WBB 2,121 Napisano 31 Października 2023 @Prepers no 12 to faktycznie sporo 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,345 Napisano 31 Października 2023 @WBB cwaniak podłożył liścia pod liścia. @Prepers mam cię 😉 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,406 Napisano 31 Października 2023 @WymiataczMega haha specjalnie dla ciebie jutro zrobię piękne zdjęcia, bez jaj ma 12 albo 11 liści @WymiataczMega dopowiem że najpierw miała mutacje, i za mało liści na niej było, a potem za dużo ... 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,406 Napisano 1 Listopada 2023 @WymiataczMega Obiecany liść @Lasir @WymiataczMega @WBBChyba wszystko git, podgrzewacz mam ustawiony między doniczkami, i ziemia schnie mi szybko, podlewać codziennie, i np. co 2/3 podlanie nawóz 75% z tabeli, czy lepiej małe dawki i codziennie np. około 30%? Fotki początek 28 dzień. @Lasir @WymiataczMega @WymiataczMega @WBBLampa 75% mocy i wieksza odległość +/- 40/45 cm strasznie wystrzeliły w górę, i na boki musiałem je jakoś rozsunąć więc podniosłem lampę @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,345 Napisano 1 Listopada 2023 @Prepers nadal nie mogę uwierzyć. Moje zdanie co do nawożenia jest takie panie kochany. Mianowicie co podlanie leje nawozy. Zaczynam od małych dawek i zwiększam je w miarę rozwoju rośliny. Staram się nie dopuścić do niedoborów. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,406 Napisano 1 Listopada 2023 @WymiataczMega @WymiataczMega @WymiataczMega @WBBJakby lekko przelana? Dużo wody wypiła w zaskakującym tempie, a doniczka była wczoraj sucha to dostała na oko wody czystej, reszta stoi sztywno ta jakaś taka miękka guma Te dolne partie kładą się a łodygi liści straciły wigor @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 1 Listopada 2023 @Prepers Ciężka ta doniczka? Przy ostatnim podlewaniu leciała woda z dołu? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,406 Napisano 1 Listopada 2023 @Pierr1947 zawsze podlewam tak żeby wyciekła trochę, ma trochę wody jeszcze, ale doniczka nie jest jakoś mocno ciężka. @Pierr1947 zawsze podlewam tak żeby wyciekła trochę, ma trochę wody jeszcze, ale doniczka nie jest jakoś mocno ciężka. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 1 Listopada 2023 @Prepers co ile podlewasz je? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,406 Napisano 1 Listopada 2023 (edytowane) @Pierr1947 podnoszę doniczkę jak nie jest ciężka to leje @Pierr1947 pamiętaj że to zielone między doniczkami to grzejnik, i suszy mi trochę ziemię Edytowane 1 Listopada 2023 przez Prepers @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 1 Listopada 2023 @Prepers to Ci się dzieje w tej ziemi canna profesional? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,406 Napisano 1 Listopada 2023 @Pierr1947 Tak @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 1 Listopada 2023 @Prepers Zapytaj się tu kogoś kto robi w tej ziemi jak mocno ona jest nabita nawozami. Ja robię zawsze w batmix growmix lub royalmix i one są też już nabite nawozami i nie daje nigdy nic poza ukorzeniaczem na początku. Może Ty za bardzo się troszczysz o nie i je po blokowales z tego co tu czytam Ty cały czas coś tam robisz... Pamiętaj to tylko chwasty i czasami więcej nie znaczy lepiej... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,406 Napisano 1 Listopada 2023 @Pierr1947 @Pierr1947To co dalej podlewać samą wodą+cal mag czy co polecasz ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 1 Listopada 2023 @Prepers Napisz na czacie lub załóż temat i zapytaj się o ta ziemię jak mocno jest nawożona to raz. A od siebie mogę Ci poradzić zmierzyć pH i ec wypływającej wody po podlaniu wtedy będziesz wiedział co dzieje się w ziemi. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,406 Napisano 1 Listopada 2023 @Pierr1947 zmierzę ph jeszcze po podlaniu, a ostatnio ec miała 1.3 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,406 Napisano 1 Listopada 2023 @Pierr1947 @WymiataczMega @WBB w tej dużej po dolaniu z spodu doniczki zmierzyłem ec 0.53 pH 6.6, reszta roślinek idzie dobrze narazie na samej wodzie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,406 Napisano 1 Listopada 2023 @Pierr1947 @WymiataczMega @WymiataczMega @WBB poza zestawem bio bizz+calmag będę potrzebował jeszcze pl czy przy organicznej nie? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,345 Napisano 1 Listopada 2023 @Prepers nie wiem co to pl @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prepers 1,406 Napisano 1 Listopada 2023 @WymiataczMega Pk @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach