Prepers 1,406 Napisano 29 Października 2023 @Pierr1947 Z rana chciałem ściąć wszystkie, ale chyba idą, złamał się jeden mały szczyt i wiatrak, zdjęcie liści wyśle ci wieczorkiem, teraz niektóre dostały wody z nawozem, bo miały sucho, ta duża się mocno rozrasta myślisz że jest szansa na plon ponad 100g? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,121 Napisano 29 Października 2023 @Prepers ponad 100 z jednego automata? Ambitnie... 😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,406 Napisano 29 Października 2023 @WBB chłopie s wszystkich xd @WBB ja marzę o 200 a jak wyjdzie ponad 100 to nie ścinam, rozważam jeszcze ścięcie tych gorszych i ustawienie w narożniku nowych w miejsce starych z użyciem miernika ppfd @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,121 Napisano 29 Października 2023 @Prepers aaaaa 🙂 Nie no, 100 ze wszystkich 6 to musi być lajtowo 😉 Ps. Czasami te najgorsze dawają na koniec najwięcej 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 29 Października 2023 @Prepers jak bedzie ok, to zacznij liczyc od 200 😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,406 Napisano 29 Października 2023 @WBB @vego1989 hahaha ja bardziej tragiczne myślenie mam chyba xd, zostawiam je napewno 🙂 dostaly 3 trochę wody najwieksza z 700 ml, trzymam +/- tabele 80% bio bizza ile razy w tyg nawozić ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 29 Października 2023 @Prepers zalezy od zapotrzebowania, obserwuj... bio ciezko przedawkowac... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,406 Napisano 29 Października 2023 @vego1989 no i gitara leje tabele 80% 3x w tyg+calmag za każdym razem zobaczymy co się będzie działo @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 29 Października 2023 @Prepers ze wszystkich zbierzesz na lajcie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,121 Napisano 29 Października 2023 @Prepers ja już którąś uprawę robię i dalej mam ciśnienie na nawozy... ale jest coraz lepiej, potrafię się powstrzymywać 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,406 Napisano 29 Października 2023 @WBB @Pierr1947 @WBB @vego1989 no i spoko, mam dylemat namiot 120x120 1.44m2 do wyboru 3 lampy do zamiany MARS HYDRO TS 3000 450W MARS HYDRO FC-E4800 480W Spider Farmer SF-4000 Led Grow Full Spectrum 450W Która byście brali? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 29 Października 2023 @Prepers Ja to nic Ci nie powiem na temat tych lamp. Ja idę tylko w lumateki 5lat gwarancji. Na te chinczyki to nie wiem. Na szczęście mi się jeszcze nie zjebał ale gdzieś tu czytałem na forum że dla chłopa padł to dostał odrazu druga nowa. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,406 Napisano 29 Października 2023 @Pierr1947 I wszystko 465w Zeus pro @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,406 Napisano 30 Października 2023 @Pierr1947 @WBB @vego1989 Jaki tani miernik PH polecacie? Kupiłem adwa Eco209 wydałem ponad 300zl, i wczoraj zmierzałem nawozy biobizz, zbiłem pH do 6.5, ale zostało trochę wody dziś przed podlaniem pH. 6.8, i nie do zbicia, i potrzebuje jakiś szybszy miernik, na ten mi się schodzi z 20 min na jedno mierzenie wody 😮 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,121 Napisano 30 Października 2023 @Prepers mój miernik zdupcył się rok temu i nie posiadam żadnego innego 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,406 Napisano 30 Października 2023 @WBB To jak mierzysz PH czy na biotabsach lecisz? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,121 Napisano 30 Października 2023 @Prepers nie mierzę 🙂 Mam te kropelki do mierzenia ale mi się nie chcę. Raz na uprawę tylko zmierzę czystą wodę i tyle 🙂 ps. kurwicy bym dostał jakbym miał każde podlanie mierzyć i to w 5-7 butelkach 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,406 Napisano 30 Października 2023 @WBB @Pierr1947 @vego1989 @WBB Najwyraźniej na tą co głównie spadł filtr, i odłamał szczyt nie zaszkodziło jakoś mocniej, ta u góry po lewej, za to rośliny które zostały oblane nawozem dolna lewa, górna środek, prawa dolna ewidentnie zatrzymały się w rozwoju, do tego każda roślina ma popalone końcówki, dostały zestaw nawozów na kwitnienie, i dalej to samo. Czy to może być wina naświetlania 24h, i mocy lampy, albo wysokości, skoro popalone są tylko końcówki u górnych partii liści? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,344 Napisano 30 Października 2023 @Prepers to już zaczęły kwitnąć? Który dzień?🤔 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,406 Napisano 30 Października 2023 @WymiataczMega 4 albo 5 @WymiataczMega ta duża widać wiąże spore topki ta prawa na dole jest młodsza minimum tydzień, i nie kwitnie @WymiataczMega Jak przyblizysz na dużej dobrze widać 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach