moonka 3,385 Napisano 15 Marca @lunatyk44 moge czesciowo potwierdzic slowa dziurawego. Na poczatku mialem leda 100W ale zmienilem na "troche" mocniejszego. Od poczatku dalo sie zauwazyc, ze mocniejsze swiatlo bylo tylko na plus. W prawdzie nie mam wynikow w zbiorach jesli chodzi o 100W i obecne 480W ale juz podczas grow widac roznice 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lunatyk44 142 Napisano 15 Marca chcial nie chcial pierwsza trojka leci na tej lampie z zestawu ✌️ @moonka dzieki za slowa wsparcia hehe, wezme je pod uwage. kiedys rider lecial mi na energooszczednych 😅 po przeliczelu lumenow. szalu w wadze nie bylo ale to byly poczatki. Nie mniej jednak po curringu smakowal niezle. pozniej byly przygody z hps itd. @moonka a wlasnie bo tak zastanawiam sie grubo czy zamiast wlotu pasywnego nie dorzucic radiatorow od pc. Naturalnie na poczatku zobacze jak bedzie z temperatura i wilgotnoscia w boxie. jakies spostrzezenia ? co do tych 480 a 100 to przy automatach na 100 procent roznica. pytanie tylko czy na tak maly boks to nie marnotrawstwo ✌️ @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 15 Marca @lunatyk44 sa dwie fotorelacje, a zuzycie pradu jest smieszne na cale 150 dni poszlo ok 650 kwh ? ok 60-80 euro ? przy lampie 300 w przy tej mniejszej cos ponad 300 kwh smiesznie malo , ale i tez wynik byl taki sobie ,obie lampy byly od spidera nowe teraz bym pewnie wzial lumateca jakiegos ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,312 Napisano 15 Marca @dziurawy lumatek 👍 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 15 Marca @WymiataczMega hehehehehe nie potrzeba mi 3 lampy , poki co nie mam co z pierwsza zrobic 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,115 Napisano 15 Marca (edytowane) usunąć Edytowane 15 Marca przez WBB @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,312 Napisano 15 Marca @dziurawy też mam trzy po 100w🤦 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lunatyk44 142 Napisano 15 Marca zobaczmy na moim przykladzie co bedzie z setka. niestety uparty jestem, jedynie kto na tym straci to ja ✌️ @WymiataczMega ta hpsach szlo w chuj ladnie ale problem lezal w kwesti ciepla @dziurawy no i tu powstaje pytanie czy wina firmy czy wina innych czynnikow poza swiatlem 🤷♂️ @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 15 Marca @lunatyk44 golym okiem widac , ze ida lepiej , sprawdz sam zobaczysz 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,304 Napisano 15 Marca Nie liczy sie ilosc krzakow pod lampa tylko powierzchnia jaka musi ogarnac. @lunatyk44 Te 100W na 0.36m2 to takie minimum, 150W by bylo idealnie, bo 300 to juz przesada I nawet by chyba sie nie zmiescila do tego boxa. @dziurawy to po ile Ty masz prad? 10?15 centow? Ja mam cos kolo 0.4e/kWh I to I tak dobra taryfa sprzed tych calych podwyzek, tyle dobrze ze mam fotowoltanike to mozna sie bawic 2 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lunatyk44 142 Napisano 16 Marca @Boczelli jak wszedzie z "prondem". fajnie ze masz panele, pomyslisz potem jak bedziesz musial je zutylizowac. Temat nie jest kto ile placi 🤷♂️.. tak okazyjnie, lepiej miec jak nie miec 👍 @Boczelli jak juz wspominalem swiatlo swiatlowi ze tak powiem nie rowne. z tym minimalnym masz racje po przeliczeniu lumenow. no ale, ja, jak osiol uparty ✌️. Dzieki za przyznanie troszke racji. Pozdrawiam @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lunatyk44 142 Napisano 17 Marca dzis troszke wymienilem zdan z kolezka ktorego bardzo lubie. Tez robi maly projekcik sobie. Czy tylko ja mysle, ze musi byc wyjscie pasywne. Ewntualnie wiatrak i jak syf z wnetrza to filtr. Wchodzi w gre worek z co² i tylko wyciagajacy wiatrak - reszta zatkane, taki niby mikroklimat. Myle sie, ze wzgledem automatow nadmierny dwutlenek wegla wymusza kwitnienie ? Pominmy juz cyrkulacje ktorej wedlug mnie tam nie bedzie. Ogarnial ktos ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,304 Napisano 17 Marca @lunatyk44 worki z co2 nic nie daja, sa testy na Youtube. co2 jak najbardziej jest na plus dla roslin, wtedy obieg zamkniety . Ale na takim malym metrazu to raczej przerost formy nad trescia. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lunatyk44 142 Napisano 17 Marca @Boczelli ktorko zwiezle i na temat 👌. obieg zamkniety u niego ze wzgeldu na warunki panujace na zewnatrz. ale wedlug mnie, przy otwarciu boxa i zmiennej temperaturze +/- 10⁰C to stres dla pokrzyw @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lunatyk44 142 Napisano 1 Kwietnia odswieze troche temat. Wlecial sam Fat Banana ze wzgledu na to, ze nie bede mial az tyle czasu na pierdologie. Plagron all mix plus w srodek biobizz light mix. pestki w wodzie 24 h plus reczniki 16 h . ruszyly bardzo ladnie i rownomiernie. Dzis wrzucilem w glebe. Na poczatku bez papu, ale troche wspomagnia dla korzeni power roots od plagrona. Na flo wleci plagron bloom plus green . Zobaczymy, byc moze tez calmag kilka razy, ale to juz wyjdzie w czasie. wybaczcie ze zdjecia znowu w innej rozdzielczosci 🤣😈 i tu prozba do admina badz moda o przekonwertowanie zdjec ✌️ Wesolego jajca 😃 i mokrego dyngusa 😈 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,385 Napisano 1 Kwietnia Admin zapewne nie ma co robic tylko bawic sie w konwertowanie zdjec😅 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lunatyk44 142 Napisano 1 Kwietnia @moonka zycie 🤣, jak jestes moderatorem mozesz tez to zrobic 😈 ostatnio ktos o hejcie wspomnial, fajna grupa no ale zobaczymy ✌️ @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,385 Napisano 1 Kwietnia @lunatyk44 z mojej strony to nie byl zaden hejt a jedynie troche ironii😉 admin raz juz napisal Ci co powinienes zrobic aby foty sie wyswietlaly i watpie aby kolejny raz chcialo mu sie konwertowac je za Ciebie🤷♂️ 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,304 Napisano 1 Kwietnia @lunatyk44 tutaj i tak jest lajtowe podejscie. Na innych forach konopnych usuneliby ci relacje za burdel w niej, a za mowienie adminowi co ma robic dostalbys pewnie bana 😅 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lunatyk44 142 Napisano 2 Kwietnia @Boczelli ok fotorelacja do usuniecia. Zaloze nowy temat i zrobie to jak sie nalezy ✌️ @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach