growwerrrrrrr 2 Napisano 6 Lutego Witam, mam pytanie co do światła https://allegro.pl/oferta/halogen-bialy-zimny-36000-lm-400-w-13137620503?fromVariant=13360466112 czy może być takla lampa do growbox? 🔼🔼🔼 jak tak to co ile godzin w dniu ma ona świecić 24 czyli przez całą uprawę nie wyłączać czy ile czasu też mam pytanie o odległość itp @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,367 Napisano 6 Lutego @growwerrrrrrr elo. Wybór lampy w dużej mierze zależy od wielkości boxa. Co do długości świecenia, zależy co chcesz uprawiać. Automatom możesz ładować światło 24h na dobę, natomiast sezony wprowadzasz sam w kwitnięcie zmianą czasu świecenia np z 18/6 na 12/12. Proponował bym zapoznać się z podstawami uprawy. Wszystko znajdziesz na forum. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 6 Lutego @growwerrrrrrr lampę dobierasz do wymiarów boxa. Ma samym dolenjest kalkulator który powie Ci ile potrzebujesz lm. Automat 18h standardowo, a zwykle ustalasz sam czas wzrostu i to kiedy ma przejść na kwitnienie. Czyli na fazie wzrostu 18 na kwitnieniu 12h @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateo 968 Napisano 6 Lutego Godzinę temu, WymiataczMega napisał: @growwerrrrrrr elo. Wybór lampy w dużej mierze zależy od wielkości boxa. Co do długości świecenia, zależy co chcesz uprawiać. Automatom możesz ładować światło 24h na dobę, natomiast sezony wprowadzasz sam w kwitnięcie zmianą czasu świecenia np z 18/6 na 12/12. Proponował bym zapoznać się z podstawami uprawy. Wszystko znajdziesz na forum. Dokładnie bo szkoda kasy i czasu 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 6 Lutego @growwerrrrrrr jeśli już chcesz coś taniej to hps albo cmh. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateo 968 Napisano 6 Lutego Też zależy ja na start stosuje tanie małe bo dużo nie potrzeba a szkoda prądu na główną mam już duża Lampe ważne barwy i spektrum @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach