Skocz do zawartości
Adi_ejol

Pierwsza uprawa | 3x Amnesia Haze sezon | Mars Hydro TS1000 150W

Rekomendowane odpowiedzi

@Adi_ejol ja czasami wbijam ale zawsze mam w glowie bol jaki wyrzadzam korzeniom😂 lepiej do doniczki😉 

@Boczelli ile razy sie zapomnialem i ukladalem rosliny po podlaniu😂 ciezko idzie i mozna cos polamac ale z czasem czlowiek wie jak sie z nimi obchodzic. Pisze jak bym walil juz setne grow🤣 a to dopiero poczatek mojej przygody😅

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

@moonka to juz po pierwszym zlamaniu sie wie jak nie robic 😅

.

@Adi_ejol lepiej wiazac do doniczki, ale wbijac w ziemie wygodniej. Gwozdziem czy drutem podgrzanym tez spoko dziure zrobisz 😎

Dobrze scisnac lodyge w miejscu zgiecia zanim sie nagnie, wtedy lepiej sie poddaje, ale wszystko z wyczuciem. 

Edytowane przez Boczelli

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Adi_ejol wez srubokret krzyzakowy i nim spokojnie "wywiercisz" dziurki. Czesto tak robie gdy nie chce mi sie isc po wkretarke😉 tak jak napisal @Boczelli mozesz delikatnie posciskac wyginana lodyge. Poczujesz jak poddaje sie pod palcami i delikatnie chrupie. Robi sie ona delikatnie plaska i latwiej sie wygina ale wszystko z wyczuciem zeby nie zgniesc za mocno🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Boczelli @moonka zaraz się zabieram za działania więc możecie być w pogotowiu haha jeszcze mam pewną kwestię wypytania odnośnie wysokości szczytów ale to już jak przesadzę żebym mógł to zobrazować 

@Boczelli 200ml boomboom wystarczy na te 3 rośliny?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

@Boczelli no i luksus, działam z lst i podeśle fotę na recenzję haha 

@Boczelli nie przesadziłem?

IMG_9638.jpeg

IMG_9639.jpeg

IMG_9640.jpeg

@Boczelli @moonka czy to wygląda jak należy?

IMG_9641.jpeg

I pytanie jak wysoko ustawić teraz lampę? Możecie zasugerować ile centymetrów i od którego punktu mierzyć? Np 40cm od szczytu najmniejszej rośliny?

Edytowane przez Adi_ejol

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Boczelli haha wczoraj się cieszyliśmy, że duże, w jaki sposób kierować odrosty w stronę donicy? Nie jestem w stanie sobie wyobrazić co się będzie z nimi działo przez następne dni, totalna nowość 

A tak poza tymi działaniami treningowymi, to podlewanie tak jak wczesniej? wilgotność 70-80%? Lampa 40% 40cm?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Adi_ejol wszystko co bedzie roslo kieruj za pomoca drucikow w strone doniczki. Ja np wyginalem w taki sposob aby caly czas byly nad doniczka. Gdybym je puscil wolno to wyslawaly by poza jej obrys i ciezko bylo by to pozniej kontrolowac

Screenshot_20240522_212924_Gallery.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi