Skocz do zawartości
Git37sdz

Jaka wentylacja do boxa 120x120x200

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie wszystkich ogrodników, chciałbym poprosić o poradę 🙂 jaki byłby dobry wentylator i filtr do boxa 120x120x200, lampa lumatek ats 300w pro, kapitał do 1000pln może być na dwa biegi ^^

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@WBB lokalnie w grow shopie zamówiłem. To idzie zamiast mieszających. przyczepia się to do takiego samego wenta jak wyciąg i może tylko mieszać powietrze w środku, albo można dać rurę i może zaciągać powietrze z zewnątrz. U mnie jest do tego podłączony wentylator mars hydro 15cm, ale zmienię go na jakiś cichszy, bo to mam w sypialni > wyciąg jest osobno-u mnie to jest cyklon 20cm  ze sterownikiem bo raz, że inne mam 20cm i mogę podmieniać, a dwa, że im większy tym cichszy. 

AP1GczMXBHPAIJx1m-FtSPOLQ0D1afpIYjLLYxja

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@doominik tam w srodku sa nieruchome lopatki? Jesli tak to chyba wiem co to jest. Natknalem sie na cos podobnego w necie i niby montuje sie na to wlocie aby wprawialo powoetrze w ruch wirowy czy jakos tak. Sprawia to, ze powietrze wewnatrz boxa jest lepiej przemieszane niz przy konwencjonalnych mieszakach. Jesli sie myle to mnie popraw bo moze widzialem cos innego🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

https://www.ebay.pl/itm/315754554879?mkcid=16&mkevt=1&mkrid=4908-175131-2357-0&ssspo=untduib7r1o&sssrc=4429486&ssuid=adq8iydqqle&var=614182406359&widget_ver=artemis&media=COPY

Witam

Mam lampę mars hydro w boxie 60x60x120,i lampa spełnia moje oczekiwania

Chce kupić boża jak wyżej z całym osprzętem ale czy ta lampa Maras hydro 2000 nie będzie za słaba niby pisze że  jest do wielkości  budy bo chce puścić w tym boxie 10 krzaków,czy może dać lampę mars hydro ta 3000?Dziękuję z góry za pomoc

Czy droższa lampę Fc 4800

Edytowane przez cjhouse

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Cholender no ostatni zakup mars hydro ts 1000 kupiłem w licytacji właśnie taniej na eBayu,bo na strobię Marsa też śledzę i było drożej,

To mówisz by brać ta 3000,450 Wat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję bardzo za pomoc

A co do doniczek to 9l wystarczy  11l no i żeby mi 10 krzaków weszło

No i namiot będzie na szopie gdzie miałem siano,więc wylicytowalem wentylator mars hydro 4 (348 m³/h)  

Da on radę?bo jakoś na szopie się nie przejmuje za bardzo nawet jak by był zapach później na flo bo się rozejdzie 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wylicytowalem za 200 zł bo idzie za ponad 300,zapachu się aż tak nie boje bo szopa jest duża wiec by się rozeszło

Czyli nie da rady on sobie z wyciągnięciem zapachu czy będzie  też temperatura z lampy większą?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wystarczy, lepszy by był nie znaczy, że ten jest zły. Wyciągiem regulujesz kilka parametrów, RH, temp, CO2. Więc jest dosyć istotny, jak ci się zjebie to kupisz taki jak będziesz chciał. 

Jeśli chodzi o zapach, to sam wentylator nie poradzi, potrzebujesz filtr z wkładem węglowym, do pochłaniania zapachu, weź rozmiar większy niż wydajność wentylatora

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Bubble napisał:

Wystarczy, lepszy by był nie znaczy, że ten jest zły. Wyciągiem regulujesz kilka parametrów, RH, temp, CO2. Więc jest dosyć istotny, jak ci się zjebie to kupisz taki jak będziesz chciał. 

Jeśli chodzi o zapach, to sam wentylator nie poradzi, potrzebujesz filtr z wkładem węglowym, do pochłaniania zapachu, weź rozmiar większy niż wydajność wentylatora

https://www.ebay.pl/itm/316161065443?mkcid=16&mkevt=1&mkrid=4908-175131-2357-0&ssspo=untduib7r1o&sssrc=4429486&ssuid=adq8iydqqle&var=&widget_ver=artemis&media=COPY

Jest w licytacji mars hydro 6 i jest większy,niebedzie problemu z założeniem na wentylator?

Pytam bo aktualnie mam nocą w pokoju na 3 rośliny i tam mam wiatraki komputerowe,i takiego czegoś jeszcze nie zakladalem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
16 minut temu, Cholender napisał:

Będzie potrzebna redukcja 150-100mm i kawalek przewodu wentylacyjnego 100mm i powinno śmigać 

Spróbuję zalicytować,bo fajne ma ceny od niego mam też mars hydro 1000 i daje rade bo żyrandoled z ledow co zrobiłem to już nie to

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi