Mr.Green 4,309 Napisano 10 Listopada 2023 @Prepers najłatwiej tak niska wilgotność powietrza uzyskać poprzez ogrzanie pokoju. Jak działa np. Kaloryfer w domu to jest sucho. Konkretny wyciąg też zbiją wilgotność Czy sprawdzałeś ta wilgotność poza boxem..? @Lady Green precyzujac w skrócie to wtedy jak roślina przestaję się wyciągać i zarys topa już jest widoczny. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,406 Napisano 10 Listopada 2023 @Mr.Green @Mr.Green Green potrzebuje opini spodziewam się najgorszego 😞 A mianowicie septorioza, druga opcja brak magnezu, ci widzisz? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Resio666 666 Napisano 10 Listopada 2023 Wygląda na początkową fazę niedoboru Wapnia @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,336 Napisano 10 Listopada 2023 @Prepers to jakiś grzyb 🍄. Ja usuwałem takie liście żeby się nie rozprzestrzeniało. Ręce myj!! Jak macasz😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,406 Napisano 10 Listopada 2023 @WymiataczMega i co w związku z tym, może być lipa? Też się zastanawiam nad usunięciem liści @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,336 Napisano 10 Listopada 2023 @Prepers raczej nie. Teraz to o topach trzeba zacząć myśleć 😅 im bliżej końca tym mniej liście ważne. Jakby to nie zabrzmiało. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,119 Napisano 10 Listopada 2023 (edytowane) 8 minut temu, Prepers napisał: @WymiataczMega i co w związku z tym, może być lipa? Też się zastanawiam nad usunięciem liści Spróbuj tylko napisać, że je wypierdalasz całe planty 😅 Edytowane 10 Listopada 2023 przez WBB @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,406 Napisano 10 Listopada 2023 @WymiataczMega Sam też myślę że to chyba jakiś grzyb, no ale pasuje mi tylko pod tą septorioza czy jakoś tak, miały warunki do grzyba przez noc @WBB Pojebało ci się, jeżeli miałbym się truć pleśnią to tak, ale narazie prowadzę wywiad na forum, i szukam też info w necie co to może być, jak z tym walczyć @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,119 Napisano 10 Listopada 2023 @Prepers coś nerwowy jesteś 😉 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,406 Napisano 10 Listopada 2023 @WBB bez przesady 🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 10 Listopada 2023 @Resi666 Różnica między septoriozą liśćmi konopi a niedoborem wapnia 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,336 Napisano 10 Listopada 2023 @Prepers i @WBB jak słodko 3 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 10 Listopada 2023 W co się wstrzeliwujemy 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,336 Napisano 10 Listopada 2023 @Mr.Green można pół na pół? Definitywnie pytanie do publiczności proszę 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,406 Napisano 10 Listopada 2023 @WymiataczMega @Mr.Green .te rdzawe liście jakby wapno, próbowałem je najpierw wyczyścić xd są jak ubrudzone, ale te bardziej regularne kształty wyglądają jak septoria, wydaje mi się że dobrze karmiłem, więc jestem bardziej za grzybem 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Resio666 666 Napisano 10 Listopada 2023 @Mr.Green No teraz to widzę czarno na białym 😉 dziekuje Mistrzu 🤛 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,406 Napisano 10 Listopada 2023 @Resi666 i co myślisz bo ja mam wątpliwość tylko do dwóch liści. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Resio666 666 Napisano 10 Listopada 2023 @Prepers kurde kolego nie wiem szukam w necie i książce ale diagnoza nie jest łatwa dla mnie ;/ 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 10 Listopada 2023 A to jest na jednej roslinie czy jak? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,406 Napisano 10 Listopada 2023 @Mr.Green na 3 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach