Hulk 274 Napisano 13 Grudnia 2023 @WymiataczMega sorki to faktycznie miało być do @Zielone krainy 😅 No chyba będę zmuszony iść w te pochłaniacze 🥴 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 13 Grudnia 2023 @Hulk zainwestuj i będziesz miał ponoć biorą trochę prądu 🙈👍 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,120 Napisano 13 Grudnia 2023 @Pablo 1988 prąd bierze osuszacz.... cena 100-800zł. Pochłaniacz to jest taki worek z kulkami i puszcza jakąś żelowatą ciecz. Ja mam jeden taki ale średnio mi się spisuje, albo nie potrafię go używać. Kosztuje 20-30zł. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 13 Grudnia 2023 @WBB spoko dzieki mi to nie jest potrzebne na szczescie👍 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,120 Napisano 13 Grudnia 2023 @Pablo 1988 ja to tam zerkam w tym Twoim temacie i nie wiem co napisać.... mogło by to większy wszystko być 😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 13 Grudnia 2023 @WBB haha jak ja je tak zestresowałem to tak się odwdzięczyły niech se pykaja bardziej zależy mi na strwberyy👍 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 13 Grudnia 2023 @Hulk Zależy ile ich kupisz, ale sam je stosowałem i uznaje je za w miarę skuteczne, pojemnik wypełnia się wodą, więc trzeba ją wylewać. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hulk 274 Napisano 14 Grudnia 2023 @Zielone krainy no wczoraj kupiłem jeden który według producenta jest do 20m2.. Nie chcę mi się w to wierzyć bo to małe pudełko w które wsypałem proszek i faktycznie niby tą wodę trzeba wylewać.. Box ma 0,64m2 więc dzisiaj sprawdzę.. Wczoraj poprawiłem kilka rzeczy, podlałem więc dzisiaj będę miał wynik tego wszystkiego 😅 Przede wszystkim wentylator wylotowy zamiast wyrzucać do piwnicy wilgoć która się kotłuje, za pomocą spiro rury leci prosto w komin po dawnym piecu.. Może będzie mniejsze stężenie w piwnicy i w połączeniu z tym mega wydajnym pochłaniaczem 😅 coś zbije 😅 Dodatkowo wysypałem keramzytem w donicach żeby gleba nie oddawała wilgoci więc aż sam jestem ciekaw czy coś się zmniejszyło 😁 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hulk 274 Napisano 14 Grudnia 2023 Po 12 godzinach nawet kropelki wody nie było 😅 Jeszcze sprawdzę po powrocie z pracy to będzie doba od wstawienia do boxa.. Ale już mogę powiedzieć >omijać szerokim łukiem< 🤣 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,343 Napisano 14 Grudnia 2023 @Hulk mieszający musi hulać i żeby topy miały luz, przepływ powietrza i będzie buźka klapcia👍 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,403 Napisano 14 Grudnia 2023 @Hulk az dziwne, ze nic nie zebral. Mialem nieprzyjemnosc wynajmowac bardzo zawilgotniale mieszkanie i takie pochlaniacze staly wszedzie. Nie nadazalem ich wymieniac i kupowac nowych bo tak ciagnely wilgoc z powietrza @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 14 Grudnia 2023 @Hulk a masz ten materiał w środku czy sama obudowa stoi 😄 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,120 Napisano 14 Grudnia 2023 Ja to ten wsad w worku jebłem na podłogę w boxie i zamknąłem. To mi po podłodze jakaś maź zaczęła pływać. Posprzątałem i w jakiś pojemnik wpakowałem... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,145 Napisano 14 Grudnia 2023 @WBB a nie powinienes zawartości wysypac z worka? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,120 Napisano 14 Grudnia 2023 @Lady Green hmmm.... raczej przeczytałem instrukcję ale teraz mi ćwieka zabiłaś 🙂 Ten worek bym zapakowany w hermetycznym drugim worku więc chyba dobrze zrobiłem... 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,145 Napisano 14 Grudnia 2023 @WBB może w Twoim nie trzeba... 🤷♀️ Tez kiedyś takie gówienko miałam ale u mnie w instrukcji pisało że trzeba przesypać te kryształki do pojemnika. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hulk 274 Napisano 14 Grudnia 2023 Oczywiście że stoi w środku 😅 Wróciłem z pracy, otwieram box a tu 60%.. Zawartość saszetki wysypałem na załączony ruszt ale nawet kropelki wody tam nie ma.. Mieszający i wyciągowy chodzi non stop a tłoczący z uwagi na niskie temperatury mam ustawiony timer co 2 h po 15 min w ciągu dnia.. Chyba że stacja przekłamuje 🙆🤔 Jutro zmienię jej baterię bo od początku uprawy leci na jednej.. ale nie widać żeby coś się działo.. Czy na takim etapie kwitnienia można wyjmować rośliny z boxu żeby przyciąć liście czy za duży stres? Bo 3 z przodu mam podcięte ale do tylnych nie sięgam i tylko kilka uciąłem kilka dni temu.. Jak by było można to bym je wyjął i wyczyścił od dołu z liści.. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 14 Grudnia 2023 @Hulk wyjmij normalnie. Nie ma to żadnego wpływu na rośliny moim zdaniem. Wystarczy że delikatnie się z nimi obchodzisz Ten proszek zaczyna działać po jakimś czasie chyba czy on odrazu powinien chłonąć wilgoć @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hulk 274 Napisano 14 Grudnia 2023 Godzinę temu, Mr.Green napisał: @Hulk wyjmij normalnie. Nie ma to żadnego wpływu na rośliny moim zdaniem. Wystarczy że delikatnie się z nimi obchodzisz Boje się o schermienie.. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 14 Grudnia 2023 @Hulk nie no co Ty 😄 jak ja normalnie po ludzki wyciągniesz i postawisz na stoliku i zarobisz co masz zrobić w kilkanaście minut i je wsadzisz to nie się nie stanie. Zrób to delikatne jak z wazonem wody i roskina nawet nie poczuje. Ja swoję wyciągałem co tydzień żeby się podniecać jakie są piękne i stały po godzinę w kuchni i nie było hermy 😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach