szamayo 622 Napisano 20 Stycznia @PrepersWidać że są w niektórych miejscach przezroczyste jeszcze ale to na samej wodzie nie dojdą do mlecznych? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 20 Stycznia @szamayo ogólnie to nie jest że zawsze będzie pełne mleko.. jak roślina jest słabiej prowadzona i nie ma idealnych warunków to zacznie się pojawiać bursztyn a reszta trichomow nie osiągnie typowo mlecznej barwy.. po prostu niektóre zostaną niepełne. 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,384 Napisano 20 Stycznia @szamayo czemu samą wodę chcesz dawać? Jakich nawozów używasz? Mierzysz wypływającą wodę? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,406 Napisano 20 Stycznia @szamayo Wal jej nawozów jeszcze minimum tydzień, dojdzie jeszcze, ale już pewnie klepie, zetnij sobie sampla wysusz, i za tydzień uznasz że dobre to jak masz bio to wlej 1x/2x samej wody, ja nie odczułem różnicy, płukane czy nie, ale nie wychodziłem poza bio-bizza, teraz wale nawóz do końca w myśl im więcej pierwiastków, tym lepiej klepać będzie xd 🤣 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szamayo 622 Napisano 20 Stycznia @WymiataczMega mam nawozy mineralne, nie mierze wypływającej wody, chodzi mi w tym tylko o to żeby nawozy mi nie wpłynęły na efekt końcowy smaku, myślałem że ma to na to wpływ jak się zapodaje pod koniec samą wodę @Prepers klepać już mnie fajnie klepie, chodzi mi o smak a raczej otoczkę brania bucha, żeby był w miarę możliwości czysty, nie czułeś zadnej różnicy w smaku czy w dzialaniu plukanego a nieplukanego ? Na działanie to to nie wpływa, ale na ciężkość chmury? Sample to ja codziennie zrywam i właśnie stwierdziłem już że dobre, mogłoby być lepsze w smaku, ale na to wpływa też curring i suszenie, a że ja używam mikrofazy to pochopne wnioski moge mieć Teraz już dylemat mam @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,406 Napisano 20 Stycznia @szamayo Ja używałem tylko bio, i nie nie zauważyłem różnicy, w różnej fazie poscinalem, jedne plukalem, drugich nie, różnymi metodami, i ciemnie, i bez, tak szczerze to wyszła najlepiej nie płukana, i bez ciemni, i jestem prawie pewien że to tylko z racji genów, nie porównasz roślin no chyba że byś miał klony, poeksperymentuje, i bardziej się wypowiem, ale przy biobizzach bez minerałów to chyba jeden chuj @szamayo Tak czy siak dla mnie jeszcze z 3 tyg to bym lał nawóz jeszcze tydzień, i za tydzień zaczął lać wodę, ale niech się jeszcze ktoś wypowie, ile ludzi tyle zdań, a ja ci pisze co sam bym zrobił 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szamayo 622 Napisano 20 Stycznia @Mr.Green sugerujesz że moje rośliny są słabiej prowadzone? ;D Nie wiedziałem, że tak może zachować się roślina, wiedziałem tyle, że trichomy przechodzą z przezroczystych, przez mleczne aż do bursztynu, po czym zachodzi już spadek mocy, myślałem że to sztywna reguła @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Resio666 669 Napisano 20 Stycznia @szamayo No tu raczej nie ma sztywnych reguł cyt. "Niska jakość genetyki lub złe warunki środowiskowe to dwie główne przyczyny braku włosków na roślinach. Istnieje wiele, złej jakości nasion konopi o niespełniającej normie genetycznej. Uprawiając takie nasiona, nie ma znaczenia twoje bogate doświadczenie i wiedza. Trichomy, po prostu, nie będą produkowane w pożądanych ilościach. Inną, główną przyczyną tego, że rośliny nie wytwarzają włosków jest sytuacja, w której roślina uprawiana jest w niesprzyjających warunkach środowiskowych. Nawet dobra genetyka, jeśli jest nieprawidłowo traktowana nie osiągnie swojego prawdziwego potencjału genetycznego. Niektóre z najczęstszych przyczyn to nadmierne przekarmianie lub niedożywienie, gnijące korzenie, skrajne temperatury, skrajna wilgotność, szkodniki lub inne choroby. 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 20 Stycznia Dokładnie. Tyle w temacie. @szamayo nie twierdzę że jest źle ale też nie jest top. Można kilka rzeczy zawszę poprawić 😉 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szamayo 622 Napisano 20 Stycznia @Mr.Greenciężko żeby było top za pierwszym razem indoor, ale podzielam Twoja opinie bo to na pewno nie jest szczyt możliwości Na oucie zresztą też mam tyle doświadczenia co samo wyrosło, jedynie w lst się można powiedzieć pobawiłem Nawozy, niedobry i inne istotne sprawy jak stopniowe dawkowanie wody, klimat w boxie, dopiero zaczynam przyswajać, ale spokojnie jeszcze będzie top 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 20 Stycznia @szamayo ja nie neguję twojej pracy. Nie odbieraj tak tego. To po prostu suche fakty nic więcej 😛 Trzeba popracować i udoskonalać swoje techniki 😉 Spróbuj mniej roslin. Wtedy będziesz miał większą kontrolę nad tym co się dzieje. Dobieraj odmiany ktore nie streczuje w górę. Przerośnięte krzaki są problematyczne w boxie. Po to tu jesteśmy.. żeby się dzielić doświadczeniem i się kształcić w kierunku uprawy naszych cudownych dziewczyn 😉 2 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,406 Napisano 20 Stycznia 32 minuty temu, Mr.Green napisał: @szamayo ja nie neguję twojej pracy. Nie odbieraj tak tego. To po prostu suche fakty nic więcej 😛 Trzeba popracować i udoskonalać swoje techniki 😉 Spróbuj mniej roslin. Wtedy będziesz miał większą kontrolę nad tym co się dzieje. Dobieraj odmiany ktore nie streczuje w górę. Przerośnięte krzaki są problematyczne w boxie. Po to tu jesteśmy.. żeby się dzielić doświadczeniem i się kształcić w kierunku uprawy naszych cudownych dziewczyn 😉 Ty nie pierdol 🙂 2 godziny temu, szamayo napisał: @Mr.Greenciężko żeby było top za pierwszym razem indoor, ale podzielam Twoja opinie bo to na pewno nie jest szczyt możliwości Na oucie zresztą też mam tyle doświadczenia co samo wyrosło, jedynie w lst się można powiedzieć pobawiłem Nawozy, niedobry i inne istotne sprawy jak stopniowe dawkowanie wody, klimat w boxie, dopiero zaczynam przyswajać, ale spokojnie jeszcze będzie top A tobie jeszcze dojdą, napewno co palić będziesz miał, życie masz jedno, a prób z uprawa możesz mieć setki, tylko się nie chwal ziomkom:) Mi tam też zielony pierdolil żebym wyjebał, i zostawił se lepsze, daj spokój poczytaj trochę, i sadz ile uważasz, ale miej na uwadze że może ne wyjść, i ja na przykład mogę se pozwolić żeby wjebac siano, i będzie mnie tylko smutno bo robię to dla siebie, i funu. A więc sadz jak najwięcej, siedź cicho, a jak coś spierdolimy, to zajaramy te nasze suche spierdoliny, posmiejemy sie, i wymienimy błędami na forum, bo jest ich tyle że po jakimś czasie w tylu będziemy książki pisać. Pozdro, ale Kolumbia wjechała, aż mam skurcze w knykciach, ale odrabiam chajsik, i kolega na robocie poczęstował 🤣🤣🤣 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,384 Napisano 20 Stycznia @Prepers nie rób smaku 👃🤯 Dobre? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 20 Stycznia @Prepers napizgales sie smalcu i moją wypowiedź próbujesz zdusić prostym "nie pierdol" 😄 To nie fair.. @Prepers Idę zaraz mierzyć Dicka 😄 Jak tak wczoraj zioralem na fotorelacje Zielonego to te jedne topy co puchną u Dicka to nie odbiegają od mineralnego shitu 😄 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szamayo 622 Napisano 20 Stycznia @Mr.Green rozumiem twój tok myślenia nie odbieram tego źle, przyznaje ci ze wiele brakuje do perfekcji, nie ma co się oszukiwać Tego afgana i banana dostałem w gratisie, tak to same quick'i sobie kupiłem bo rosną niskie i w miarę szybko @Prepers czuć chemie w tekście rzeczywiście ;D Tak jak napisałeś, w sumie to by być w tym lepszym trzeba wyciągać wnioski z popełnionych błędów Ciężko mnie zrazić do tematu także bez stresu, dzięki za dobre słowo @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,406 Napisano 20 Stycznia @szamayo @WymiataczMega 81% nadal spain dark weeb+ certyfikat z labo test na woda soda pieni się jak szampan wyszło 84% jak siedzisz w temacie powienies wiedzieć Choć moim zdaniem zurich i bogate Żydki dostarczają pierwsza świeżość, i jakoś tak duża, jak i cena, ale jak ci gość autem za ćwierć miliona podjeżdża to o czym rozmawiamy 🤣🤣 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,384 Napisano 20 Stycznia @Prepers przehuj jesteś byku👊 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,406 Napisano 20 Stycznia @WymiataczMega Pojebało ci się, jakbyśmy rozprawki na tematy fizyczne tutaj rozpisywali, albo niewiem na chore dzieci zbierali, a ty słuchasz ćpuna na emeryturze, któremu już koks nie do końca smakuje 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szamayo 622 Napisano 20 Stycznia @Prepers aż tak widocznie nie jestem zaglebiony żeby cie zrozumieć ale domyślam się że to nie byle co Major coś wspominał że pieni się jak szampan, ale nie przeszło mi to obok nosa Tym bardziej certyfikaty mordo, pierwsze słysze ale wierzę na słowo że jest dobre @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,406 Napisano 20 Stycznia @szamayo soda się czyści towar, każdy zaprawiony nos od śniegu o tym wie 🙂 A major to tylko przewinął @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach