Git37sdz 0 Napisano 21 Marca 2024 Witam serdecznie wszystkich ogrodników, chciałbym poprosić o poradę 🙂 jaki byłby dobry wentylator i filtr do boxa 120x120x200, lampa lumatek ats 300w pro, kapitał do 1000pln może być na dwa biegi ^^ @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 21 Marca 2024 @Git37sdz wentyl o wydajności z 300m3/h do tego filtr z większą wydajnością @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 936 Napisano 22 Marca 2024 @Git37sdz mam taki box właśnie każdy wyciąg 15cm średnicy ci to ogarnie. Attis 300W to za mało do tego moim zdaniem. Ja tam mam migro 500W i jest rewelacyjny. W kwadratowych boxach zamiast zwykłych wiatraków świetnie sprawdzają się dyfuzory. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,339 Napisano 22 Marca 2024 @doominik co to jest i skąd to masz? 🙂 Filtr gdzie tam jest? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 936 Napisano 22 Marca 2024 @WBB lokalnie w grow shopie zamówiłem. To idzie zamiast mieszających. przyczepia się to do takiego samego wenta jak wyciąg i może tylko mieszać powietrze w środku, albo można dać rurę i może zaciągać powietrze z zewnątrz. U mnie jest do tego podłączony wentylator mars hydro 15cm, ale zmienię go na jakiś cichszy, bo to mam w sypialni > wyciąg jest osobno-u mnie to jest cyklon 20cm ze sterownikiem bo raz, że inne mam 20cm i mogę podmieniać, a dwa, że im większy tym cichszy. 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,902 Napisano 23 Marca 2024 @doominik tam w srodku sa nieruchome lopatki? Jesli tak to chyba wiem co to jest. Natknalem sie na cos podobnego w necie i niby montuje sie na to wlocie aby wprawialo powoetrze w ruch wirowy czy jakos tak. Sprawia to, ze powietrze wewnatrz boxa jest lepiej przemieszane niz przy konwencjonalnych mieszakach. Jesli sie myle to mnie popraw bo moze widzialem cos innego🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 936 Napisano 24 Marca 2024 @moonka tak zwyczajnie te blaszki kierują powietrze do okoła. W kwadratowym boxie to jest idealne rozwiązanie, a jeszcze u mnie jest led migro 500W i on nie ma po środku żadnej listwy, to akurat jest miejsce ma ten dyfuzor @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cjhouse 6 Napisano Sobota o 18:12 (edytowane) https://www.ebay.pl/itm/315754554879?mkcid=16&mkevt=1&mkrid=4908-175131-2357-0&ssspo=untduib7r1o&sssrc=4429486&ssuid=adq8iydqqle&var=614182406359&widget_ver=artemis&media=COPY Witam Mam lampę mars hydro w boxie 60x60x120,i lampa spełnia moje oczekiwania Chce kupić boża jak wyżej z całym osprzętem ale czy ta lampa Maras hydro 2000 nie będzie za słaba niby pisze że jest do wielkości budy bo chce puścić w tym boxie 10 krzaków,czy może dać lampę mars hydro ta 3000?Dziękuję z góry za pomoc Czy droższa lampę Fc 4800 Edytowane Sobota o 18:18 przez cjhouse @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cholender 3,787 Napisano Sobota o 18:55 Wez droższa lampe. Sprawdzałeś czy ba stronie producenta nie będzie taniej? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cjhouse 6 Napisano Sobota o 21:04 @Cholender no ostatni zakup mars hydro ts 1000 kupiłem w licytacji właśnie taniej na eBayu,bo na strobię Marsa też śledzę i było drożej, To mówisz by brać ta 3000,450 Wat @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cholender 3,787 Napisano Sobota o 21:12 @cjhouse do 120x120 FC4800 albo FCE4800. Sam mam w takim boxie SE5000 od spider farmera @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cjhouse 6 Napisano Niedziela o 14:43 Dziękuję bardzo za pomoc @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cjhouse 6 Napisano Wtorek o 04:08 Dziękuję bardzo za pomoc A co do doniczek to 9l wystarczy 11l no i żeby mi 10 krzaków weszło No i namiot będzie na szopie gdzie miałem siano,więc wylicytowalem wentylator mars hydro 4 (348 m³/h) Da on radę?bo jakoś na szopie się nie przejmuje za bardzo nawet jak by był zapach później na flo bo się rozejdzie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cholender 3,787 Napisano Wtorek o 04:49 @cjhouse ja bym bral 11l albo wieksze. Wentylator lepszy by był 6" @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cjhouse 6 Napisano Wtorek o 18:00 Wylicytowalem za 200 zł bo idzie za ponad 300,zapachu się aż tak nie boje bo szopa jest duża wiec by się rozeszło Czyli nie da rady on sobie z wyciągnięciem zapachu czy będzie też temperatura z lampy większą? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bubble 252 Napisano Wtorek o 19:41 Wystarczy, lepszy by był nie znaczy, że ten jest zły. Wyciągiem regulujesz kilka parametrów, RH, temp, CO2. Więc jest dosyć istotny, jak ci się zjebie to kupisz taki jak będziesz chciał. Jeśli chodzi o zapach, to sam wentylator nie poradzi, potrzebujesz filtr z wkładem węglowym, do pochłaniania zapachu, weź rozmiar większy niż wydajność wentylatora @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cjhouse 6 Napisano Wtorek o 20:50 Godzinę temu, Bubble napisał: Wystarczy, lepszy by był nie znaczy, że ten jest zły. Wyciągiem regulujesz kilka parametrów, RH, temp, CO2. Więc jest dosyć istotny, jak ci się zjebie to kupisz taki jak będziesz chciał. Jeśli chodzi o zapach, to sam wentylator nie poradzi, potrzebujesz filtr z wkładem węglowym, do pochłaniania zapachu, weź rozmiar większy niż wydajność wentylatora https://www.ebay.pl/itm/316161065443?mkcid=16&mkevt=1&mkrid=4908-175131-2357-0&ssspo=untduib7r1o&sssrc=4429486&ssuid=adq8iydqqle&var=&widget_ver=artemis&media=COPY Jest w licytacji mars hydro 6 i jest większy,niebedzie problemu z założeniem na wentylator? Pytam bo aktualnie mam nocą w pokoju na 3 rośliny i tam mam wiatraki komputerowe,i takiego czegoś jeszcze nie zakladalem @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cholender 3,787 Napisano Wtorek o 21:12 Będzie potrzebna redukcja 150-100mm i kawalek przewodu wentylacyjnego 100mm i powinno śmigać 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cjhouse 6 Napisano Wtorek o 21:30 16 minut temu, Cholender napisał: Będzie potrzebna redukcja 150-100mm i kawalek przewodu wentylacyjnego 100mm i powinno śmigać Spróbuję zalicytować,bo fajne ma ceny od niego mam też mars hydro 1000 i daje rade bo żyrandoled z ledow co zrobiłem to już nie to @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach