Cholender 3,714 Napisano 22 Maja 2024 @Adi_ejol tylko dobrze robic lst przed podlewaniem jak roslina jest delikatnie przesuszona. Jest wtedy gietsza i trudniej cos ulamac przez przypadek. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 629 Napisano 22 Maja 2024 @Boczelli @moonka No podlana była w poniedziałek, a mogę te druciki wbijać w ziemię? Nie uszkodzę korzeni? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,826 Napisano 22 Maja 2024 @Adi_ejol ja czasami wbijam ale zawsze mam w glowie bol jaki wyrzadzam korzeniom😂 lepiej do doniczki😉 @Boczelli ile razy sie zapomnialem i ukladalem rosliny po podlaniu😂 ciezko idzie i mozna cos polamac ale z czasem czlowiek wie jak sie z nimi obchodzic. Pisze jak bym walil juz setne grow🤣 a to dopiero poczatek mojej przygody😅 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 629 Napisano 22 Maja 2024 @moonka kurwa ja nawet wkrętarki nie mam żeby sobie jakieś schludne dziurki porobić haha szukałem wczoraj jakiegoś parkside po lidlu ale lipa @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cholender 3,714 Napisano 22 Maja 2024 (edytowane) @moonka to juz po pierwszym zlamaniu sie wie jak nie robic 😅 . @Adi_ejol lepiej wiazac do doniczki, ale wbijac w ziemie wygodniej. Gwozdziem czy drutem podgrzanym tez spoko dziure zrobisz 😎 Dobrze scisnac lodyge w miejscu zgiecia zanim sie nagnie, wtedy lepiej sie poddaje, ale wszystko z wyczuciem. Edytowane 22 Maja 2024 przez Boczelli @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,826 Napisano 22 Maja 2024 @Adi_ejol wez srubokret krzyzakowy i nim spokojnie "wywiercisz" dziurki. Czesto tak robie gdy nie chce mi sie isc po wkretarke😉 tak jak napisal @Boczelli mozesz delikatnie posciskac wyginana lodyge. Poczujesz jak poddaje sie pod palcami i delikatnie chrupie. Robi sie ona delikatnie plaska i latwiej sie wygina ale wszystko z wyczuciem zeby nie zgniesc za mocno🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 629 Napisano 22 Maja 2024 @Boczelli @moonka zaraz się zabieram za działania więc możecie być w pogotowiu haha jeszcze mam pewną kwestię wypytania odnośnie wysokości szczytów ale to już jak przesadzę żebym mógł to zobrazować @Boczelli 200ml boomboom wystarczy na te 3 rośliny? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cholender 3,714 Napisano 22 Maja 2024 @Adi_ejol spokojnie wystarczy. @moonka zainspirowany ta rozmowa sam poszedlem co nieco ponaginac i ujebalem 3 z 4 szczytow.. Tak sie madrzylem a zjebalem ze masakra 😅 szkoda gadac @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 629 Napisano 22 Maja 2024 @Boczelli@moonka tutaj cięcie? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cholender 3,714 Napisano 22 Maja 2024 (edytowane) @Adi_ejol tak, badz pietro niżej Edytowane 22 Maja 2024 przez Boczelli @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 629 Napisano 22 Maja 2024 @moonka @BoczelliI tak powinno wyglądać lst? @Boczelli jak utnę piętro niżej to od razu odrosną 4? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cholender 3,714 Napisano 22 Maja 2024 @Adi_ejol tak ale najpierw zlap drugim drutem na przeciwko za lodyge u nasady zeby zostala na swoim miejscu @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 629 Napisano 22 Maja 2024 @Boczelli tak? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cholender 3,714 Napisano 22 Maja 2024 @Adi_ejol tak @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 629 Napisano 22 Maja 2024 @Boczelli to teraz te szczyty, mogę zrobić jeszcze jedno cięcie niżej (bo już uciąłem), I wtedy wyrosną 4 od razu? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cholender 3,714 Napisano 22 Maja 2024 @Adi_ejol zostaw jak jest bedziesz mial ~8 szczytow glownych 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 629 Napisano 22 Maja 2024 (edytowane) @Boczelli no i luksus, działam z lst i podeśle fotę na recenzję haha @Boczelli nie przesadziłem? @Boczelli @moonka czy to wygląda jak należy? I pytanie jak wysoko ustawić teraz lampę? Możecie zasugerować ile centymetrów i od którego punktu mierzyć? Np 40cm od szczytu najmniejszej rośliny? Edytowane 22 Maja 2024 przez Adi_ejol @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cholender 3,714 Napisano 22 Maja 2024 @Adi_ejol wyglada ok, szkoda ze sie tak wyciagly i wystaja po za donice. Kieruj teraz odrosty w strone donicy. Lampe daj na ~40cm. 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi_ejol 629 Napisano 22 Maja 2024 @Boczelli haha wczoraj się cieszyliśmy, że duże, w jaki sposób kierować odrosty w stronę donicy? Nie jestem w stanie sobie wyobrazić co się będzie z nimi działo przez następne dni, totalna nowość A tak poza tymi działaniami treningowymi, to podlewanie tak jak wczesniej? wilgotność 70-80%? Lampa 40% 40cm? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,826 Napisano 22 Maja 2024 @Adi_ejol wszystko co bedzie roslo kieruj za pomoca drucikow w strone doniczki. Ja np wyginalem w taki sposob aby caly czas byly nad doniczka. Gdybym je puscil wolno to wyslawaly by poza jej obrys i ciezko bylo by to pozniej kontrolowac 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach