieczyc sie fajnymi topami🙂 to co z czasem bedzie roslo rozginaj delikatnie na boki aby wszystkie 8 szczytow tworzylo okrag. Mniejsze boczne odrosty o ile bedziesz je zostawial powinny wypelnic pozostale miejsce Edytowane 29 Maja przez moonka @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 472 Napisano 29 Maja Jeszcze jedynka przeszła lekkiego fryzjera bo się strasznie kotłowały te liście przy szczytach. Teraz należy się im boomboom. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,318 Napisano 29 Maja @Adi_ejol to w tej nr3 juz wszystkie 4 sczyty trza bylo ciachnac 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 472 Napisano 29 Maja @Boczelli to poprawie już Ja was słucham a potem mnie to przerasta haha ale mam nadzieję, ze wszystko mi się uda dociągnąć do końca i będę zadowolony z efektu @moonka skąd takie zajebiste kijki wziąłeś @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,392 Napisano 29 Maja @Adi_ejol bambusowe tyczki z ogrodniczego. Ogolnie fajnie sie sprawdzily ale z czasem zaczely przeszkadzac. Lepszym rozwiazaniem byly by pojedyncze kijki na kazda doniczke z osobna aby mozna bylo wyciagac rosliny. Nic Cie nie przerosnie jesli bedziesz odpowiednio dbal🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 472 Napisano 29 Maja @moonka no u mnie i tak by poszły pojedynczo bo tylko ta trzecia roślina będzie się nadawała pod takie kształtowanie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 472 Napisano 30 Maja Oprysk i podlewka z olejkiem neem, powrót do relacjonowania w sobotę bo teraz urlop Amsterdam 😎 do soboty akurat elegancko wrócą do siebie po działaniach 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,318 Napisano 30 Maja @Adi_ejol w Amsterdamie deszczowo dzis i jutro tez 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 472 Napisano 30 Maja @Boczelli niestety, gdzie tam warto po materiał uderzyć? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,392 Napisano 30 Maja @Boczelli w NL ostatnie 2 togodnie to jakies nieporozumienie jesli chodzi o pogode😐. Z jednej strony sie ciesze bi na poddaszu mam chlodniej a z drugiej nic w szklarni nie rosnie jak powinno😂 @Adi_ejol pamietaj. Nie kupuj kokainy od ulicznych handlarzy😂 Zapewne zobaczysz taki napis niejednokrotnie w Amsterdamie🙃 Pierwsza wizyta w tym miescie? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 472 Napisano 30 Maja @moonka ja tylko weed, pierwszy raz Amsterdam, wcześniej Arnhem bo blisko granicy Interesują mnie tylko kofiki, coś wartego polecenia? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach