Skocz do zawarto艣ci
moonka

Sezon 2024 uznaje za rozpoczety馃榿 4x sensi skunk (nasiona z mojego pierwszego krzaka)

Rekomendowane odpowiedzi

Najzimniejsza zapowiadana noc w przeciagu 2 tygodni za nimi. Temperatura spadla do 0 stopni, w szklarni utrzymala sie na poziomie 5stopni i roslinki to odczuly. Jesli to przezyja to przezyja juz wszystko馃槀

20240325_070644.jpg

Udost臋pnij t臋 odpowied藕

Odno艣nik do odpowiedzi
Udost臋pnij na innych stronach

Roslinki maja sie calkiem dobrze.聽 Nastepne podlanie dostana troche azotu bo wydaja sie byc bardzo blade, dolejemy troche mikoryzy i wzbogacimy bakteriami dla zdrowotnosci馃槀

20240329_113722.jpg

Udost臋pnij t臋 odpowied藕

Odno艣nik do odpowiedzi

Oj zazdroszcze Ci tej szklarni 馃ぉ聽u mnie zona upiera sie ze nie chce, ale moze ja urobie jeszcze na ten sezon 馃槑

Udost臋pnij t臋 odpowied藕

Odno艣nik do odpowiedzi

@Boczelli ja dluuuugo sie zbieralem zeby miec szklarnie. W koncu zmienilismy dom na wiekszy i okazalo sie, ze na podworku stala kiedys szklarnia i w tym miejscu nie ma polozonej zadnej kostki. Mialem to zakostkowac馃槀 ale w koncu postawilem zone przed faktem dokonanym i ktoregos dnia stanal tam foliak a po niedlugim czasie obecna szklarnia. Ja mam swoje w miare dyskretne miejsce a zona z synem obok sadza swoje pierdolety i wszyscy sa zadowoleni馃槀

Udost臋pnij t臋 odpowied藕

Odno艣nik do odpowiedzi

@WymiataczMega聽tak odnosnie warunkow w szklarni馃檪 od rana stoi otwarta bo wilgotnosc w srodku grubo powyzej 90% a i tak bardzo przyjemne 28stopni鉀憋笍聽2 dni temu dostaly po 1/4 tabsa i widac, ze powoli nabieraja koloru

20240331_123633.jpg

20240331_123624.jpg

Edytowane przez moonka

Udost臋pnij t臋 odpowied藕

Odno艣nik do odpowiedzi

Cos tam rosnie ale musialem postawic roslinki na czym bo powstal problem. Doniczki ciagnal wode z ziemi bo ostatnio duzo pada i jedna z roslin wyraznie na tym ucierpiala. Musze je troche przesuszyc i jutro bedzie ku temu okazja. 25掳 i sloneczko caly dzien鉀憋笍鉀憋笍

20240405_122653.jpg

20240405_122708.jpg

20240405_122719.jpg

Udost臋pnij t臋 odpowied藕

Odno艣nik do odpowiedzi

Tyle slonca w calym miescie... Dzisiaj roslinki spedza dniowke na zewnatrz. Sloneczno oraz troche wiartu dobrze im zrobi馃檪

20240406_090248.jpg

Przy okazji pytanie. Pozbylem sie odrostoz z pierwszego pietra i kazda roslinka na tylko i wylacznie dwa szczyty na samej gorze. Bede je za jakis czas przesadzal i zastanawiam sie jak gleboko moge je wsadzic w ziemie. Najchetniej isunal bym pierwsze liscie gdzie i tak nic nie bedzie roslo i zakopal nym rosline max gleboko aby wystawaly tylko szczyty oraz pierwsze potrojne liscie. Czy nie wplynie nie niekorzystnie na rosline?

Udost臋pnij t臋 odpowied藕

Odno艣nik do odpowiedzi

@moonka mozesz zrobic tak jak mowisz, ale wtedy daj聽najlepiej gleboka donice, bo korzen zawsze z natury idzie do do艂u, a dopiero potem szuka miejsca na boki i do gory.聽

Udost臋pnij t臋 odpowied藕

Odno艣nik do odpowiedzi

Do艂膮cz do dyskusji

Mo偶esz doda膰 zawarto艣膰 ju偶 teraz a zarejestrowa膰 si臋 p贸藕niej. Je艣li posiadasz ju偶 konto, zaloguj si臋 aby doda膰 zawarto艣膰 za jego pomoc膮.

Go艣膰
Dodaj odpowied藕 do tematu...

×   Wklejono zawarto艣膰 z formatowaniem.   Usu艅 formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odno艣nik zosta艂 automatycznie osadzony.   Przywr贸膰 wy艣wietlanie jako odno艣nik

×   Przywr贸cono poprzedni膮 zawarto艣膰.   Wyczy艣膰 edytor

×   Nie mo偶esz bezpo艣rednio wklei膰 grafiki. Dodaj lub za艂膮cz grafiki z adresu URL.

• Dodaj now膮 pozycj臋...