Ciemny 45 Napisano 31 Stycznia (edytowane) Siema 👋 Po długiej przerwie wracam z dwoma autosami. Jak w tytule. Sprzęt Box 60x60x140 Światło ts1000 Wyciąg 125mm quietline "dołożony potencjometrem " Nawilzacz malatec 5l Mieszak 15w noname Filtr na później to can-lite300 Ziemia canna terra profesjonal Doniczki 12l Nawozy zdjęcie poniżej. Ph metr jakiś noname i Kropelkowy o dziwo pokrywa się jeden z drugim 😆 Podlewane woda ph6.4 Panny dziś mają 8 dzień. Świece 18/6. Warunki myślę ,że dobre 25 st 70wilg dzień, noc 20 stp 50wilg . Wyciąg minimalnie odplaony bo jak podkręcę więcej spada mi temperatura. Pestki dość stare ale wyszły po dwóch dniach więc coś może z tego być jak coś nie spier**** 😅 Niżej prare zdjęć. Dobrze wyglądaj jak na 8 dzień? Edytowane 31 Stycznia przez Ciemny 3 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Resio666 666 Napisano 31 Stycznia Powodzenia 💪 Bardzo ładnie wyglądają ♥️ 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ciemny 45 Napisano 31 Stycznia Rozpoczęte to czas na pytania 😆 Ten większy plant ma liście bardziej do góry . Nie za dużo światła? Lampa na 47cm od doniczki 50%mocy . @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,313 Napisano 31 Stycznia (edytowane) @Ciemny ja na tym etapie swiece ta sama lampa ~25% i 40-50cm Edytowane 31 Stycznia przez Boczelli 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ciemny 45 Napisano 31 Stycznia @Boczelli kurde , ja miałem na 40% 45cm i zaczęła się jedna wyciągać aż musiałem podsypać. Mój ts ma już 3 lata . @Boczelli i teraz pytanie czy spróbować ustawień jak mówisz czy zostawić jak jest .Ps nie mam już ziemi na podsypkę 😆 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 31 Stycznia @Ciemny wyglądają na wyciągnięte trochę.. a zarazem górę mają dość dobrze rozbudowana.. nie miałeś lampy wcześniej za wysoko.. lub świeciła słabiej? A później obniżyłes lub zwiekszyles moc? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,406 Napisano 31 Stycznia @Mr.Green 🤣🤣🤣 Jaka teoria tu poszła, a najlepsze że będziesz miał rację pewnie xd 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,313 Napisano 31 Stycznia @Ciemny @Mr.Green wyciagnac na poczatku mogla sie tez dlatego ze pestka byla za plytko posadzona 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ciemny 45 Napisano 31 Stycznia @Mr.Green bo twoja teorią się zgadza raz za nisko raz za wysko później może i za mocno 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 31 Stycznia @Boczelli obstaje przy swoim 😄 @Prepers😉 to widać.. to słychać.. to czuć.. 😄 @Ciemny trzymaj te 50 cm na 50% i obserwuj. Niech się trochę łodyga wzmocni bo górna część rośliny jest nieproporcjonalna do głównej łodygi i może to powodować mały przechył na pokładzie :D 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ciemny 45 Napisano 2 Lutego (edytowane) Dzień 10 . Nic specialnego się nie dzieje. Jeden plancik idzie ostro w górę.. w porównaniu do drugiego . A nie zbyt w liście i na boki . Jakieś pomysły dlaczego go tak ciągnie w górę? Obniżyłem lampę o 2cm zobaczę co będzie się działo. Warunki bez zmian 25/70 Edytowane 2 Lutego przez Ciemny 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Resio666 666 Napisano 2 Lutego @Ciemny Gen koszykarza .... nie przejmuj się wyrówna się 🙂😄 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ciemny 45 Napisano 2 Lutego @Resio666 hehe oby jeszcze był gen pudziana Nie wiem czy dobrze zrobiłem że dałem lampę 2cm w dół.. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Resio666 666 Napisano 2 Lutego @Ciemny 2 cm to nic .... na luzie przyjmie na klate 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,389 Napisano 2 Lutego 2cm nie zrobi praktycznie zadnej roznicy 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 2 Lutego @Resio666 Godzinę temu, Resio666 napisał: @Ciemny Gen koszykarza .... nie przejmuj się wyrówna się 🙂😄 Oby to była koszykarka 😄 nie koszykarz 😄 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateo 956 Napisano 3 Lutego Ładnie idą zawsze będą różne nie ma takich samych ? (Chyba że klony z jednej matki?)moze 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ciemny 45 Napisano 6 Lutego Kiedy lepiej zrobić lst ? Miało bie być nic ale jednak będzie . Przed wyłączeniem lampy czy po włączeniu? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,321 Napisano 6 Lutego @Ciemny bez różnicy raczej. Oby przesuszone były @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateo 956 Napisano 6 Lutego Żeby były trochę bez 2ody i uwaga na zamiecie napinanie np i później podlanie bo na drugi dzień może być niespodzianka że zlqmana @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach