Jump to content
moonka

Sezon 2024 uznaje za rozpoczety😁 4x sensi skunk (nasiona z mojego pierwszego krzaka)

Recommended Posts

Przyszedl czas aby powoli rozpoczynac sezon 2024 na oucie. Na pierwszy rzuc ida sensi skunk pozyskane z mojego pierwszego krzaka wiec jest opcja, ze nic z tego nie bedzie stad one pierwsze jako sprawdzian przy niskich temperaturach. W dzien w szklarni gdy swieci slonce jest ponad 20 stopni wiec git ale noce sa jeszcze chlodne jednak chce sprobowac🙂 pestki mocza sie od wczoraj, na dniach trafia do malutkich doniczek i na chiwile do boxa zeby wyszly z ziemi. Nastepnie bede je stopniowo przyzwyczajal do chlodu wystawiajac na dzien na dwor na kilka godzin. W tamtym roku automaty tak poszly przy 10stopniach to i sezony powonny dac rade🙂

Ziemia lightmix i organika jesli chodzi o nawozenie a reszte zrobi matka natura i moje nozyczki😂

20240308_100232.jpg

1709969599925.jpg

@WymiataczMega jak nie dadza rady to nie bede plakal bo wiem, ze jest jeszcze zimno i wszystki moze sie wydarzyc. Wlasnie czekam na lost z zamnesia i mieli dorzucic gratis jakies automaty. Beda jak znalazl na outa😁

@mirecki zaczynam wczesnie bo chce zobaczyc co wyjdzie z tak dlugiego wega i toppingu. Te sezony traktuje jako zabawe a glownie stawiam na automaty, z ktorymi musze jeszcze chwile poczekac

@moonka ja tylko sezony. Na pewno polecę z mocnymi indyjkami żeby szybko usypiały i na pewno coś mocno energetycznego co by dobrego kopa do działania dały ;D później zrobię przerwę na jakieś 2 lata i wjadę później z indoorem już tylko. Ale co z tego wyjdzie to czas pokaże 

Wszystkie 4 pestki poscily kielki i sa juz w doniczkach. Przez okolo 2 tygodnie potrzymam je w malym boxie zeby troche podrosly a nastepnie stopniowo bede je przyzwyczajal do chlodu na oucie. Taki jest plan a co z tego wyjdzie... 🤷‍♂️😂

20240311_120322_compress53.jpg

Zmiana planow😅 w drugim dniu zycia roslinka wyladowala w szklarni i zobacze co bedzie sie z nia dzialo. Pozostale zostana w boxie tak jak planowalem czyli okolo 2 tygodnie

20240313_102221.jpg

Posted (edited)

Poniedzialek przywital mnie ladna pogoda🙂 na dworze okolice 15stopni i slonecznie a w szklarni przyjemne 28 przy uchylonym okienku🙂 Noce jeszcze troche chlodne bo ponizej 10stopni ale roslinka dzielnie sie trzyma. Moja kobieta dzisiaj zapytala kiedy mi sie to wszystko popierd...li z tym roslinkami. Jedne na koncowce flo, automaty na weg, sezony na out w boxie i jeszcze jedna w szklarni🤣🤣 brakuje jeszcze automatow na outa i bedzie wszystko co mozliwe🙈😂

20240318_135232.jpg

20240318_135223.jpg

Edited by moonka

Posted (edited)

Zapowiada się szybko zwinie i obficie Zasiadam i Trzymam kciuki. Z Fartem byle do kosy  💪✌️👊

Edited by tomarax70

@tomarax70 o kosie pogadamy za dobre pol roku🙂 a ja dopiero sie rozkrecam😂 w boxie czekaja 3 nastepne takie same roslinki a w szufladzie lezy troche automatow, z ktorymi musze sie wstrzymac ze wzgledu na pogode. 

Posted (edited)

Wystarczy wygrzewania sie w boxie⛱️ Nadszedl czas na przesadzanie i troszke chlodniejszy klimat🌥😂 tak wygladaja roslinki, ktore maja 10dni i byly w boxie vs roslinka majaca 12dni i od drugiego dnia w szklarni🙂 przesadzone do niewiele wiekszych doniczek bo i tak beda jeszcze przesadzane a maja przed soba dluga dluga droge🙂 podlane deszczowka, ktora mialem pod reka na podworku🙃 ziemia, w ktora trafily to allmix zeby mialy co pojesc

20240323_151736_compress87.jpg

20240323_151828_compress52.jpg

20240323_152547_compress61.jpg

Edited by moonka