WymiataczMega 2,384 Napisano 9 Listopada 2023 @Prepers teraz niech sobie puchną 💪 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 9 Listopada 2023 Tam gdzie duże liście to spodziewaj się dobrych topów 😋 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,406 Napisano 9 Listopada 2023 Aktualizacja tylko z racji osuszacza, myślicie że może sobie tak stać? I jeszcze pytanie co do roślin są ustawione 90x90 jak zaleca producent lampy, mają tam bardzo ciasno , i niewiem czy zostawić je tak, chociaż niektóre się trochę zasłaniają. Pzdr. @Mr.Green No ja spodziewam się szczęścia nowicjusza, serio wygląda na to że będzie co palić, wszędzie wiąże topy nawet tam gdzie światła niema 1 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 9 Listopada 2023 @Prepers też miałem szczęście bowicjusza i odrazu był dobry plon 😉 Dobrze stoją. Jak się delikatnie zasłaniaja to nic strasznego.. ja to zawszę mówię że walczą.. 🙂 rywalizują dziewczyny.. liście przekładają nad liście. Ty to i tak masz luzy.. 😛 ja na połowie twojej powierzchni miałem 3 razy tyle roślin co Ty i to sezonowe 🙂 poszycie było wypełnione jak sakwa rydzyka.. 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,406 Napisano 9 Listopada 2023 @Mr.Green Ile tam widzisz suszu +/-? Tak se rozmyślam tylko @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 9 Listopada 2023 Zakladajac że pójdzie dobrze to liczyłbym z 400 może i więcej Z dorodnego automata to i 💯 szarpniesz 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,406 Napisano 9 Listopada 2023 Chuj nie osuszacz zwracam go zbija do 51% ale tyle pokazuje na osuszaczu, na termometrze 62%... Jakaś alternatywa? Pomysły? Hajs jest, ale drugi raz gówna brać nie chce, coś sprawdzonego? I czy taka wilgotność uznawać za krytyczna? Wietrzyć pokój? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Resio666 669 Napisano 9 Listopada 2023 @Prepers Ja zamówiłem ten https://netowo.com/osuszacz-powietrza-cronos-bialy-12l?utm_source=shoper&utm_medium=shoper-cpc&utm_campaign=shoper-kampanie-google&shop_campaign=2214579529&gad_source=1&gclid=CjwKCAjw15eqBhBZEiwAbDomEqObwUwac7tplDnDdRYqcGt9hKCo8Sc_shbZZEUzhyAGW3mlK_OmJRoCPbwQAvD_BwE czy dobry ciul wie 😄 ale myślę że będzie ok 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 9 Listopada 2023 @Prepers a jaka masz wilgotność w pokoju? Poza boxem? https://de.trotec.com/shop/luftentfeuchter-ttk-54-e.html?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=de_de_consideration_pmax_ga_website-conversion_Alle+Produkte&utm_content=&utm_term=&gclid=Cj0KCQiAo7KqBhDhARIsAKhZ4uj4NMRhjVRJhNCJF9t8C1etGlmfj5VI41-vVvYXFnYObFhxXiZA21oaAhI_EALw_wcB 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,406 Napisano 9 Listopada 2023 @Mr.Green powiedz mi czy te 60% to wartość krytyczna? Bo chce już dzisiaj odpuścić mierzenie wilgotności poza boxem, ale podejrzewam że wentylator wyciągający też za słaby , bo z zestawu ... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 9 Listopada 2023 @Prepers na tym etapie kwitnienia to 60% nie wyrządzi krzywdy. Tak jednak każdy tydzień to wzrost zagrożenia. Masz jeszcze chwilę w skrócie mowiac 😉 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,406 Napisano 9 Listopada 2023 (edytowane) @Mr.Green Zadziałałam, jutro zmierzę wilgotność poza namiotem, jak będzie taka sama, lecę po osuszacz 10l/24h znalazłem za 110e w obi, a te gówno zwracam myślę że w zamkniętym obiegu musi być minimum tyle co wlewam do doniczki, czyli 7/8l/24h, a i słyszał ktoś o używaniu tej samej wody do podlewania, co wyciagnal osuszacz z powietrza xd? Edytowane 9 Listopada 2023 przez Prepers 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 9 Listopada 2023 @Prepers woda ta może być pozbawiona jakichkolwiek minerałów aczkolwiek dość dobre pytanie 😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,406 Napisano 9 Listopada 2023 @Mr.Green Myslisz że zbiornik 40l i 2 wiadra wody mogą tak parować w pokoju że podnoszą wilgoć mocno? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Resio666 669 Napisano 9 Listopada 2023 @Prepers w jakiś sposób na podnoszą wilgotność 40 litrów plus dwa wiadra wody trochę tego jest jak na pokój ( pytanie jak duży jest pokój) najlepiej wynieś wodę z pokoju odczekaj jakiś czas zmierz wilgotność będziesz mniej więcej wiedział ile podniosły jak w nim były...nie wiem czy dobrze myślę ale ja bym tak zrobił... nawet jakby to nie miało sensu 🤣🤣 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 10 Listopada 2023 @Prepersparowanie wody uzależnione jest od kilku czynników. Ten pojemnik jest otwarty czy zamknięty? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,406 Napisano 10 Listopada 2023 @Mr.Green otwarty @Mr.Green Byku jebać jadę po osuszacz, ogarnę to dzisiaj tak czy siak, a ten zbiornik wody jest zajebisty. Nie chce mi się go znowu zamykać, otwierać, czy przykrywać 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 10 Listopada 2023 @Prepers jak jest otwarty to paruje z pewnością bardziej niż zamkniety 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,124 Napisano 10 Listopada 2023 11 godzin temu, Prepers napisał: Chuj nie osuszacz zwracam go zbija do 51% ale tyle pokazuje na osuszaczu, na termometrze 62%... A mówiłem, że te gówna nie działają i że z tą wilgotnością to nie tak hop siup będzie... Nie wiem co ten zbiornik Ci tam robi ale jak ja u siebie mam wodę w takiej kastrze budowlanej to po pewnym czasie jakaś obślizgła maź się tam robi.... tym bym nie podlewał plantów. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,406 Napisano 10 Listopada 2023 @WBB U kolegi niema zamkniętego obiegu, i grzejnika w boxie, hasa podobny, ale ja poszedłem na ostro i wziąłem duży 🙂 Aktualizacja, do testów podłączyłem rurę wentylacyjna do sufitu, osuszacz poza boxem, i co myślicie o pozycji termometru na ten moment? I jaka @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach