mateo 956 Napisano 23 Stycznia Jak masz 2 to puść na pierwszej rozłóż tak jak chcesz je poprowadzić możesz użyć 2 żeby docelowo je puścić będzie od razu za podporę robic 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,395 Napisano 24 Stycznia @mateo nie mam drugiej siatki ale mam materialy aby ja zrobic w razie potrzeby🙂 zobacze jak rozwinie sie sytuacja🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateo 956 Napisano 24 Stycznia Aa to nie ma sensu 🫣😅 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,395 Napisano 24 Stycznia (edytowane) @mateo jesli beda sie kladly to bedzie to mialo sens aby zrobic druga. Pol godziny roboty i gotowa a oszczedzi wiele stresow. Wlasnie bylem zobaczyc rosliny bo poszedlem na poddasze po kilka gratow. Wydaje mi sie, ze przelacze swiatlo w weekend bo robi sie bardzo gesto i moze byc zbyt gesto jesli posiedza dluzej na wegu. Najwyzej siatke uzyje w pozniejszym etapie bo watpie aby do weekendu urosly te 15cm😅 Edytowane 24 Stycznia przez moonka @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,395 Napisano 24 Stycznia A jednak je ruszylem😆 dzien 40 i przygotowania do przelaczenia swiatla. Predkosc z jaka rosliny rozrastaja sie na boki troszeczke zmienila mi plany. W zwiazku z tym w weekend zmieniam swiatlo a dzisiaj rosliny przeszly konkretnego fryzjera. Polecialo okolo 80% lisci tak jak przy wczesniejszym przycinaniu. Daje im teraz kilka dnia na dojscie do siebie i swiatlo na 12/12. Nie wiem co zrobic z jedna roslina (lewa gora). Jest wyraznie mniejsza i mniej rozwinieta od pozostalych. Jesli nadal bedzie sie tak ociagac to prawdopodobnie pozbede sie jej robiac miejsce dla trzech pozostalych 3 1 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,321 Napisano 24 Stycznia @moonka ja bym dal jej szanse. U mnie po przełączeniu te najmniejsze przerosly te ktore byly najwieksze na wegu. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,395 Napisano 24 Stycznia @Boczelli oczywiscie, ze dam jej szanse i zobacze co z niej bedzie. W kazdym razie biore pod uwage to, ze moze jej w przyszlosci nie byc🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cejerowski21 615 Napisano 25 Stycznia @moonka kosmos, wyglądają jak sztuczne 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,395 Napisano 25 Stycznia @cejerowski21 kosmos dopiero nadejdzie😂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,395 Napisano 26 Stycznia (edytowane) Piatek, piatunio, piateczek... 6 tygodni wega za mna🙂 W poniedzialek przepaczam lampe na kwitnienie ale mam jeszcze pytanie do doswiadczonych przycinaczy🙂 chce sie pozbyc czesci odrostow bo nie pomieszcza mi sie na siatce. Na foto zaznaczylem co chcial bym wyciac. Pytanie czy zrobic to teraz czy poczekac i wyciac to na poczatku flo? Ewentualnie jakies sugestie co to wyciecia odrostow? Moze wyciac te najnizsze a zostawic zaznaczone? Dzisiaj rowniez dzien podlewania. Tym razem mialy dostac po 800ml bo co dwa podlania zwiekszam dawke o 100ml ale zostane przy 700ml ze wzgledu na to, ze wycialem im sporo lisci i nie beda potrzebowac az tyle wody Edytowane 26 Stycznia przez moonka 2 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,395 Napisano 26 Stycznia (edytowane) Szybka aktualizacja porannego wpisu. Wlecialo po 700ml z mala iloscia calmagu. Rozlozylem rowniez szczyty w dwoch roslinach aby nie nachodzily tak na siebie. Zabieg prosty i bezsteresowy zarowno dla mnie jak i dla roslin😂 warunki stabilne. 24° oraz okolo 50% wilgotnosci. Noc okolo 19-20° i podobna wilgotnosc jak w dzien. Lampa 55-60cm i okolo 85% mocy. Przez dlugi czas byla ustawiona na 75% ale wczoraj zwiekszylem moc i zobacze czy och nie popali😅 widac, ze fryzjer z przed 2 dni nie zrobil na nich wiekszego wrazenia i od nowa zaczynaja wypelniac powierzcznie liscmi🙂 w sobote wieczorem usuwam niepotrzebne odrosty i od poniedzialku lece 12/12. A teraz odpalam kolejnego jointa i zasiadam obejrzec jakis film😁😁 Edytowane 26 Stycznia przez moonka 1 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,321 Napisano 26 Stycznia @moonka ja bym przycinal dopiero po indukcji i lepiej ujebac te dolne odrosty a gorne zostawic. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,395 Napisano 26 Stycznia @Boczelli z czasem ciecia byc moze i masz racje. Co do szczytow to chcialem zostawic dolne bo w pozniejszym etapie bedzie mi latwiej rozlozyc to ka siatce. Wieksze odstepy miedzy zostawionymi wezlami ulatwiaja pozniejsze manewry. Moze jestem w bledzie stad moje poranne pytanie🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,321 Napisano 26 Stycznia @moonka po przelaczeniu jak wystrzela do gory bedziesz mial latwiejsza decyzje co wyciac, a co zostawic. 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,395 Napisano 27 Stycznia 37 dni wzrostu na jednym "zdjeciu". Milego weekendu😉😉 2 2 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,395 Napisano 28 Stycznia 44 dni wega za mna i od dzisiaj swiatlo 12/12. Mialem przelaczyc jutro ale... Zdjecie z wczoraj zrobione przy okazji zmiany godzin na programatorze od oswietlenia 2 3 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateo 956 Napisano 28 Stycznia (edytowane) Będzie ładny box 👊 Edytowane 28 Stycznia przez mateo 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,395 Napisano 28 Stycznia @mateo mam taka nadzieje🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,406 Napisano 28 Stycznia W dniu 24/01/2024 o 14:47, moonka napisał: A jednak je ruszylem😆 dzien 40 i przygotowania do przelaczenia swiatla. Predkosc z jaka rosliny rozrastaja sie na boki troszeczke zmienila mi plany. W zwiazku z tym w weekend zmieniam swiatlo a dzisiaj rosliny przeszly konkretnego fryzjera. Polecialo okolo 80% lisci tak jak przy wczesniejszym przycinaniu. Daje im teraz kilka dnia na dojscie do siebie i swiatlo na 12/12. Nie wiem co zrobic z jedna roslina (lewa gora). Jest wyraznie mniejsza i mniej rozwinieta od pozostalych. Jesli nadal bedzie sie tak ociagac to prawdopodobnie pozbede sie jej robiac miejsce dla trzech pozostalych O tym mówiłeś, też miałem podobny plan i troszkę lepiej rozłożyć swoje, ale sam wiesz ile to roboty:) Już wiem dlaczego nie zaglądałem jakoś nazwa twojej odmiany mnie zniechęca 🤣🤣+ brak czasu @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,336 Napisano 28 Stycznia @Prepers on nie ma tu auto 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach