Mr.Green 4,309 Napisano 8 Lutego @mateo będzie jak będzie 😄 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,406 Napisano 9 Lutego W dniu 03/02/2024 o 13:34, mateo napisał: Ktoś ostatnio mówił o problemach z podlewaniem też miałem problem i postanowiłem na następną uprawę sobie ogarnąć wystarczył by sam wąż ale będzie wygodniej Prototyp w przyszłości docelowe 40l będzie stało na koziołkach Aktualnie 20l zestaw Świr 🤣🤣 Ja to niemam tyle czasu 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,119 Napisano 9 Lutego Ciekawe kiedy to wiadro wypierdolisz z cała zawartością z tych koziołków 🙂 Ale takie wiadro i tak trzeba by chyba płukać co jakiś czas żeby jakieś glony się nie zalęgły... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 9 Lutego @WBB Woda z kranu tak łatwo nie zielenieje 😉 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateo 956 Napisano 9 Lutego @Prepers Chwila podjechać do sklepu po złączki kawałek węża i koziołki można zrobić tylko pompa kawałek węża i zawor @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,315 Napisano 9 Lutego @WBB daje sie mieszaka do zbiornika z woda, ktory sie wlacza co jakis czas zeby woda nie stala, przy uprawach hydro tak robia. Mysle ze pompka akwariowa tez by dala rade. 3 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 9 Lutego @Boczelli wystarczy zamknąć dekiel.. by jak najmniej materi organicznej się dostawało do wody. Im więcej materi z zewnątrz tym bardziej woda zmienia się w coś bardziej żywego. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateo 956 Napisano 10 Lutego to nie hydro tylko podlewanie nie musi być dekiel bo nie stoi tam woda ostatnia resztkę po podlaniu wylewam wygląda to tak w 20l aktualnie rozrabiam i wlewam 5l do tego wiadra odkręcam zawór i całe 5 litów idzie do 1 roślinki grawitacyjnie i tak razy 4 po wszystkim nie ma wody w układzie wiadro samo wyschnie Wszystko stoi stabilnie nic się nie stanie złego, masz 85 % masy na prostym samo się nie wywali 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 10 Lutego @mateo kurde profesor kwantowy normalnie 🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateo 956 Napisano 11 Lutego (edytowane) tydzień 11 5 dni od przełaczenia swiatla Wczoraj podlewanie przycinanie jakieś nowe małe odrosty usunięte niepotrzebne małe pąki. Układanie na siatce jeszcze raz, najgorsza rzecz rozregulował mi się miernik do pH , teraz już jest ok a była różnica prawie 1 .0 😔 Lampa 60% 40cm wysokości Wilgotność 55 do 60 Podlanie: pH 6.2b Plagron bloom 1m Power buds 1ml Calmag 1ml Dodatkowe lepy na muchy Już teraz wiem że nie będzie takiego wyniku jak za 1 razem za wcześnie na flo i do tego 1 karzeł ma powykręcane dziwnie galezie Edytowane 11 Lutego przez mateo 2 3 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,391 Napisano 11 Lutego @mateo ciesze sie, ze jest tu ktos taki ja Ty bo nie musze bladzic jak dziecko we mgle😂 wiem, ze na fotach gowno widac ale moze doradzisz co tu powycinac zeby mialo to rece i nogi? Zaczyna mnie troche przerazac ilosc odrostow i podejrzewam, ze w przyszlosci moze to byc problemem bo bedzie duzo za gesto @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateo 956 Napisano 11 Lutego (edytowane) daj siatce niżej trochę i porozkładać gałęzie żeby wszystkie szczyty miały światło jak nie da rady to ja wycinam te niedoświetlone odrosty Jak szczyty oświetlone to nie ruszaj nic trochę liści też musi byc Do 3 tygodnia jeszcze może tam coś wycinać później jedynie delikatne przycinki nic drastycznego roślina potrzebuje teraz spokoju👊 Edytowane 11 Lutego przez mateo 2 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,391 Napisano 11 Lutego @mateo ok opuscilem siatke oraz wycialem troche doly. Nie wiem ile jeszcze podrosna wiec nie wycinalem wszystkiego 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateo 956 Napisano 11 Lutego Jest ok ja bym nie ruszał nic ja bardziej na drutach trochę rozciągam bo duży box 5x5 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateo 956 Napisano 17 Lutego tydzień 12 Okres przejścia Rośliny podlane 1m Calmag,power buds, bloom Lampa 50cm 75% Wilgotność 50-60 Jedna została dużo w tyle prawdopodobnie zepsuty phmetr się przyczynił i ta jedna tego nie wytrzymała reszta nawet ok jestem zadowolony z jednej a reszta ok Myślę że za ok tydzień kwiaty się zawiążą i będę liczył jako normalny blom pochłaniacz wilgoci na planuje wrzucić za ok tydzień 2 mieszające na 2 biegu już są żeby poprawić cyrkulację wyciąg na 8 pogoda w NL nie dopisuje przez co będzie osuszacz miał co robić 3 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,391 Napisano 17 Lutego @mateo u mnie odwrotna sytuacja. Otwieram juz okna na poddaszu zeby wilgoc wleciala do srodka bo mam caly czas za niska🙈 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 17 Lutego @mateo lecisz plantator 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateo 956 Napisano 17 Lutego (edytowane) Ogólnie szału nie będzie liczę na może min 800g wcześniej 1szy box bardziej dbałem i wychodzi wszystko.O gólnie nawozy ogarnięte co ,jak ,kiedy .Ostatnio tego nie było ale za to był lepszy trening a teraz tego nie ma może na 3 uprawie będzie wszystko 🫣i będzie co pokazac Edytowane 17 Lutego przez mateo 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 17 Lutego @mateo przecież tutaj nikt Cię nie ocenia a podziwia 😄 Jestes natchnieniem ducha dla wszystkich scrogrowerów którzy się wahają.. spróbować siatkę czy nie.. 😄 Lecz pamiętaj młody mistrzu.. droga na skróty.. jest zawszę krótsza.. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateo 956 Napisano 17 Lutego Każdy uprawia jak woli. ja wolę przy pomocy siatki zawsze mogę rozłożyć roślinę trochę bardziej druty są uciążliwe i ciężko kiedy korona jest większa dużo od doniczki 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach