DrKrieger 1 Napisano 30 Sierpnia 2023 Witam, mam problem że roślinki od dołu zaczynają zółknąć i tracić powoli kolor zauważyłem też popalone końcówki liści. Stawiam na przedawkowanie gnojówki z pokrzyw której im nie żałowałem, tym bardziej że kwitnienie się zaczęło i z nawozami azotowymi im nie po drodze. Jednak pewny nie jestem. Zdjęcia poniżej są z przed kilku dni, podczas dzisiejszej wizyty było gorzej, roślinki straciły swój pierwotny, ciemnozielony kolor który miały do tej pory. Niby nie ma się czym przejmować bo podczas kwitnięcia i tak liście by zżółkły, ale łodyżki też to dotyka, i obawiam się że kwiaty nie będą miały wokół czego rosnąć. Za wszelkie rady z góry dzięki, to mój pierwszy sezon i chcę mieć z niego jak najwięcej. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 428 Napisano 30 Sierpnia 2023 @DrKrieger część liści naturalnie żółknie i usycha a jak reszta liści traci kolor to azotu można dać na kwitnieniu też jest czasami potrzebny ona chyba ci nie dojdzie.... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DrKrieger 1 Napisano 30 Sierpnia 2023 @Andi Czemu ma nie dojść? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 428 Napisano 30 Sierpnia 2023 @DrKrieger wrzesień zaraz topów nie ma, zobaczymy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Glut78 640 Napisano 30 Sierpnia 2023 @DrKrieger dojdzie, żółte liście to naturalne, będzie teraz gubić wiatraki, podlej ją dobrze PK bez azotu i będzie git @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MiraiiNikki 463 Napisano 30 Sierpnia 2023 @Andi też jestem tej myśli. Jeżeli liście robią się zółte przed kwitem, to znaczy, że brak im jedzonka moim zdaniem. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach