WielebnyMerry 382 Posted March 23, 2024 https://www.dw.com/pl/niemcy-od-kwietnia-marihuana-będzie-legalna/a-68641419 W linku powyżej można znaleźć informacje odnośnie legalizacji marihuany u naszych zachodnich sąsiadów. Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Mnich 71 Posted September 4, 2024 Właśnie dotarłem do informacji w których mowa o tym żeby cofnąć legalizacje. Ma to ponoć nastąpić w przyszłym roku. Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
WymiataczMega 3,027 Posted September 4, 2024 @Mnich raczej mało realne. By nie wprowadzali legalizacji jak za rok mieliby wycofać. Trochę się to mija z celem. Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Mnich 71 Posted September 4, 2024 Też tak myślę ale. ... tu jest wycinek z informacji i nie jest to wyrwane z kontekstu " Jego legalizacja może być również wkrótce nieaktualna. Jest mało prawdopodobne, aby przetrwała zmianę rządu po przyszłorocznych wyborach, którą zapowiadają sondaże. Thorsten Frei w imieniu chadeków powiedział niedawno, że partia CDU jest "fundamentalnie przeciwna" ustawie. Dodał, że jeśli chadecja dojdzie do władzy, wycofa ją." 1 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Mooshrom 331 Posted September 4, 2024 Raczej tak nie będzie ludzie będą się buntować i żaden rząd który jest u władzy a chce delegalizacji nie będzie miał poparcia u wyborców. Jeszcze nawet dobrze nie zalegalizowali bo cały czas są jakieś usprawnienia wprowadzane. Jeszcze kluby konopne dobrze nie ruszyly bo cały czas próbują je blokować i są cały czas przepychanki w rządzie. Myślę że ogólnie będzie to się rozwijać wystarczy że zobaczą w tym potencjał na robienie kasy i ruszy machina. Ludzie ogromną ilość kasy zainwestowali w sprzęt do uprawy. Ogólnie ciężko by im było się z tego wycofać.... 1 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Mnich 71 Posted September 4, 2024 Mam nadzieje że będzie jak mówisz, czas pokaże. Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites