Hulk 273 Napisano 12 Października 2023 Witajcie.. Poniżej projekt w boxie własnego autorstwa:) Co za tym idzie, uprawa doświadczalna:D Pestki auto ultimate dutch Passion, gleba all mix, światło żarówki LED (na razie 3 tydzień więc 6 szt 20000 lumenów, docelowo 10 szt 32000 lumenów) Cały czas temperatura 25 st +/- 1 st oraz wilgotność 50-52% Jeśli ktoś z doświadczonych rolników coś zauważy niepokojącego, proszę o poradę:) A to z dzisiaj, Zastanawiam się dlaczego te listki w jednej się wykręcają, to normalne? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kibic 230 Napisano 12 Października 2023 11 minut temu, Hulk napisał: Zastanawiam się dlaczego te listki w jednej się wykręcają, to normalne? tak @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,301 Napisano 12 Października 2023 (edytowane) @Hulk liscie wykrecaja sie zazwyczaj od za duzej temp albo za niskiej wilgotnosci. Mierzysz temp przy szczytach roslin? Liczysz im dni zycia od wyjscia z ziemi? 3tydz 4dzien czyli 18dzien? Moim zdaniem troche malutkie sa Edytowane 12 Października 2023 przez Boczelli @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 12 Października 2023 @Hulk Wyglądają jakby miały za mokro. Dużo podlewasz? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hulk 273 Napisano 12 Października 2023 @Mr.Green około 100-120 ml codziennie rano @Boczelli tylko ta jedna ma wykręcone delikatnie a 5 szt normalnie. Wilgotność cały czas 50-52% temp około 25 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 12 Października 2023 @Hulk bodbij wilgotnosc do 60-70%, nie podlewaj za często, bo zgnije...musisz wyczuć to podlewanie 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hulk 273 Napisano 12 Października 2023 @vego1989 oki. Jutro nic nie dostaną żeby sprawdzić czy miały za dużo i spróbuję podnieść wilgotność 😁 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hulk 273 Napisano 12 Października 2023 @vego1989 zdjąłem na razie folię do odbijania światła od dołu i zaciągnęło więcej wilgoci z piwnicy 😁 Jest 60 % 🤗 Jutro nie będę podlewał i po pracy zobaczę czy się poprawia. Rano wrzuciłem już wiatrak mieszający więc i temp z 25 zleciała na 24 więc chyba teraz będzie ok.. Zobaczymy jutro 😉 @Boczelli przepraszam, źle policzyłem w sensie źle opisałem 😅 Dzisiaj jest 12 dzień haha więc chyba aż takiej tragedii z wielkością nie ma 🙂 Pozdrawiam @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Monako 789 Napisano 12 Października 2023 @Hulk za dobrze tez nie jest jak na taki dzień bo ja mam dzisiaj 9 i już tworzy 3 piętro z 4 liści @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 12 Października 2023 @Hulk nie podlewaj codziennie bo korzenie zgniją. Musisz podlewać.. czekać aż wypije i wtedy podlej.. inaczej ja zaraz zalejesz i udusisz. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hulk 273 Napisano 12 Października 2023 @Monako możesz dać fotkę? U mnie też kolejne liście puszcza już.. @Mr.Green tak jak mówisz, ograniczę.. jutro wrócę z pracy i zobaczę efekty. Na razie ustawiłem temp około 24 i wilgotność 63% a rano sprawdzę bo powinno być więcej. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 12 Października 2023 Podlewa się co dwa , trzy dni. Musi wypić bo inaczej zrobi się gnój i będzie problem. Przelanie to jeden z najgorszych problemów.. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hulk 273 Napisano 12 Października 2023 @Mr.Green na pewno przypilnuje teraz 🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,115 Napisano 12 Października 2023 Z tym liczeniem to zawsze jest problem bo nie wiadomo kiedy ktoś liczenie zaczyna 🙂 Ja tu moim 3 dzień liczyłem 🙂 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hulk 273 Napisano 12 Października 2023 Powiem Wam że jestem tak wkurwiony na siebie że szok 😅 Non stop czytam o nie przelewaniu i zapewnianiu odpowiednich warunków... Ale kurwa mać zawszę troska wychodzi bokiem 😁 Mam nadzieję że teraz jak już mega się skupię na podlewaniu będzie ok.. Powoli będę dokładał żarówek żeby miały więcej lumenów. Ostatnie spojrzenie do boxa przed wyjściem z piwnicy to : 23,9 st i 63% więc teraz tylko nie przelewać i warunki chyba będą w porządku? Co myślicie? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,301 Napisano 12 Października 2023 @Hulk temp i wilgotnosc dobre, konopie wola wiecej dni suchych niz mokrych. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hulk 273 Napisano 12 Października 2023 @Boczelli dlatego koniec z przelewaniem 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hulk 273 Napisano 13 Października 2023 @vego1989 warunki coraz lepsze 😁 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 13 Października 2023 @Hulk o widzisz 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,311 Napisano 13 Października 2023 @Hulk no i gitara. Tak 3maj morda✌️ @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach