WymiataczMega 2,331 Napisano 19 Sierpnia 2023 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lysy007 10 Napisano 19 Sierpnia 2023 Lupa jubilerska x60 albo smartfon z dobrym zoomem i zobaczyć trichomy(takie pałeczki) na kwiatach . Niby najlepiej jak trichomy są 30%bursztynowe/70%mleczne Bo w początkowej fazie są przezroczyste i zmieniają się w mleczne ,a potem bursztynowe. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,331 Napisano 19 Sierpnia 2023 Dzięki ogarnę temat i odezwę się o poradę.pozdro @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lysy007 10 Napisano 19 Sierpnia 2023 Ja to wiem z teoretycznego punktu widzenia(czytania ,sluchania )bo sam dopiero w tym sezonie kupiłem lupe. I będą jej używał,😀ale możesz poszukać na forum więcej info w tym temacie. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 19 Sierpnia 2023 6 godzin temu, WymiataczMega napisał: Kilka tyg jej brakuje @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 19 Sierpnia 2023 @WymiataczMega ładnie wygląda ale tak na moje oko to ok 4-5 tygodni. Co jej dajesz do jedzonka? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,331 Napisano 20 Sierpnia 2023 Siema. Jestem początkujący. Odkąd zaczęła kwitnąć raz w tygodniu bio humus w płynie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lysy007 10 Napisano 20 Sierpnia 2023 Sprawdzałem pH miernikiem i mam średnio 6.5-6.8 pH . I mam taki problem bo nie mogę do końca zidentyfikować co jest moim panienka bo dużo takich liści mam które mają rdzawe kropki . Pojedyncze Dolne liście wiatrakowe są żółte czyli podejrzewam że azot ,ale nie chce walić azofoski bo moze w koncu zaczna kwitnac ,ale jeszcze nie widze kwitnienia. Ale jeszcze ostatnio lalem Plagron Alga Grow 4-2-4. Czytalem ze to moze byc problem z grzybem septoria ,albo jeszcze inny grzyb rusty fungus-ale nic nie odpada jak pocieram palcami Albo deficyt Calcium Magnes -sypalem od początku dolomit więc raczej wątpię. Albo toxycznosc Manganu -dawałem też drozdze piekarskie być może przesadziłem z ilością bo niby jak się zrobi świeży nawoz z drożdży to można lać bez rozcienczania czyli 10lwody na 100g drożdży, ale jak już pofermentuje ok tygodnia to już trzeba szklankę tego roztworu(z tych 10l) na następne 10 litrów rozmieszać . @WymiataczMega na kwitnienie to potrzebuje potasu i fosforu . Chyba jest napisany sklad ile ma potasu i fosforu (P-K)Też na forum czytałem że drozdze piekarskie są dobre nA kwitnienie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 20 Sierpnia 2023 @Lysy007 pokaz cała roślinę jak wygląda, tutaj ewidentnie niedobory masz. co to za kwiat,ile rosnie injakie masz tam ogolnie nawozy ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,331 Napisano 20 Sierpnia 2023 Tak się prezentuje @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,331 Napisano 20 Sierpnia 2023 19 godzin temu, mirecki napisał: @WymiataczMega ładnie wygląda ale tak na moje oko to ok 4-5 tygodni. Co jej dajesz do jedzonka? Tak cała wygląda @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 20 Sierpnia 2023 @WymiataczMega @Lysy007 Wyglada całkiem zdrowoz może nabita azotem bo ciemno zielona. Ogólnie wydaje się ok, @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,331 Napisano 20 Sierpnia 2023 50 minut temu, vego1989 napisał: @WymiataczMega @Lysy007 Wyglada całkiem zdrowoz może nabita azotem bo ciemno zielona. Ogólnie wydaje się ok, Elo. Spójrz z powiększeniem W dniu 19/08/2023 o 10:49, Lysy007 napisał: Lupa jubilerska x60 albo smartfon z dobrym zoomem i zobaczyć trichomy(takie pałeczki) na kwiatach . Niby najlepiej jak trichomy są 30%bursztynowe/70%mleczne Bo w początkowej fazie są przezroczyste i zmieniają się w mleczne ,a potem bursztynowe. Ściągnąłem lupę na smartfona @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lysy007 10 Napisano 20 Sierpnia 2023 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 20 Sierpnia 2023 @WymiataczMega slabo widac, zdjęcie z odległości 2-3cm. ale widać że brakuje jej conajmniej z 4tyg,teraz będzie puchła @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 20 Sierpnia 2023 Wygląda faktycznie zdrowo i ze sporą ilością azotu ale nic jej nie będzie. Teraz to daj jej pk chociaż bo biohumusem nie wiele zdziałasz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,331 Napisano 20 Sierpnia 2023 1 minutę temu, mirecki napisał: Wygląda faktycznie zdrowo i ze sporą ilością azotu ale nic jej nie będzie. Teraz to daj jej pk chociaż bo biohumusem nie wiele zdziałasz Pk? Co to jest pk? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 20 Sierpnia 2023 @WymiataczMega super pk od aptusa, jest mocniejsze niż zwykłe. Nie żebym reklamował czy coś, najmniejsza buteleczka wystarczy Ci, 50 ml. Ewentualnie pk 13-14 od canny albo innej firmy. Wybór należy do Ciebie, z mojej strony dodam tylko tyle że radziłbym pospieszyć się. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,331 Napisano 20 Sierpnia 2023 Wielkie dzięki 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,331 Napisano 21 Sierpnia 2023 18 godzin temu, mirecki napisał: @WymiataczMega super pk od aptusa, jest mocniejsze niż zwykłe. Nie żebym reklamował czy coś, najmniejsza buteleczka wystarczy Ci, 50 ml. Ewentualnie pk 13-14 od canny albo innej firmy. Wybór należy do Ciebie, z mojej strony dodam tylko tyle że radziłbym pospieszyć się. zakupiłem 50ml buteleczkę. Jutro powinna przyjść. Jak to podawać? Sorry że pytam ale już się grzeje😁.pzdro @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach