Prepers 1,406 Napisano 28 Maja @Grzechoczący Grzechotnik I co walić jej 4 albo 5 raz nawóz ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,135 Napisano 28 Maja @Grzechoczący Grzechotnik brakuje na tym forum Ciebie i @Mr.Greena i Waszej wiedzy. 😉 Normalnie ja juz prawie wszystko pozapominałam co tu wcześniej pisaliście, też sobie chyba notes muszę specjalny założyć i tam notować... 7 minut temu, Prepers napisał: walić jej 4 albo 5 raz nawóz ? W sensie czwarty albo piąty raz z kolei? Czy dawka x4/x5? 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,321 Napisano 28 Maja (edytowane) @Prepers niedobory, plamy sa na starych lisciach. Te biobizzy strasznie slabe sa. Jestes juz któraś kolejna osoba ktora karmi wg tabeli a ma mega niedobory. @Lady Green prowadzenie notesu upraw to powszechna praktyka i bardzo pomocna na przyszlosc 😉 ew mozna w FR dokladnie pisać co i kiedy robisz i do nich wracac @Grzechoczący Grzechotnik pokaz co tam u Ciebie teraz rosnie byku i wracaj z FR Edytowane 28 Maja przez Boczelli 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,406 Napisano 28 Maja @Boczelli Ja tu wale naprawdę 4x z rzędu tabele+ blooma więcej na na niedobory @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,951 Napisano 28 Maja @Boczelli jak poszukasz to znajdziesz Holendrze 👊 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,406 Napisano 28 Maja @Grzechoczący Grzechotnik @Boczelli Na co najlepiej wymienić biobizzy jak niemam ograniczenia budżetowego, a zależy mi najlepiej raz na tydzień zapisać nawóz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,951 Napisano 28 Maja 31 minut temu, Prepers napisał: @Boczelli Ja tu wale naprawdę 4x z rzędu tabele+ blooma więcej na na niedobory Ale rozcienczasz z wodą. Ja serio lałem prosto z butli i musiałem powtarzać proces 3 razy. Do tego sam wiesz jakiej jakości masz lampę i jak nisko wisi :) to wszystko powoduje wyjadanie się z npk. Kolejna rzecz to bogate podłoże w bakterie,które tylko dodatkowo przyspieszają proces 3 minuty temu, Prepers napisał: @Grzechoczący Grzechotnik @Boczelli Na co najlepiej wymienić biobizzy jak niemam ograniczenia budżetowego, a zależy mi najlepiej raz na tydzień zapisać nawóz Posypki, tabs, z płynnych to raczej minerał. Ewentualnie linia bio od atami, ale słabo stosowałem żeby je poznać @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,321 Napisano 28 Maja @Prepers ja niezmiennie polece Biotabsa lub mineralne z Plagrona. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,951 Napisano 28 Maja 2 minuty temu, Boczelli napisał: @Prepers ja niezmiennie polece Biotabsa lub mineralne z Plagrona. W mojej ocenie plagron to bardzo niedoceniona marka, ale ma naprawdę wszystko co trzeba. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,321 Napisano 28 Maja (edytowane) @Grzechoczący Grzechotnik tez tak uwazam, sam jak kiedys bede znow probowal mineralnych to wlasnie Plagronu. Kiedy myslalem ze Canna jest pro jesli chodzi o nawozy mineralne, ale jakos mi na niej nie szlo Edytowane 28 Maja przez Boczelli @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,406 Napisano 28 Maja @Grzechoczący Grzechotnik @Boczelli A advedanced nutriens w wersji pro ?@Grzechoczący Grzechotnik W moim sklepie gdzie robię zakupy trzeba dzwonić i zamawiać tak schodzą @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Leniwiec 19 Napisano 28 Maja 1 godzinę temu, Grzechoczący Grzechotnik napisał: Bloom to najmniej przydatny nawóz od tej firmy. I na flo to tylko z nazwy. Lepiej mieszać fisha z grow i Tobie to proponuję NPK 2-7-4 ma niby. Naprawdę to najmniej przydatny nawóz ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,406 Napisano 28 Maja @Leniwiec ziomuś ja na blooma nie narzekałem, dojebalem im nawozu pod korek, bo uważam@Grzechoczący Grzechotnik @Boczelli za bardziej obeznanych w temacie, ale wydaje mi się że mojeb rośliny przenawozilem dam znać jutro albo pojutrze bo dostały jeszcze raz sporo @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,321 Napisano 28 Maja (edytowane) @Leniwiec @Prepers moim zdaniem w serii Biobizza brakuje porzadnego nawozu typowo PK. Stąd glodne planty i ciagle niedobory. AN nie wiem nie znam nikogo kto by uzywal tylko ich. Wiem ze ten ich Big Bud ludzie stosuja i chwalą Edytowane 28 Maja przez Boczelli @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,951 Napisano 28 Maja @Leniwiec dla mnie kiedyś, a teraz według mnie, tak. Fosfor którego masz najwięcej jest potrzebny na starcie i indukcji. Maksymalnie do połowy flo. Od tej drugiej połowy to tylko potas. Bloom tego nie wykarmisz. Lepszy stosunek npk jest grow i fishmix. A najlepiej je ze sobą właśnie łączyć lub podawać każdy naprzemian. Godzinę temu, Prepers napisał: ale wydaje mi się że mojeb rośliny przenawozilem Te wiatraki to klasyczny niedobór npk. One nie powinny być tak jasne, od dołu się wyjada i pierwiastki transportuje w górę, ale tam też jest za jasno. A ich żarłoczność dopiero się rozkręca @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Leniwiec 19 Napisano 28 Maja 56 minut temu, Grzechoczący Grzechotnik napisał: @Leniwiec Lepszy stosunek npk jest grow i fishmix. A najlepiej je ze sobą właśnie łączyć lub podawać każdy naprzemian. Tylko znowu jak pójdą dwa to dostaną azotu który chyba na flo też nie konieczni jest potrzebny ? Czy się mylę ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,321 Napisano 28 Maja @Leniwiec to jest kolejny problem biobizza, ze nie ma nawozow bez azotu 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Leniwiec 19 Napisano 28 Maja 15 minut temu, Boczelli napisał: @Leniwiec to jest kolejny problem biobizza, ze nie ma nawozow bez azotu To na co można by się przesiąść po za biotabsem ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,406 Napisano 28 Maja @Leniwiec @Boczelli boo tabs to kupa przynajmniej taki jak teraz palę Około 30 dzień dark Jacka A tu macie w całej okazałości, myślę że są potężne jak na automaty, i swój wiek, nie trenowane zajmują niemalże 1.44 powierzchni 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,395 Napisano 28 Maja @Prepers na ta chwile mam w sloikach 4 odmiany na biotabsach z czego 2 to automaty. Wszystkie smakuja wybornie🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach