Lysy007 8 Posted August 19 Lupa jubilerska x60 albo smartfon z dobrym zoomem i zobaczyć trichomy(takie pałeczki) na kwiatach . Niby najlepiej jak trichomy są 30%bursztynowe/70%mleczne Bo w początkowej fazie są przezroczyste i zmieniają się w mleczne ,a potem bursztynowe. 1 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
WymiataczMega 17 Posted August 19 Dzięki ogarnę temat i odezwę się o poradę.pozdro Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Lysy007 8 Posted August 19 Ja to wiem z teoretycznego punktu widzenia(czytania ,sluchania )bo sam dopiero w tym sezonie kupiłem lupe. I będą jej używał,😀ale możesz poszukać na forum więcej info w tym temacie. 1 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
vego1989 303 Posted August 19 6 godzin temu, WymiataczMega napisał: Kilka tyg jej brakuje 1 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
mirecki 658 Posted August 19 @WymiataczMega ładnie wygląda ale tak na moje oko to ok 4-5 tygodni. Co jej dajesz do jedzonka? 1 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
WymiataczMega 17 Posted August 20 Siema. Jestem początkujący. Odkąd zaczęła kwitnąć raz w tygodniu bio humus w płynie. Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Lysy007 8 Posted August 20 Sprawdzałem pH miernikiem i mam średnio 6.5-6.8 pH . I mam taki problem bo nie mogę do końca zidentyfikować co jest moim panienka bo dużo takich liści mam które mają rdzawe kropki . Pojedyncze Dolne liście wiatrakowe są żółte czyli podejrzewam że azot ,ale nie chce walić azofoski bo moze w koncu zaczna kwitnac ,ale jeszcze nie widze kwitnienia. Ale jeszcze ostatnio lalem Plagron Alga Grow 4-2-4. Czytalem ze to moze byc problem z grzybem septoria ,albo jeszcze inny grzyb rusty fungus-ale nic nie odpada jak pocieram palcami Albo deficyt Calcium Magnes -sypalem od początku dolomit więc raczej wątpię. Albo toxycznosc Manganu -dawałem też drozdze piekarskie być może przesadziłem z ilością bo niby jak się zrobi świeży nawoz z drożdży to można lać bez rozcienczania czyli 10lwody na 100g drożdży, ale jak już pofermentuje ok tygodnia to już trzeba szklankę tego roztworu(z tych 10l) na następne 10 litrów rozmieszać . @WymiataczMega na kwitnienie to potrzebuje potasu i fosforu . Chyba jest napisany sklad ile ma potasu i fosforu (P-K)Też na forum czytałem że drozdze piekarskie są dobre nA kwitnienie. Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
vego1989 303 Posted August 20 @Lysy007 pokaz cała roślinę jak wygląda, tutaj ewidentnie niedobory masz. co to za kwiat,ile rosnie injakie masz tam ogolnie nawozy ? Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
WymiataczMega 17 Posted August 20 Tak się prezentuje Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
WymiataczMega 17 Posted August 20 19 godzin temu, mirecki napisał: @WymiataczMega ładnie wygląda ale tak na moje oko to ok 4-5 tygodni. Co jej dajesz do jedzonka? Tak cała wygląda Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
vego1989 303 Posted August 20 @WymiataczMega @Lysy007 Wyglada całkiem zdrowoz może nabita azotem bo ciemno zielona. Ogólnie wydaje się ok, 1 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
WymiataczMega 17 Posted August 20 50 minut temu, vego1989 napisał: @WymiataczMega @Lysy007 Wyglada całkiem zdrowoz może nabita azotem bo ciemno zielona. Ogólnie wydaje się ok, Elo. Spójrz z powiększeniem W dniu 19/08/2023 o 10:49, Lysy007 napisał: Lupa jubilerska x60 albo smartfon z dobrym zoomem i zobaczyć trichomy(takie pałeczki) na kwiatach . Niby najlepiej jak trichomy są 30%bursztynowe/70%mleczne Bo w początkowej fazie są przezroczyste i zmieniają się w mleczne ,a potem bursztynowe. Ściągnąłem lupę na smartfona Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
vego1989 303 Posted August 20 @WymiataczMega slabo widac, zdjęcie z odległości 2-3cm. ale widać że brakuje jej conajmniej z 4tyg,teraz będzie puchła 1 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
mirecki 658 Posted August 20 Wygląda faktycznie zdrowo i ze sporą ilością azotu ale nic jej nie będzie. Teraz to daj jej pk chociaż bo biohumusem nie wiele zdziałasz Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
WymiataczMega 17 Posted August 20 1 minutę temu, mirecki napisał: Wygląda faktycznie zdrowo i ze sporą ilością azotu ale nic jej nie będzie. Teraz to daj jej pk chociaż bo biohumusem nie wiele zdziałasz Pk? Co to jest pk? Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
mirecki 658 Posted August 20 @WymiataczMega super pk od aptusa, jest mocniejsze niż zwykłe. Nie żebym reklamował czy coś, najmniejsza buteleczka wystarczy Ci, 50 ml. Ewentualnie pk 13-14 od canny albo innej firmy. Wybór należy do Ciebie, z mojej strony dodam tylko tyle że radziłbym pospieszyć się. Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
WymiataczMega 17 Posted August 20 Wielkie dzięki 1 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
WymiataczMega 17 Posted August 21 18 godzin temu, mirecki napisał: @WymiataczMega super pk od aptusa, jest mocniejsze niż zwykłe. Nie żebym reklamował czy coś, najmniejsza buteleczka wystarczy Ci, 50 ml. Ewentualnie pk 13-14 od canny albo innej firmy. Wybór należy do Ciebie, z mojej strony dodam tylko tyle że radziłbym pospieszyć się. zakupiłem 50ml buteleczkę. Jutro powinna przyjść. Jak to podawać? Sorry że pytam ale już się grzeje😁.pzdro Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites