moonka 2,859 Posted September 2 Moja miesieczna outdorowa roslinka tak nabrala tempa, ze musialem ja przyciac aby nie przerosla hydry😂 przed cieciem miala okolo 60cm i mysle, ze spokojnie podrosla by drugie tyle😅 nic z niej nie bedzie ale trzymam ja bo przyciaga ona wszelkie robactwo i nie siada oni na reszcie roslin🤣 generalnie nawet jej nie ruszam bo pod liscmi jest cala w roznego rodzaju robaczkach i muszkach🤣 I taka sytuacja... Pierwszy raz spotykam sie z czym takim i nie jest to plesn. Topki usychaja na krzaku i po zerwaniu krusza sie w rekach🤔 Jakos nie specjalnie sie tym przejmuje bo ten chwast wyglada conajmniej dziwnie ale zastanawia mnie co to jest Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
radlaw87 14 Posted September 2 Siema sory ze do cb się przypnę, będzie coś z tego 85dzien, teraz bio humus wcześniej skóry banan , jajka skorupy i ziemia najlepszej jakości ale jakoś mało kwiat rośnie, porada jakąś? Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
moonka 2,859 Posted September 4 Zaczyna sie dziac magia i zarazem najciezszy okres przed nimi. Pogoda jaka jest taka jest i raczej ciezko bedzie ustrzec sie przed plecha ale... moze sie uda🙂 Teraz doskonale widac jaka roznice robi wielkosc doniczki. Najwieksza lewa roslina oraz srodkowa to ta sama odmiana sadzone tego samego dnia. Prawa posadzona okolo 1.5 miesiaca pozniej a wzrostem dogania ta najwieksza🙂 Nie pytajcie czemu srodkowa jest taka jasna bo nie mam pojecia🤷♂️Dostala tabsa tak jak reszta i nie nabrala koloru🤔 rosnie wiec nie szczegolnie sie tym przejmuje (z reszta jak wieloma rzeczami w trakcie upraw🤣) @radlaw87 nie pomoge bo nie bawie sie w skorki, skorupki czy inne cuda🙂 zaloz osobny post z pytaniem a byc moze ktos Ci cos doradzi 3 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Mooshrom 245 Posted September 4 @moonka Ładnie wyglądają ale będzie im juz zimno w nocy. Coś tam zbierzesz ale pewnie bez szału. Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
moonka 2,859 Posted September 5 (edited) @Mooshrom dopoki temperatura nie spadnie w nocy ponizej 10stopni to bedzie ok. Najblizszy miesiac nie powinien przyspozyc problemow. Jaja zaczna sie pozniej😅 Nie mam na nie kompletnie cisnienia. Rosna to rosna i jak cos z nich bedzie to spoko. A jak nie to nic sie nie stanie i plakac przeciez nie bede🙃 Edited September 5 by moonka Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
moonka 2,859 Posted September 7 Hydra scieta... zaczely pojawiac sie malutkie ogniska plechy wiec nie ma na co dluzej czekac. Nie jest ona w pelni dojrzala bo jak miala by byc ale wysusze to co jest zobacze co zostanie. Generalnie akcja plesn rozegrala sie bardzo szybko. W czwartek wszystko bylo ok, wczoraj popadal deszcz i dzisiaj rano zauwazylem w kilku miejscach nieciekawy widok. Na szczescie sa to pojedyncze punkciki latwe do usuniecia podczas trymowania. Takie uroki outa i rok w rok, cos musi zostac zaatakowane przez najgrozniejszego wroga growera atakujacego pod koniec uprawy🙃 3 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Boczelli 2,871 Posted September 7 @moonka ja bym coś z tego zrobil bo do jarania to raczej bedzie kiepskie Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
moonka 2,859 Posted September 7 @Boczelli wyglada jak typowa samosieja i chyba calosc przerobie na maslo mimo, se srednio za nim przepadam🙃 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Boczelli 2,871 Posted September 7 @moonka jak wolisz jarać niz konsumować to zrob sobie bho albo jakiś resin czy haszyk Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
vego1989 1,009 Posted September 7 @moonka jak lubisz kielicha to greendragon 😃 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
moonka 2,859 Posted September 7 @vego1989 nie pije wiec odpada😅 zrobie maslo i rozdam znajomym. Niech zrobia cos smacznego i ciesza sie efektami🙂 1 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
moonka 2,859 Posted September 7 Na sam koniec zdjecie bryly korzeniowej. W koncu dowiedzialem sie tez jaka to pojemnosc doniczki🤣 1 1 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Mooshrom 245 Posted September 7 Hehe ale masakrycznie wypełniona 😄 tam już nie ma miejsca na ziemię i wodę 😅 zbite jak kamień ;-) Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
moonka 2,859 Posted September 8 @Mooshrom no zbite zbite🙂 roslina siedzila w tej doniczce z 5 miesiecy jak nie lepiej Maczliki rozpanoszyly sie na dobre wiec nie mialem wyjscia i siegnalem po oprysk. Kupilem bio srodek na rosliny owocowe i warzywa, ktory mozna stosowac w fazie kwitnienia. Kiedys stosowalem juz cos podobnego bez wiekszego efektu ale moze ten okaze sie lepszy🙃 rosliny zaczynaja siegac mi juz do pasa i nadal pna sie w gore w dosc szybkim tempie😅 dostaja do picia bac organic bloom bo wypadalo by je juz karmic pk 1 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
moonka 2,859 Posted September 12 Robactwo zniknelo 🙂 co do roslin to musialem je przestawic bo wiatr je wywracal. Dwie najmniejsze ida do kontenera bo i tak nie maja szans na dojscie. Ta zolta w doniczce z dnia na dzien wyglada co raz gorzej a ta w ziemi nawet nie zaczela jeszcze flo. Dwie pozostale maja sie bardzo dobrze ale i tak watpie czy dozyja konca swych dni bez plechy🙃 2 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
moonka 2,859 Posted September 13 (edited) Byl sobie krzaczek🙃 poczekam do wieczora i wrzuce go gdzies w zarosla. Z roslina w doniczce mam inny plan... wkopie ja gdzies w malo uczeszczanym przez ludzi miejscu😂 musze tylko poczekac do jutra do wieczora zeby moc to zrobic😂 topy jednej z roslin zaczynaja zmieniac kolor na jakis fiolet lub cos podobnego. Zaraz bede musial dojsc co to za odmiana🙈 Przeczestalem swoja fr i wychodzi, ze jest to strawberry 🙂oby tak bylo to w boxie bedzie kolorowo😁😁😁😁 Edited September 13 by moonka 2 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
radlaw87 14 Posted September 14 Ładne i zdrowe Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
moonka 2,859 Posted September 14 Wczoraj byly tylko topy a dzisiaj zaczelo jiz przechodzic na liscie🙂 niech nabieraja koloru😁😁 1 1 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
JarzynaSWDN 233 Posted September 14 Zmiel te rośliny i wkop w ziemię, będzie nawóz na nastepne grow 💪 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
moonka 2,859 Posted September 15 @JarzynaSWDN a kiedy to nastepne grow? Bo ja narazie sam nie wiem czy cos tu jeszcze bedzie roslo🤣 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites