Skocz do zawartości
Jaqubek000

Tripple G auto, gratisowy Orion 1, cfl 100W +2x 15W listwa led - Pierwsza uprawa

Rekomendowane odpowiedzi

@Bob drzewny Miękka jest, Skandynawia 

@Bob drzewny Teraz doczytałem ze muszę ten miernik zamoczyć na 12h w wodzie z kranu przed pierwszym użyciem. Ale nie wiem czy ma to jakieś znaczenie. 
PH plus i minus bede miał dopiero za tydzien, wiec póki co muszę jakoś zadziałać domowym sposobem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Jaqubek000 kwasek cytrynowy albo ocet. Tylko dosyć krótko działa w ziemi.

Powinieneś namoczyć sondę i po każdym użyciu przy mieszance nawozów też wypadałoby czystą wodą opłukać. Dłużej będzie wiarygodny pomiar bez kalibracji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Udyr z nawozów mam taki zestaw jak na zdj. od Canna. Czy jest w nich coś co mogłoby poprawić EC wody? Czy kupić calmag? Kurde nie chce przesadzać z tymi nawozami. Roślinki jeszcze nic nie dostały. I boje się ze jak zacznę kombinować to przekombinuje. A to moje oczka w głowie😅 od kiedy zacząć w ogóle nawozić? 

F7F2B7C3-0F25-415C-8F6F-93DD158FC19E.png

B07B77AE-8FEA-4158-86A7-287BC2B2AF1B.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzień 17. 
Dziewczyny przeszły lekki trening LST, za kilka dni ciąg dalszy. ( mój pierwszy trening, wiec jestem zadowolony bo obyło się bez strat) 

Zacząć już stopniowo karmić?

8361E9C5-7383-424D-9012-973580185C6D.jpeg

5DDD545B-38C4-490F-97F7-C512D815B849.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

@Jaqubek000 ladnie wyglądają, póki co ja bym chwilowo nie dawal nawozow, ewentualnie pol z zalecanej dawki. Po lst podlales ?wilgotnosc im podbij 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzień 22. Wczoraj poprawiłem  Lst, ale dzisiaj już wszystkie liście wróciły do pionu, w sensie łodygi so przywiązane ale liście zdążyły zasłonić wszystko, zrobił się w pewnym sensie parasol. Dzisiaj zrobię zdjęcie to podrzucę. Zostawić czy znowu poprawić? 

Dostały tez drugą polowe dawki nawozów plus dawka sensi cal mag xtra. 

B6EAB815-5DCE-4F4A-879C-F3B6841F942A.jpeg

381CF4A7-06AC-42C1-85F2-F598F24E6E55.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi