Robson 10 Napisano 6 Kwietnia He he a ja tak z innej bajki.A macie takie białe malutkie robaczki które po podlaniu skaczą jak pchły? To źle czy dobrze? 😅 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 6 Kwietnia @Robson Wygrałeś, jak na loterii, te białe robaczki to larwy ziemiórki, fantastyczna sprawa, każdy grower o tym marzy, by móc z nimi toczyć walkę o rośliny, jak je pokonasz i nie zjedzą ci korzeni to masz 10 + do skilla uprawy. Powodzenia. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,023 Napisano 6 Kwietnia @Zielone krainy ani larwy, ani dorosle ziemiorki nie sa biale i nie skacza. @Robson jak ci sie uda to zrob zdjecie i pokaz, podejrzewam skoczogonki badz wciorniastki. 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,100 Napisano 6 Kwietnia Zgadza sie. Mam i mialem ziemiorki i ich larwy nie skacza po ziemi a sa w niej zakopane i pojawiaja sie dopiero jako czarne muszki 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 6 Kwietnia (edytowane) @Boczelli To są larwy ziemiórki one po podlaniu wodą skaczą w sensie wiją się , a nie wciornastki 😄 Jakie jaja podwieszają pod liśćmi, a nie w ziemi. Edytowane 6 Kwietnia przez Zielone krainy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,023 Napisano 6 Kwietnia @Zielone krainy chyba cos ci sie pomylilo krolu zloty. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,100 Napisano 6 Kwietnia @Zielone krainy to mamy chyba jakies inne ziemiorki🙃 a moze moje "ziemiorki" to nie ziemiorki😂😅 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Robson 10 Napisano 6 Kwietnia Ok to w końcu co to one pojawiają się dopiero jak podlewam a później ich nie ma taki biały shit teraz to już duże są a były jak łepek od szpilki jest na zdjęciu Dobra jak zaradzić na przyszłość he he Na te małe białe glizdy bo tak to wygląda jak są duże Te drugie zdjęcie jest na dole duży motherf @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,102 Napisano 6 Kwietnia @Robson jest kilka sposobów. Osobiście używam olejek neem. Spryskuje nim ziemię. Są również domowe sposoby np napar z czosnku. Nie robiłem takiego. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Robson 10 Napisano 7 Kwietnia A jaki jest powód tych robali? Czego może być mało czego za dużo? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,100 Napisano 7 Kwietnia @Robson zapewne poprostu sie przypaletaly i zostaly bo maja dobre warunki. Ja teraz musze uwazac bo mam wszelkiego rodzaju robactwo w szklarni i nie chce tego przeniesc na sobie do boxa. Jutro ostatni dzien wolnego i bede pryskal cala szklarnie jakimis srodkami na robactwo + trutka na slimaki bo dobieraja sie do moich krzakow @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,943 Napisano 7 Kwietnia W dniu 06/04/2024 o 18:28, Zielone krainy napisał: @Robson Wygrałeś, jak na loterii, te białe robaczki to larwy ziemiórki, fantastyczna sprawa, każdy grower o tym marzy, by móc z nimi toczyć walkę o rośliny, jak je pokonasz i nie zjedzą ci korzeni to masz 10 + do skilla uprawy. Powodzenia. W dniu 06/04/2024 o 19:47, Zielone krainy napisał: @Boczelli To są larwy ziemiórki one po podlaniu wodą skaczą w sensie wiją się , a nie wciornastki 😄 Jakie jaja podwieszają pod liśćmi, a nie w ziemi. O panie, zbawco i stworzycielu. Który tylko otworzy usta, a wyleci z nich szambo... W zaparte żeby tylko mieć rację 🤦♂️ ja Cie za dorosłego i zrównoważonego ludzia miałem. Jakże się pomyliłem. Wija się czy skaczą ?? Czy wicie się to też skakankie, a spanie to chodzenie tylko lunatykowanie??? 🤯 @Robson to na 110% sa skoczogonki. Przyjazne żyjątka. Porównał by je do psa. Są tak wierne dobrze bogatej biologicznie glebie jak wierny pies dla swego właściciela, żywiciela. Masz tam tyle chwastów i zieleniny że spokojnie korzeni Ci nie ruszą. Jak z nimi walczyć? Jak don kichot i sancho pansa. Powodzenia 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,023 Napisano 8 Kwietnia @Grzechoczący Grzechotnik pisalem o skoczogonokach kilka postow wyzej 😉 1 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Robson 10 Napisano 8 Kwietnia Jak były malutkie to po podlaniu skakały a teraz się wiją to co to w końcu bo kupuję ten olejek neem czy nie ma potrzeby? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,943 Napisano 8 Kwietnia To co wysłałeś na zdjęciu, widoczny jest skoczogonek z czułenkami, bez oczu robaki. Poczytaj. Moze i masz tam inne robaki, a nawet na pewno. Wijace sie to moze być ziemiorka ale bardziej cos z rodzaju niceni @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 9 Kwietnia @Grzechoczący Grzechotnik Nie widziałem zdjęcia drogi farmazonie , co uprawiać nie potrafisz, a jedynie założyłem, że to larwy ziemiórki na podstawie tego, że pisał, iż po podlaniu "skaczą" , myślałem, że to larwy ziemiórki, jakie po podlaniu zachowują się jak węgorze, jakie wiją się po powierzchni ziemi. Pokaż, co tam uprawiasz obecnie, bo bym się chętnie pośmiał, twoje uprawy są niezapomniane pod względem wielkich opowieści, a potem zbierasz mały słoik odpadów i zaczynasz kolejną udrękę dla oka. :D @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,023 Napisano 9 Kwietnia @Zielone krainy po co te nerwy? To forum konopne, wszyscy powinni byc wyluzowani i szczesliwi. Mozna dyskutowac, ale po co sie klocic i obrazac? @Zielone krainy brakuje ci pokory i szacunku do innych. Okaż go, a dostaniesz w zamian. peace ✌️ 2 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 9 Kwietnia @Boczelli Pokory i szacunku ? :D Sam grzechotek wchodzi do rozmowy z językiem bez szacunku. Ja mam tutaj ubaw i nic więcej, nie jestem w tym miejscu, by prowadzić z wami kółko wzajemnej adoracji, lub schronisko dla bezdomnych psów i kotów. Jak ktoś ma problemy zostawiam numer, pod jakim może uzyskać pomoc: 116 111 dla dzieci i 800 70 2222 dla dorosłych, dzwońcie nie krępujcie się. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 9 Kwietnia @Boczelli @moonka Kochane dziewczyny spóźnione życzenia na dzień kobiet i walentynki, a w prezencie dla was to, co kobiecie do życia niezbędne . haha PS . szkoda, że nie mogę dać sam sobie kciuka w dół, bo bym wam pomógł, abyście były szczęśliwe :D @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,943 Napisano 9 Kwietnia 6 godzin temu, Zielone krainy napisał: @Grzechoczący Grzechotnik Nie widziałem zdjęcia drogi farmazonie , co uprawiać nie potrafisz, a jedynie założyłem, że to larwy ziemiórki na podstawie tego, że pisał, iż po podlaniu "skaczą" , myślałem, że to larwy ziemiórki, jakie po podlaniu zachowują się jak węgorze, jakie wiją się po powierzchni ziemi. Pokaż, co tam uprawiasz obecnie, bo bym się chętnie pośmiał, twoje uprawy są niezapomniane pod względem wielkich opowieści, a potem zbierasz mały słoik odpadów i zaczynasz kolejną udrękę dla oka. :D Za każdym razem jak odp to się cieszę jak dziecko, dzięki za numer na pewno nie skorzystam, ale widzę że znasz je na pamięć. Takie podpaski kupujesz pani psycholog? Powiem Ci tak, cieszę się,bo pogrążasz sam siebie. Za każdym razem. Odpisuje jak chce, obrażasz wszystkich którzy Tobie się sprzeciwią lub po prostu mają inne zadanie. Kiedyś wspominałem userow, nawet jeśli jaja se lizaliście to do czasu, aż król się nie obraził. Wziął grabki i się schował co tu wymyślić żeby z twarzą wyjść. A tu klops. Natura buraka wygrywa zawsze 👏 Wiesz ja tam zwykły groszek jestem co marnie zbiera, ale zajebany chodzę od nieplanowanego outa. I wiesz, chuj mnie interesuje g/w. Dla Ciebie to jest wyznacznik wszystkiego. Ale świat się zmienia królu. Chyba gdzieś w wiosce w Afryce Cię mianowali tym giermkiem bo cały czas myślisz w kategoriach czasów jak się gibało na pryczy... Wiem że dostęp do neta był ograniczony, ale czas na zmiany... Jak będę chciał to będę pokazywał. Tak mnie tu wołasz że to aż niemożliwe. Masz w tym jakiś interes?? Hmm Napiszę to głośno i wyraźnie. Do momentu kiedy nie będę się mógł zalogować przez tora to chuja zobaczysz ode mnie. Bo Ci nie wierzę i nie ufam. Bajo 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach