Skocz do zawartości
Lady in Green

Ayahuasca Purple i Acapulco Gold | box 100x100 | Oświetlenie Lumatek Attis Pro

Rekomendowane odpowiedzi

Qrcze... Namieszałam coś z programatorem czasowym i nie wiem co, ostatnio troche sie nim bawiłam... 🙄 ale wygląda jakby był dobrze ustawiony... 🤷‍♀️ Od 5:00 roślinki powinny mieć dzień, zaglądam przed chwilą do namiotu a tam ciemno... 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

@Lady Green jak programator działający to może masz przez przypadek opcje random włączoną. Wypnij programator i wepnij wtyczkę z lampy bezpośrednio i dowiemy się czy programator czy lampa 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Woma Soil Cleaner rzucił mi się ostatnio w oczy na ziemiórki. Neem oil chyba agresywny dla roślin.

Można jeszcze próbować z Nematodes i Steinernema feltiae.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i pojawiły się... Lepiej późno niż wcale. 🙂 

Z reszty nasion nic nie będzie, z tej jednej upośledzonej roślinki też raczej nic nie będzie... niby wypuszcza jakieś listki ale strasznie wolno jej to idzie. 

Dziś mam w planach przesadzić te 2 większe do duzych doniczek. 

25.jpg

0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wydaje mi się że   4 plus 1 na środku do zapchania dziury w baldachimie. Każdy ma swój box i swoją wizję🤫🤔😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja już przymierzałem u siebie puste donice 4(10L)+3(5L) w jednym boxie. Żadnych nawilżaczy, osuszaczy.... będzie trzeba reagować na bieżąco i improwizować 🙂

Ziarno od soboty kiełkuje i ani jednego nie widac jeszcze.

Edytowane przez WBB

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, Lady Green napisał:

Szybko się uczysz widzę... 🤭 

Ale co, od kogo?

Bo, że nawilżacz chuja daje z pół roku temu pisał ten nasz Cali co to nigdy do końca fotorelacji nie zrobi i mój typ też mi gadał, że on się nie bawi w takie rzeczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hello.

U roślinek nic ciekawego się na razie nie dzieje... Te większe mają juz 2 tygodnie, te małe 5 dni. Nie wiem kiedy je moge bezpiecznie przesadzić... żałuję że od razu do dużej donicy nie trafiły. 

Tą "mini" ayahuascę przesadziłam wczoraj do dużej donicy, a co jej będę żałować... tylko ona prawie w ogóle korzenia nie miała, zobaczymy czy ruszy czy nie. 

6.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

@Lady Green jak nie mialas zamiaru robic selekcji to bez sensu bylo startować w malych doniczkach. Daj im z tydzien moze dluzej i przesadzaj.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi