Skocz do zawartości
Gość

4x Purple Bud auto feminizowane 60x60 140W

Rekomendowane odpowiedzi

Coś musi zostać ale jeszcze masz takie które zasłaniają i można usunąć. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

@mateo takich, ktore zaslaniaja znajdzie duzo😅 dotychczas staralem sie je odginac bo nie wiem kiedy i ile moge wyciac ale jutro rano chwyce ✂️ i cos powycinam. Nie wiem czy jednej purple nie ciachne bardziej zeby zobaczyc roznice wzgledem mniej wycietych. Forma eksperymentu na przyszlosc🙃

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Pod koniec flo nie obcinaj, nic to nie pomoże a może zaszkodzić.np moze z szoku zaczac rzucac pestkami.

Ogólnie nie jestem za obcinaniem liści. To płuca rośliny, w liściach zachodzi fotosynteza - to one chłoną światło i zamieniają je na energię.

Ogólnie roślina sama pozbywa się liści w kilku przypadkach. Pierwszy to jak z braku azotu żółkną i odpadają (od dołu), fajnie jak uda się osiągnąć taki stan pod koniec kwitnienia. Drugi przypadek jak jest za gęsto i za duża wilgotność powietrza - wtedy roślina zrzuca zielone, zwykle dolne liście (lub w miejscach gdzie jest największy busz), dzięki czemu powierzchnia parowania maleje i wilgotność powietrza spada. U Ciebie nie jest wcale tak gesto, a swiatla tez im po dostatkiem.

Ja dopuszczam usuwanie liści tylko w pewnych przypadkach, np. jak ostro trenujemy roślinę, a większe liście zasłaniają nowo formujące się odgałęzienia. Usunięcie liści pomaga wtedy przyhamować wzrost głównego stożka i skierować energię do innych miejsc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

@Boczelli ile ludzi tyle opinii🙃 zaryzykuje i poswiece jedna dla przekonania sie na wlasnej skorze. Najwyzej bede mial extra pestki ale zaspokoje swoja ciekawosc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Napisano (edytowane)

@Boczelli jak pisalem tak zrobilem. Jedna pozbyla sie duzej ilosci lisci a reszte zostawiam w spokoju. Czas pokaze czym to poskutkuje🙂

Musialem wywalic pomidorki do malego boxa. Moc lampy zaczela wykrecac im listki😅🙈 nie wiem czy cos jeszcze z nich bedzie ale moze dojda do siebie...🙈

20240306_093030.jpg

20240306_093032.jpg

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To pierwsze foto to po wycince?

Ja codziennie usuwam dużo liści i ostatnio też ale fakt taki gruby fryzjer robię do max 3 tygodnia 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to nie był gruby fryzjer a przynajmniej mieszajacy ruszy powietrze pomiędzy też mniejsza szansa na plechę i roślina ma jak oddychac

To tak jak wyżej nie powinna tego za bardzo odczuć jak do 3 tygodnia przycinkę zrobisz to wydaje mi się że topy też lepiej puchną w porównaniu do 1szej uprawy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Maly spojler odnosnie kolejnego grow gdy to dobiegnie konca. Zazwyczaj nie wydaje duzych pieniedzy na pestki a kupuje raczej te tansze lub czekam na promocje tak bylo i dzisiaj. Zamnesia.nl wyslala mi maila odnosnie promocji wiec kupilem kilka nasion bo z moich zapasow nie zostalo prawie nic😅 Wybieralem oczami czyli te kolorowe🤣 mam jeszcze schowane kilka nasion wiec dobiore do tych Gran Jefa, Lemon Skunk i jeszcze jakies 2 sztuki. Box bedzie pekal przy 9 roslinach ale bedzie przynajmniej zabawa😁😂

Screenshot_20240306_201421.jpg

Screenshot_20240306_201449.jpg

Screenshot_20240306_201510.jpg

Screenshot_20240306_201531.jpg

Screenshot_20240306_201550.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Piatek 44/12/30

Ciekawy poczatek dnia... zona o 6.30 rano oddelegowala mnie na poddasze😅 w tym tygodniu wychodze do pracy troche pozniej i jest problem zeby poslac dziecko do szkoly bo chce sie bawic z tata😎😎😂 Dzisiaj wiec mama wyslala tate na poddasze i taty nie ma🤣🙈 wyszlo to wszystkim na zdrowie bo mlody elegancko sie ogarna i wyszedl bez problemu, mama nie musiala z nim walczyc a tata ogarnal podlanie roslin i ogolny przeglad boxa😂 bez zdjec bo nie ma co fotografowac😂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi