Skocz do zawartości
moonka

4x Purple Bud auto feminizowane 60x60 140W

Rekomendowane odpowiedzi

@szamayo tam nie ma miejsca na przechylanie bo juz jest full jesli chodzi o powierzchnie😅 jedyna opcja to ciac zeby bylo luzniej a co sie stanie to sie stanie🙂

@Boczelli wychodze z zalozenia, ze gdy sie nie wywrocisz to sie nie nauczysz🙂 nikt nie mowi o usuwanie wszystkich lisci a jedynie konkretne przerzedzenie. Przezyly juz troche ciecia to przezyja i kolejne. A jesli nie to bedzie lekcja na przyszlosc

@Udyr trening to ja im robie caly czas😂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@moonka też właśnie miałem ten problem, to musiałbyś podgiac roślinę nr 1 w stronę nr 2, nr 2 w stronę nr 3, nr 3 w stronę nr 4, nr 4 w stronę nr 1 'coś na wzór znaku szczęścia czy też później sfastyki 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czwartek dzien 55/1 dzien flo. Tak jak pisalem wczoraj uwalilem liscie w pozostalych roslinach ale bardziej sie do tego przelozylem. Dla wielu osob bedzie to zbrodnia ale kto nie ryzykuje... No😅 Od razu po cieciu dostaly pic. Kazda po 700ml herbatki z mikoryza i dodatkowa dawka bakterii. Widac, ze jedna pije zdecydowanie wiecej a wiec przy nastepnym podlaniu dostanie 800ml. Przerobilem rowniez siatke na wieksza ilosc oczek i zamontowalem ja na swoim miejscu. Nie obeszlo sie bez strat i musze wydrukowac ponownie mocowania bo dwa pekly. Trzymaja sie ale lepiej dmuchac na zimne. Lampy okolo 35% i 40cm. W boxie zrobilo sie troche cieplo bo dzisiaj widzialem tam 29° i 45% wilgotnosci wiec chyba musze zostawiac go delikatnie otwartego

20240208_093623.jpg

20240208_093627.jpg

20240208_115818.jpg

20240208_115910.jpg

20240208_115902.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@moonka Temperatura jeszcze nie tragedia ale wilgotność podbij...

Ładnie wycięte nic im nie będzie 💪💪 teraz roślinka skupi się na budowaniu wyjebistych topów 💪

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sobota 3 dzien flo. Siatka powoli sie wypelnia i to tyle zmian od poprzedniego wpisu😂 delikatnie ustawilem szczyty w odpowiednich oczkach i niech rosna dalej

20240210_115447.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 dzien flo. Po drobnych podpowiedziach @mateo wyczyscilem troche doly z mniejszych odrostow, ktore raczej nie mialy by szansy dobic do siatki. Opuscilem rowniez lekko siatke aby poustawiac szczyty i zobaczyc co mam zostawic a czego sie pozbyc. Mialem je rowniez podlac ale nie ma jeszcze tragedii. Wole je lekko przesuszyc niz zrobic gnoj i podleje jutro. Wleci woda z lekkim dodatkiem calmag. Dawka zostanie bez zmian czyli 3x700ml i jedna 800ml gdyz ma wiekszy apetyt na wode

20240211_143549.jpg

20240211_143540.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

@moonka pięknie zaczyna się fajnie wyglądający proces kwitnienia oby ci dobrze obrodziło towarzystwo🤭😎

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@moonka ogólnie chodzi o to żeby wyciąć szczyty które będą i tak miały ciemno nie te które nie dobijają do siatki o to mi chodziło bo to że są niższe ale naświetlone to z nich będą ładne kwiatki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Mr.Green siatka sama z siebie nie ruszy sie za nic w swiecie😉 jest przymocowana opaskami do stelaza i aby ja ruszyc musze ucinac opaski i dawac nowe😅 Wedlug mnie jest tutaj potrzebna bo bez niej robil sie nielad. Wszystko roslo jak chcialo a teraz jest przynajmniej rozlozone na calej powierzchni 

@mateo wiem co miales na mysli. Piszac o szczytach na wysokosci siatki mialem na mysli to o czym napisales czyli doswietlone😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Topy beda grube to nie trzeba bedzie podpierac, na siatce sie opra.

Ogolnie przy scrogu daje sie siatke na wegu i przelacza na flo dopiero jak jest 80-90% zapelniona. 

Edytowane przez Boczelli

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi