Skocz do zawartości
Lady Green

Ayahuasca Purple i Acapulco Gold | box 100x100 | Oświetlenie Lumatek Attis Pro

Rekomendowane odpowiedzi

@WymiataczMega ale masz dobrze, 🤣😂 , chociaż ja chyba wolę żeby moja moich roślinek nie dotylkała, te jej kwiatki to jakoś kiepskie są, ciągle jakieś kupuje, a ich nie przybywa🤣😂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj niestety doba była zbyt krótka, więc upik dziś. 

W czwartek przesadziłam te dwie największe roślinki do większych donic i chyba teraz istnieje większe ryzyko że zdominują przestrzeń... 🙄

Pierwsze zdjęcie przed przesadzeniem, drugie z dziś. 

No i nie wiem do kiedy teraz czekac z przełączeniem. Dziś mają 26 i 36 dni. Wydaje mi się że chyba trzeba już...

6.jpg

8.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Lady Green przełączałaś dopiero w 36 dniu? Mnie też chyba taki długi weg czeka bo 2 spóźnialskie muszą troszkę podrosnąć. I widzę, że tylko u mnie takie wielkie liście znowu wywaliło, że aż się boję pod nie zaglądać bo jakaś tarantula może tam się chować 😛

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@WBB w 28 i 38 dniu. Największe liście wyleciały na wegu ale były chyba przeciętnych rozmiarów. Tarantuli raczej nie znajdziesz ale takiego kątnika na Twoim miejscu to bym się obawiała... potrafią być ogrmne. 🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Lady Green a idź... ja nawet na fotki pająków nie mogę patrzeć. A nawet nie wiedziałem, że to kątnik ten którego najbardziej się obawiam. I już mam gęsią skórkę... 🙂

A tych piździelcy ziemiórek nie masz? Bo u mnie jeszcze nie zauważyłem....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@WBB a Ty radar na ziemiórki masz? Od oprysku olekiem miałam spokój, później jeszcze ta mączka wjechała, a dzis 3 sztuki musiałam pozbawić życia więc pewnie to nie koniec. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 minut temu, Lady Green napisał:

a Ty radar na ziemiórki masz?

No z mojego małego doświadczenia wiem, że trudno to do końca wytępić i dlatego pytam. Ja starą ziemię odstawiłem pod borówki pójdzie, doniczki wypłukałem i teraz obserwuję czy i kiedy przyjdą. 

Teraz za to mam ponad 90% wilgotności bez nawilżacza i nie wiem skąd. W rurach od wentylacji miałem tyle wody, że do wiadra to zlewałem.... nie wiem czy filtr nie jest zalany.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

@WBB ciepłe powietrze miesza się na wylocie z zimnym w rurze i się skrapla Ziom 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi