moonka 3,136 Napisano 2 Września Moja miesieczna outdorowa roslinka tak nabrala tempa, ze musialem ja przyciac aby nie przerosla hydry😂 przed cieciem miala okolo 60cm i mysle, ze spokojnie podrosla by drugie tyle😅 nic z niej nie bedzie ale trzymam ja bo przyciaga ona wszelkie robactwo i nie siada oni na reszcie roslin🤣 generalnie nawet jej nie ruszam bo pod liscmi jest cala w roznego rodzaju robaczkach i muszkach🤣 I taka sytuacja... Pierwszy raz spotykam sie z czym takim i nie jest to plesn. Topki usychaja na krzaku i po zerwaniu krusza sie w rekach🤔 Jakos nie specjalnie sie tym przejmuje bo ten chwast wyglada conajmniej dziwnie ale zastanawia mnie co to jest @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
radlaw87 14 Napisano 2 Września Siema sory ze do cb się przypnę, będzie coś z tego 85dzien, teraz bio humus wcześniej skóry banan , jajka skorupy i ziemia najlepszej jakości ale jakoś mało kwiat rośnie, porada jakąś? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,136 Napisano 4 Września Zaczyna sie dziac magia i zarazem najciezszy okres przed nimi. Pogoda jaka jest taka jest i raczej ciezko bedzie ustrzec sie przed plecha ale... moze sie uda🙂 Teraz doskonale widac jaka roznice robi wielkosc doniczki. Najwieksza lewa roslina oraz srodkowa to ta sama odmiana sadzone tego samego dnia. Prawa posadzona okolo 1.5 miesiaca pozniej a wzrostem dogania ta najwieksza🙂 Nie pytajcie czemu srodkowa jest taka jasna bo nie mam pojecia🤷♂️Dostala tabsa tak jak reszta i nie nabrala koloru🤔 rosnie wiec nie szczegolnie sie tym przejmuje (z reszta jak wieloma rzeczami w trakcie upraw🤣) @radlaw87 nie pomoge bo nie bawie sie w skorki, skorupki czy inne cuda🙂 zaloz osobny post z pytaniem a byc moze ktos Ci cos doradzi 3 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mooshrom 246 Napisano 4 Września @moonka Ładnie wyglądają ale będzie im juz zimno w nocy. Coś tam zbierzesz ale pewnie bez szału. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,136 Napisano 5 Września (edytowane) @Mooshrom dopoki temperatura nie spadnie w nocy ponizej 10stopni to bedzie ok. Najblizszy miesiac nie powinien przyspozyc problemow. Jaja zaczna sie pozniej😅 Nie mam na nie kompletnie cisnienia. Rosna to rosna i jak cos z nich bedzie to spoko. A jak nie to nic sie nie stanie i plakac przeciez nie bede🙃 Edytowane 5 Września przez moonka @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,136 Napisano 7 Września Hydra scieta... zaczely pojawiac sie malutkie ogniska plechy wiec nie ma na co dluzej czekac. Nie jest ona w pelni dojrzala bo jak miala by byc ale wysusze to co jest zobacze co zostanie. Generalnie akcja plesn rozegrala sie bardzo szybko. W czwartek wszystko bylo ok, wczoraj popadal deszcz i dzisiaj rano zauwazylem w kilku miejscach nieciekawy widok. Na szczescie sa to pojedyncze punkciki latwe do usuniecia podczas trymowania. Takie uroki outa i rok w rok, cos musi zostac zaatakowane przez najgrozniejszego wroga growera atakujacego pod koniec uprawy🙃 3 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,107 Napisano 7 Września @moonka ja bym coś z tego zrobil bo do jarania to raczej bedzie kiepskie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,136 Napisano 7 Września @Boczelli wyglada jak typowa samosieja i chyba calosc przerobie na maslo mimo, se srednio za nim przepadam🙃 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,107 Napisano 7 Września @moonka jak wolisz jarać niz konsumować to zrob sobie bho albo jakiś resin czy haszyk @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 7 Września @moonka jak lubisz kielicha to greendragon 😃 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,136 Napisano 7 Września @vego1989 nie pije wiec odpada😅 zrobie maslo i rozdam znajomym. Niech zrobia cos smacznego i ciesza sie efektami🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,136 Napisano 7 Września Na sam koniec zdjecie bryly korzeniowej. W koncu dowiedzialem sie tez jaka to pojemnosc doniczki🤣 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mooshrom 246 Napisano 7 Września Hehe ale masakrycznie wypełniona 😄 tam już nie ma miejsca na ziemię i wodę 😅 zbite jak kamień ;-) @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,136 Napisano 8 Września @Mooshrom no zbite zbite🙂 roslina siedzila w tej doniczce z 5 miesiecy jak nie lepiej Maczliki rozpanoszyly sie na dobre wiec nie mialem wyjscia i siegnalem po oprysk. Kupilem bio srodek na rosliny owocowe i warzywa, ktory mozna stosowac w fazie kwitnienia. Kiedys stosowalem juz cos podobnego bez wiekszego efektu ale moze ten okaze sie lepszy🙃 rosliny zaczynaja siegac mi juz do pasa i nadal pna sie w gore w dosc szybkim tempie😅 dostaja do picia bac organic bloom bo wypadalo by je juz karmic pk 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,136 Napisano 12 Września Robactwo zniknelo 🙂 co do roslin to musialem je przestawic bo wiatr je wywracal. Dwie najmniejsze ida do kontenera bo i tak nie maja szans na dojscie. Ta zolta w doniczce z dnia na dzien wyglada co raz gorzej a ta w ziemi nawet nie zaczela jeszcze flo. Dwie pozostale maja sie bardzo dobrze ale i tak watpie czy dozyja konca swych dni bez plechy🙃 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,136 Napisano 13 Września (edytowane) Byl sobie krzaczek🙃 poczekam do wieczora i wrzuce go gdzies w zarosla. Z roslina w doniczce mam inny plan... wkopie ja gdzies w malo uczeszczanym przez ludzi miejscu😂 musze tylko poczekac do jutra do wieczora zeby moc to zrobic😂 topy jednej z roslin zaczynaja zmieniac kolor na jakis fiolet lub cos podobnego. Zaraz bede musial dojsc co to za odmiana🙈 Przeczestalem swoja fr i wychodzi, ze jest to strawberry 🙂oby tak bylo to w boxie bedzie kolorowo😁😁😁😁 Edytowane 13 Września przez moonka 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
radlaw87 14 Napisano 14 Września Ładne i zdrowe @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,136 Napisano 14 Września Wczoraj byly tylko topy a dzisiaj zaczelo jiz przechodzic na liscie🙂 niech nabieraja koloru😁😁 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JarzynaSWDN 297 Napisano 14 Września Zmiel te rośliny i wkop w ziemię, będzie nawóz na nastepne grow 💪 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,136 Napisano 15 Września @JarzynaSWDN a kiedy to nastepne grow? Bo ja narazie sam nie wiem czy cos tu jeszcze bedzie roslo🤣 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach