HugoBucc 51 Napisano 20 Kwietnia Box: RoyalRoom Classic C80SH 80x40x160cm Oświetlenie: CLU048-1812C303H7F, [4x CREE XP-G3 F4 Royal Blue], [8x CREE XP-E HE Photo Red] Zasilacze: Mean Well ELG-200-C1750B, APC-35-700 Wentylacja: Quiet Flat 100mm 103m³/h Filtr węglowy: Croco Filters 160-240m³/h fi 100mm Podłoże: Canna Terra Professional Nawozy: Biotabs, Advanced Nutrients, Biobizz Went. mieszający: Garden Highpro 5W Doniczki: 11L Trening: Uncle ben Cześć wszystkim jest to moja pierwsza fotorelacja, dawno nie uprawiałem nic, ale nadszedł czas, żeby przetrzeć sprzęt z kurzu. Na razie nie ma za bardzo co pokazywać, jest to koniec dnia trzeciego, lampę trzymałem za wysoko na małej mocy i się troszkę wyciągnęły. Aktualizacje planuję wstawiać raz w tygodniu. 4 3 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 20 Kwietnia @HugoBucc Powodzenia, ciekawy panel, oby wyniki były godne uwagi. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
HugoBucc 51 Napisano 21 Kwietnia @Zielone krainy Dziękuję, też na to liczę 😄 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
HugoBucc 51 Napisano 27 Kwietnia Siemka minął tydzień więc czas zaktualizować fotorelację. Przez moje zakręcenie nie zauważyłem, że lampa od samego początku świeci tylko 13 godzin. Zorientowałem się o tym dopiero 7 dnia w środę, straciłem na tym 35 godzin naświetlania, a jest to prawie dwa dni światła. Ostatnio przyszła mi paczka z nawozami i ziemią i tu kolejny błąd, bo chcę lecieć bio, a Canna Terra Professional jest podłożem z nawozami mineralnymi, ale nie przejmuję się tym, bo jak to powiedział Pan @Mr.Green „biotabs i cała bio potęga zmiażdżą te mineralno gówniane resztki oporu”. Dziś jest końcówka 10 dnia 😀 2 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
HugoBucc 51 Napisano 4 Maja Cześć, jest końcówka 17 dnia. Trochę słabo to wygląda, bo powinny tak wyglądać mniej więcej w 11 dniu. Troszkę spowolniłem ich rozwój przez to, że zwiększyłem moc lampy, nie podnosząc jej i przez za dużą moc światła poparzyło im dolne listki. Na początku myślałem, że są przelane i tak stały przez 2 dni pod tą lampą, ale stan się pogarszał, więc spanikowałem i przesadziłem je do docelowych doniczek. Mam nadzieję, że już teraz obejdzie się bez komplikacji 😀 2 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kibic 230 Napisano 5 Maja @HugoBucc szybko się zregenerowała roślina @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
HugoBucc 51 Napisano 7 Maja @Kibic Bardzo szybko, teraz idą jak burza. Dzień 20. Od teraz aktualizacje postaram się wstawiać 2 albo 3 razy w tygodniu. Zastanawiam się, czy nie zrezygnować z obcinania im głów i za parę dni zrobić tylko lst, co myślicie? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kibic 230 Napisano 7 Maja 2 godziny temu, HugoBucc napisał: Zastanawiam się, czy nie zrezygnować z obcinania im głów i za parę dni zrobić tylko lst, co myślicie? zależy ile chcesz trzymać na wegu, jak krótko to sama naginka 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
HugoBucc 51 Napisano 11 Maja Dzień 24. Dzisiaj obcinam im głowy i odsłonię odrosty. Myślę, że za tydzień przełączę je kwitnienie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
HugoBucc 51 Napisano 18 Maja Dzień 31. Za 4 dni przełączam na kwitnienie 😃 2 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
HugoBucc 51 Napisano 22 Maja Dzień 35. Pierwszy dzień indukcji. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
HugoBucc 51 Napisano 27 Maja Dzień 40. Szósty dzień indukcji. 1 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,311 Napisano 27 Maja @HugoBucc fajnie rosna. COB oldschool 👌 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
HugoBucc 51 Napisano 27 Maja @Boczelli Chyba coś z tego będzie 😄 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
HugoBucc 51 Napisano 1 Czerwca Dzień 45. Pierwsze preflowery zauważyłem w środę, indukowały 8 dni, a dziś jest czwarty dzień kwitnienia. Przy wycinaniu popcornu znalazłem 4 banany na blue sunset sherbert, ale to nic nowego u tego producenta nasion 😄 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
HugoBucc 51 Napisano 2 Czerwca Dzień 46. 3 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
HugoBucc 51 Napisano 4 Czerwca Dzień 48. Oby tak dalej 😎 3 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
HugoBucc 51 Napisano 8 Czerwca Dzień 52. Mocno wystrzeliły do góry, niestety na każdej pojawiły się pojedyncze banany. Kwitną 11 dni. 2 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,128 Napisano 9 Czerwca @HugoBucc myślisz ze te banany to wina genów? Będziesz musiał tego pilnować non stop jeśli nie chcesz pestek, a banany serio potrafią się dobrze ukryć. Planujesz zrobić im fryzjera? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,311 Napisano 9 Czerwca 10 godzin temu, HugoBucc napisał: niestety na każdej pojawiły się pojedyncze banany. Barneys Farm. Mówiłem ze hermia 🤷♂️ 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach