Jump to content
WymiataczMega

Kiedy robić zbiory?

Recommended Posts

Lupa jubilerska x60 albo  smartfon z dobrym zoomem i zobaczyć trichomy(takie pałeczki) na kwiatach .

Niby najlepiej jak trichomy są 30%bursztynowe/70%mleczne 

Bo w początkowej fazie są przezroczyste i zmieniają się w mleczne ,a potem bursztynowe.

Ja to wiem z teoretycznego punktu widzenia(czytania ,sluchania )bo sam dopiero w tym sezonie kupiłem lupe. 

I będą jej używał,😀ale możesz poszukać na forum więcej info w tym temacie.

Sprawdzałem pH miernikiem i mam średnio 6.5-6.8 pH .

I mam taki problem bo nie mogę do końca zidentyfikować co jest moim panienka bo dużo takich liści mam które mają rdzawe kropki .

Pojedyncze Dolne liście wiatrakowe są żółte czyli podejrzewam że azot ,ale nie chce walić azofoski bo moze w koncu zaczna kwitnac ,ale jeszcze nie widze kwitnienia. Ale jeszcze ostatnio lalem Plagron Alga Grow 4-2-4.

Czytalem ze to moze byc problem z grzybem septoria ,albo jeszcze inny grzyb rusty fungus-ale nic nie odpada jak pocieram palcami 

Albo deficyt Calcium Magnes -sypalem  od początku dolomit więc raczej wątpię. 

Albo toxycznosc Manganu -dawałem też drozdze piekarskie być może przesadziłem z ilością bo niby jak się zrobi świeży nawoz z drożdży to można lać bez rozcienczania czyli 10lwody na 100g drożdży, ale jak już pofermentuje ok tygodnia to już trzeba szklankę tego roztworu(z tych 10l) na następne 10 litrów rozmieszać .

20230814_192211.jpg.3c7973a25ece2d8816ed9956f8b2846c.jpg

@WymiataczMega na kwitnienie to potrzebuje potasu i fosforu . Chyba jest napisany sklad ile ma potasu i fosforu (P-K)Też na forum czytałem że drozdze piekarskie  są dobre nA kwitnienie.

50 minut temu, vego1989 napisał:

@WymiataczMega @Lysy007 

Wyglada całkiem zdrowoz może nabita azotem bo ciemno zielona. Ogólnie wydaje się ok, 

Elo. Spójrz z powiększeniem 

W dniu 19/08/2023 o 10:49, Lysy007 napisał:

Lupa jubilerska x60 albo  smartfon z dobrym zoomem i zobaczyć trichomy(takie pałeczki) na kwiatach .

Niby najlepiej jak trichomy są 30%bursztynowe/70%mleczne 

Bo w początkowej fazie są przezroczyste i zmieniają się w mleczne ,a potem bursztynowe.

Ściągnąłem lupę na smartfona 

Magnifier_1692550252619.png

1 minutę temu, mirecki napisał:

Wygląda faktycznie zdrowo i ze sporą ilością azotu ale nic jej nie będzie. Teraz to daj jej pk chociaż bo biohumusem nie wiele zdziałasz 

Pk?

Co to jest pk?

@WymiataczMega  super pk od aptusa, jest mocniejsze niż zwykłe. Nie żebym reklamował czy coś, najmniejsza buteleczka wystarczy Ci, 50 ml. Ewentualnie pk 13-14 od canny albo innej firmy. Wybór należy do Ciebie, z mojej strony dodam tylko tyle że radziłbym pospieszyć się. 

Screenshot_20230820_220204_com.android.chrome_edit_1144543408082648.jpg

18 godzin temu, mirecki napisał:

@WymiataczMega  super pk od aptusa, jest mocniejsze niż zwykłe. Nie żebym reklamował czy coś, najmniejsza buteleczka wystarczy Ci, 50 ml. Ewentualnie pk 13-14 od canny albo innej firmy. Wybór należy do Ciebie, z mojej strony dodam tylko tyle że radziłbym pospieszyć się. 

Screenshot_20230820_220204_com.android.chrome_edit_1144543408082648.jpgzakupiłem 50ml buteleczkę. Jutro powinna przyjść. Jak to podawać? Sorry że pytam ale już się grzeje😁.pzdro