moonka 3,393 Napisano 1 Marca @mateo mars podobno dosyc glosny. Prawda to? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateo 956 Napisano 1 Marca Cichszy niż spider Taka głośność mi i sąsiada nie przeszkadzać czyli nie jest źle 🫣 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,320 Napisano 1 Marca Ja widzialem, ze w Polsce chlopaki kupuja wegiel za jakies grosze i wymieniaja w filtrach. Nie wiem ile u mnie kosztuje i czy wgl mozna gdzies dostac, bede musial niedlugo obadac temat albo po prostu kupic nowy. Ja mam filtr i wyciag z Marsa i jest serio bardzo cichy. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateo 956 Napisano 1 Marca Wiadomo że są odmiany ciche można pójść dalej i kupić https://onlinetopgarden.com/nl/lucht-en-klimaat/lucht/torin-in-mdf-softbox-500m3?gad_source=4&gclid=CjwKCAiAloavBhBOEiwAbtAJO1-fAXxttCFkPtC3rh2rJX7_djuXJm349265eegPu8hXrGDwh8ZVFhoCdvIQAvD_BwE podobno bardzo ciche @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,393 Napisano 1 Marca @mateo narazie brak funduszy zmusza do budzetowych rozwiazan. W przyszlosci na bank kupie jakis lepszy i cichszy wyciag @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Growerseed 496 Napisano 1 Marca @mateo ewentualnie uwinąć matą wygłuszającą najlepiej całego boxa albo szafę w której box stoi. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateo 956 Napisano 1 Marca Mata albo wełna prasowana Wełna łatwa albo na klej albo wkręty z podkladkami @moonka ja też próbuje znaleźć złoty środek miałem 1 boxa później 2 sprzedałem jednego a teraz kupiłem 2🤣 I teraz kusi mnie robić krótkie wegi na więcej roślin ale zobaczymy po testach na Bruce Banner jak to wychodzi bo będzie dużo szybsza uprawa Mniej nawozów mniej prądu no i szybko 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,393 Napisano 2 Marca Cieplo... dwa panele ustawione na 60% kazdy potrafia sie grzac😅 w nocy temperatura spada do 18 stopni co mnie cieszy😁 a wilgotnosc podnosi sie do okolo 60% co juz mniej mnie cieszy😂 @mateo u mnie nastepne grow bedzie na krotkim wegu ale pelny namiot. 9 doniczek 9litrowych i powinno byc elegancko🙂 2 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,393 Napisano 2 Marca I kilka zdjec z poza boxa. Purple fajnie oszronione ale master cos sie ociaga 2 1 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,393 Napisano 3 Marca Czytam sobie wieczorowa pora rozne roznosci i wpadl mi w oko system blumat. Uzywal ktos tego na dluzsza mete? Zastanawiam sie jak w takim systemie dozowac odzywki i inne wspomagacze?🤔 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,320 Napisano 4 Marca (edytowane) @moonka ja bede prawdopodobnie instalowal blumaty w kolejnej uprawie. Idealnie sie sprawdzaja w polaczeniu z Biotabsem. Jesli chodzi o nawozy to podajesz z reki, bo po 1 odzywki typu herbatka moglyby łatwo zapchać rurki, a po 2 trzeba je zuzyc w kilka godz po przygotowaniu. Ogolnie bede chcial zrobic kolejne grow prawie bezobslugowe i mam juz jakis plan na to mniej wiecej 😈 Edytowane 4 Marca przez Boczelli @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,393 Napisano 4 Marca @Boczelli chyba z czasem rowniez sie zdecyduje bo sam system jest smiesznie tani a moze ulatwic zycie 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,393 Napisano 4 Marca Spiesz sie powoli... postanowilem dzisiaj rano troche porozginac szczyty a w szczegolnosci w Master kush zeby ulatwic przeplyw powietrza miedzy topami. Nie obylo sie bez uszkodzen😐 ulamalem jednego szczyta w master ale od razu w ruch poszla tasma i jak narazie po 3 godzinach nie widac zeby mu to zaszkodzilo😅 ucialem rowniez z 5 wiatrakow, ktore usulnie zaslanialy dolne partie 5 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,393 Napisano 5 Marca (edytowane) Krzeselko, muzyka, herbatka i mozna sie odprezyc patrzac na roslinki😂 Mam nadzieje, ze to juz blizej niz dalej bo z kazdym dniem robi sie co raz smaczniej🤪 Edytowane 5 Marca przez moonka 3 1 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateo 956 Napisano 5 Marca (edytowane) Ładnie to wygląda w takim boxie myślałem o takim ale zrezygnowalem na rzecz 2giego pełnowymiarowego jak ktoś na okres inkubacji na mijankę z klonów jedzie przed przełączeniem może fajnie się pokrywac Edytowane 5 Marca przez mateo 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,393 Napisano 5 Marca @mateo fajny widok jak sie otworzy obie czesci🙂 musze jednak lepiej uszczelnic scianke dzialowa. Przez rzepy delikatnie przebija swiatlo z malego boxa. Jest to tylko leciutko widoczne ale musze pozaklejac srebrna tasma cale laczenia i bedzie elegancko Jak bym ostatnio wrzucal malo zdjec... kilka po zmroku🙂 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateo 956 Napisano 5 Marca Ja bym po parę liści z topa wywalił żeby puchły @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,393 Napisano 5 Marca @mateo ktore liscie masz na mysli. Chcialem cos powycinac ale nie wiem czy moge i co moge @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateo 956 Napisano 5 Marca (edytowane) Podciął bym je od dołu troszkę każda gałąź ma ich jeszcze dużo jeżeli się mylę niech poprawi mnie ktoś doświadczony bardziej Edytowane 5 Marca przez mateo @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,393 Napisano 5 Marca (edytowane) @mateo ja to najchetniej pozbyl bym sie wszystkich wiatrakow zeby byla elegancka cyrkulacja powietrza a i lapma siegala by glebiej. Nie wiem tylko jak odbilo by sie to na roslinach Edytowane 5 Marca przez moonka @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach