WielebnyMerry 382 Posted March 23 https://www.dw.com/pl/niemcy-od-kwietnia-marihuana-będzie-legalna/a-68641419 W linku powyżej można znaleźć informacje odnośnie legalizacji marihuany u naszych zachodnich sąsiadów. Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Mnich 61 Posted September 4 Właśnie dotarłem do informacji w których mowa o tym żeby cofnąć legalizacje. Ma to ponoć nastąpić w przyszłym roku. Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
WymiataczMega 1,996 Posted September 4 @Mnich raczej mało realne. By nie wprowadzali legalizacji jak za rok mieliby wycofać. Trochę się to mija z celem. Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Mnich 61 Posted September 4 Też tak myślę ale. ... tu jest wycinek z informacji i nie jest to wyrwane z kontekstu " Jego legalizacja może być również wkrótce nieaktualna. Jest mało prawdopodobne, aby przetrwała zmianę rządu po przyszłorocznych wyborach, którą zapowiadają sondaże. Thorsten Frei w imieniu chadeków powiedział niedawno, że partia CDU jest "fundamentalnie przeciwna" ustawie. Dodał, że jeśli chadecja dojdzie do władzy, wycofa ją." 1 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Mooshrom 245 Posted September 4 Raczej tak nie będzie ludzie będą się buntować i żaden rząd który jest u władzy a chce delegalizacji nie będzie miał poparcia u wyborców. Jeszcze nawet dobrze nie zalegalizowali bo cały czas są jakieś usprawnienia wprowadzane. Jeszcze kluby konopne dobrze nie ruszyly bo cały czas próbują je blokować i są cały czas przepychanki w rządzie. Myślę że ogólnie będzie to się rozwijać wystarczy że zobaczą w tym potencjał na robienie kasy i ruszy machina. Ludzie ogromną ilość kasy zainwestowali w sprzęt do uprawy. Ogólnie ciężko by im było się z tego wycofać.... 1 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Mnich 61 Posted September 4 Mam nadzieje że będzie jak mówisz, czas pokaże. Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites