Jaqubek000 115 Napisano 21 Sierpnia 2023 Siemanko wszystkim! To moja pierwsza uprawa wiec proszę o wyrozumiałość 😉 Sadzonki- 24h box- zrobiony z grubego kartonu 60x60x80 doniczka - 30l płaska na dwa krzaki Ziemia- do pomidorów 🫣, do następnej uprawy obiecuje ze będzie coś bardziej pro nawozy- Canna terra starterkit lampa- cfl Prima Klima Starlight 2x 55w + dwie listwy ledowe Nelson Garden 2x 15W Filtr- w planach Stacja pogody wentylacja - wyciąg 100mm (100m3/h) ale planuje większy, a ten dam na wlot, powód- wysoka temp. Ok 30 stopni, póki co zostawiam box otwarty żeby nie przekraczać 29 stopni. wentylator mieszający - 5W USB ps. Wskazówki mile widziane 😊 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 21 Sierpnia 2023 @Jaqubek000 Karton jako box jest trochę niebezpieczny, może się zapaść od wilgoci nawet jeśli wydaje się gruby i stabilny. Warto byłoby pomyśleć o jakiejś szafce z MDF/OSB dla świętego spokoju. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jaqubek000 115 Napisano 21 Sierpnia 2023 @Udyr karton jest wyklejony od środka folja Alu, wiec troche go zabezpiecza a od zewnątrz jest pokój wiec wilgoci brak. No chyba ze gdzieś coś rozleje. W każdym bądź razie dzieki 😊 w planach jest namiot ale to zależy jak wyjdzie ta uprawa i czy znajdę odpowiednie miejsce na namiot. Nawet mam już lampe lumii hps 400w 😊 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szwagrom 70 Napisano 21 Sierpnia 2023 @Jaqubek000 Może coś z tego wyjdzie, sam kiedyś próbowałem w kartonie ale potem zrezygnowałem z obawy że się zapali u cb może to przejdzie, w kazdym bądz razie powodzenia ziomku. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jaqubek000 115 Napisano 21 Sierpnia 2023 @Szwagrom dzieki, wrzucę fotkę wieczorem jak to wyglada. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kwiat82 73 Napisano 21 Sierpnia 2023 @Jaqubek000 2 miesiące kisiłem badyla w karton box na żyrandoledzie oklejonym mylarem , z małym wiatrakiem wtłaczającym i małym skierowanym na ledy strumien ciepła skierowany był na otwór wylotowy obeszło się bez zapłonu 🙂 zapewnij odległości lampy od boków i góry powinno być git @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 21 Sierpnia 2023 (edytowane) @Jaqubek000 jestem ciekawy tego Oriona.Niby 25%thc i niby kwitnie 45dni tylko. Edytowane 21 Sierpnia 2023 przez Gość @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jaqubek000 115 Napisano 21 Sierpnia 2023 Wyciąg został apgrejdowany do 187m3/h, bez wentylatora wtlaczajacego, temp spadła do ok. 29 stopni. Zobaczymy jak będzie bo szczerze wolałbym zostawić pasywny wlot żeby nie hałasować dodatkowo. Co do bezpieczeństwa ppoż to lampa cfl nie nagrzewa się w ogóle, nawet odbłyśnik jest tylko lekko ciepły, same zerówki już troche bardziej. Ledy z koleji tez sa ciepłe wiec wszystko razem w boxie podnosi temperaturę ale nie na tyle żeby spalić karton. Wiec o to jestem spokojny. 1 3 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jaqubek000 115 Napisano 22 Sierpnia 2023 Dzień 3. Temperatura wciąż wysoka, mam nadzieje ze nie zaszkodzi 😐 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 22 Sierpnia 2023 @Jaqubek000 slaba wilgotnosc, podbij do 60-70% @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jaqubek000 115 Napisano 22 Sierpnia 2023 Dołożyłem drugi miernik, tylko teraz niewiem któremu wierzyć… 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 22 Sierpnia 2023 @Jaqubek000 rozbierznonsc jak u rudego zezowatego xd nie trzymaj w ziemi bo tam jest wieksza wilgotnosc, widac ze podlewane niedawno @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jaqubek000 115 Napisano 22 Sierpnia 2023 @vego1989 No tak, nie pomyślałem. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jaqubek000 115 Napisano 24 Sierpnia 2023 Dzień 5. Warunki w miarę ustabilizowane. 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 24 Sierpnia 2023 @Jaqubek000 staraj się nie moczyć łodygi, jedynie ziemię wokół 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jaqubek000 115 Napisano 24 Sierpnia 2023 @Bob drzewny Właśnie tak próbowałem, nawet widać to na zdjeciu z TripleG, pod Orionem niestety woda spłynęła pod łodygę 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jaqubek000 115 Napisano 26 Sierpnia 2023 Dzień 7. Czy wszystko ok z sadzonkami ? Wydaje mi sie jak by sie liscie do góry lekko zawijały , to nie jest objaw czegoś? 😧 3 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,407 Napisano 27 Sierpnia 2023 @Jaqubek000 wydaje się ok 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 27 Sierpnia 2023 @Jaqubek000 Opalają się. Ciężko tu stwierdzić czy coś nie tak 🙂 Ładnie i schludnie zmontowany boxik 🙂 ciekawe co z tego wyjdzie 🙂 bez dobrego LST się nie obejdzie 🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jaqubek000 115 Napisano 27 Sierpnia 2023 @Mr.Green dzieki😊 LST i może toping @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach