Ciemny 45 Napisano 6 Lutego @WymiataczMega @mateo Okej . To jutro będę atakował bo 4 dni temu były podlewane . Poqino być okej . Zdam leracje heh . Dzięki 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateo 968 Napisano 6 Lutego 1 godzinę temu, mateo napisał: Żeby były trochę bez 2ody i uwaga na zamiecie napinanie np i później podlanie bo na drugi dzień może być niespodzianka że zlqmana Sorry słownik. Chodzi o to że jak na ciągniesz i podajesz to roślina nabiera wody i zaczyna się napinać a drut którym jest przymocowana zostaje w miejscu i gałąź pęka 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 6 Lutego (edytowane) @mateo można również zwiotczyc łodygę w miejscu największego zgięcia. To zapobiega pękaniu. Nazwijmy to.. kontrolowanym lamaniem 😄 Edytowane 6 Lutego przez Mr.Green 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateo 968 Napisano 6 Lutego (edytowane) Supercropping dla mnie to nie lst😝 Edytowane 6 Lutego przez mateo 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ciemny 45 Napisano 7 Lutego (edytowane) Dzień 15 nie cały. Zdjęcia góra/dol. Panny na glebie 😆 chyba dużo trzeba będzie poprawić. Ale na razie jest jak jest za parę dni poprawie i powinno byc dobrze . Dziwi mnie nadal dlaczego jedna ma z 20cm druga może z 10cm wysokości 😆 Podlane woda z ph6.3 Temperatura trochę spadła . Ogólnie jest 25stp rh 70. Edytowane 7 Lutego przez Ciemny 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,355 Napisano 7 Lutego @Ciemny ciach do parteru 😉👊. Elegancko 👍 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateo 968 Napisano 7 Lutego Klepie jak Najman. W sumie dobra nazwa dla mocnej odmiany takiej co porządnie klepie🤣 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 7 Lutego @Ciemny caly czas zadajesz to samo pytanie i nikt nie odpowiada !! ta lampa nadaje sie do grzania chomika a nie na zajebiste topy !! @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ciemny 45 Napisano 8 Lutego @dziurawy nie jadę na niej pierwszy raz 😉 a takiej sytuacji jeszcze nie miałem. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ciemny 45 Napisano 11 Lutego Dzien 19 . Troszkę małe są chyba jak na swój dzień? Mam problem z temperatura niestety i na ten moment nie mogę nic z tym zrobić . Pomieszczenie nie jest ogrzewne . Wyciąg jest na minimum. Podlewane woda odstana z ph 6.4 . Lampa na 50cm 50%mocy . Jakieś rady co zrobić żeby rosły? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,355 Napisano 11 Lutego @Ciemny rośliny są ok👍 w sensie że te ponad 20°C to problem czy jak? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateo 968 Napisano 11 Lutego Parametry ok tylko w dzień mogły by mieć ok 25 chociaz 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,355 Napisano 11 Lutego Parę stopni możesz zyskać podkręcając moc lampy. Ale wtedy trzeba dobrze rozkminić jej wysokość. Żeby nie narobić gorszego ambarasu😉 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ciemny 45 Napisano 11 Lutego @WymiataczMega wydają sie malutkie jak na 19 dzien . Z temperstura nie mkge nic zdibic do póki za oknem nie bedzie minimum +5 Ps bie mieszkam w pl @mateo to nest ten problem . Ze nie mam jak jak wspomniałem pomieszczenie nie ogrzewane . A na zewnątrz temperatury koło 0. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,355 Napisano 11 Lutego @Ciemny wyluzuj są ok. Może popatrz w fotorelacjach u innych jak wyglądają automaty w podobnym "wieku" @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ciemny 45 Napisano 12 Lutego @WymiataczMega mam właśnie podgląd to swoich wcześniejszych. Stąd te obawy ze nie ida dobrze 😆 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ciemny 45 Napisano 13 Lutego (edytowane) Za dużo światła? Końcówki delikatnie zrobiły się żółte. Nie leje żadnych nawozów. Główne czubek który jest na glebie. Chyba że to przez ziemię której podobno nie brakuje nawozu "canna terra profesjonal " ? Edytowane 13 Lutego przez Ciemny 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 13 Lutego @Ciemny wyglada jak od nawozów. Ziemia mocna a automat mniej żarłoczny niż sezon to by się mogło zgadzać że to delikatnie popalone końcówki od nadmiaru. 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ciemny 45 Napisano 13 Lutego @Mr.Green sama woda leci z odpowdnim ph . Też pomyślałem o ziemi. Ale wolalem zapytac bardziej doświadczonych. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ciemny 45 Napisano 19 Lutego Dzień 26 . W końcu cos ruszyło . Nie było mnie przez parę dni i aż się zdziwiłem 😆 . Większa pokazała już włoski . Niepokoją mnie przebarwiania na liściach wpadające w brąz/fiolet? Ktoś podpowie czy zaczna im czegoś brakować ? Lampa na 50% 40cm od czubków. Zwiększyć moc ? Nadal leci sama woda . Warunki 24/60 . 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach