Skocz do zawartości
IridiumXan

Acapulco Gold x1

Rekomendowane odpowiedzi

17 minut temu, IridiumXan napisał:

@WBB Co jest w Bioheaven? Bo tego akurat nie mam. Muszę zobaczyć czy kupić

BioBizz BioHeaven 500ml - 100% organiczny stymulator wzrostu i kwitnięcia.... jakiś enzym to chyba. Ale składu na pamięć nie znam. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Zielone krainy

@IridiumXan Nie dawaj calmagu, ph zepsułeś w ziemi i przyblokowałeś, na tym etapie niedobory magnezu i wapnia nie występują.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@IridiumXan  a jakie pH ma woda, którą podlewasz? Badasz pH po dodaniu nawozów wszystkich? Czym badasz pH? A no i czy energicznie mieszasz :classic_biggrin:

Jak masz pewność co do pH, to celuj w 6.2 na tym etapie, chyba że wiesz że lałeś ciągle niechcący 5.5 to wlej 7.0 parę razy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IMG_6647.thumb.JPG.2e9cda77ae671ca8ebbfea025e40d7ad.JPGIMG_6646.thumb.JPG.8096f385c0385610a0c9d164044617df.JPGTaki mały update. Rośnie dosyć szybko i gęsto. Nie wiem jak się zabrać za LST. Teraz problemy:

Dziury w liściach, liście same w sobie miękkie i kruche. Nie wiem czym to jest spowodowane. Poprawiłem PH ziemi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Zielone krainy

@IridiumXan  Gnij ją głównym szczytem w kierunku miejsca wolnego w doniczce, gdzie masz niezagospodarowaną przestrzeń.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Zielone krainy

@IridiumXan Napęczniałe od wody to łamliwe, jak i łodygi, dziurki mogą być od światła, jakie znajdując krople wody na roślinie wykorzystało ją, jak soczewkę. Nic się strasznego nie dzieje , nie ma się czym przejmować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siemanko! Update oraz pare pytań bo potrzebna mi pomoc.

Co jest nie tak z tymi liścmi? Roślina jest mega ściśnięta, pod spodem pełno małych wyrasta, liście pokręcone i w kiepskim stanie ogólnym. Zapach już się wszędzie unosi więc chyba muszę zmienić wylot też.

Martwi mnie jedynie jej wygląd, jest krzaczasta i niska, może ją trochę wyciągnąć?

IMG_6652.JPG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

@IridiumXan źle to nie wygląda, daj jej sie odbic po lst kilka dni, zobaczysz za 4-6dni jak fajnie wyskakują szczyty.Zjebales jedynie to że dałeś taki drut bez izolacji, gdzienjest dos ostry, a szczyt będzie ciągło do góry i może się wrzynac w łodygę. Na jakiej wysokości masz lampę?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Odbić, czyli teraz wybiją te mniejsze odrosty do góry, możesz trochę podnieść jeszcze lampę do góry.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi