Gibexnator 227 Napisano 18 Sierpnia 2023 Ok więc tak , ta roślinę z lewej strony przesadziłem do nowej gleby biobizz lightmix , przy przesadzaniu starałem się ile tylko mogę pozbyć starej ziemi , troche korzeni odpadło. Szczerze to te korzenie były suche i cieńkie jak sierść psa. Ziemia też nie była jakaś zgnita ani za bardzo mokra , była po prostu w miarę wilgotna (jak nowa z worka) dlatego zdecydowałem się nie przesadzać drugiej. Obydwie rośliny podlałem napowietrzoną wodą w ilości 1 litr o ph 6,3. Zobaczymy czy ta z lewej umrze czy zacznie zyc i co stanie sie z ta z prawej. Gdybym mial strzelac to wydaje mi sie ze one były mocno przewożone i nie pobierały pokarmu z gleby. Na pewno już nie uzyje ziemi typu plagron promix. Zdjęcie starej ziemi i link do filmiku https://streamable.com/odla4r to żaden scam ani nic z tego typu !!! @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 18 Sierpnia 2023 @Gibexnator pamiętaj że jak ktoś pisze "to żaden scam" to właśnie często tak mógłby napisać ktoś, kto chciałby scamować Będzie trzeba uważać na tą co przesadziłeś, bo będzie miała dużą szansę na hermę. Druga dopiero się okaże co z nią, ale ja strzelam że to niedobór wody @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gibexnator 227 Napisano 18 Sierpnia 2023 @Bob drzewny no na tym filmiku nie ma nic szczególnego, tylko jak ręką sypie tą ziemie i widać że nie jest jakaś mokra. No jak zhermi to od razu kosa i będzie chujnia. W każdym bądź razie , pociąg już pojechał i czasu nie cofnę. Obserwujemy🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gibexnator 227 Napisano 30 Sierpnia 2023 Dzień 70 / 37 dzień FLO Cześć wszystkim , roślina po przesadzeniu odżyła, ale widać różnice między nimi tj. ta po przesadzeniu zaczęła szybciej kwitnąć , wydaje mi się że to przez braki azotu jakich doznała (reakcja obronna). Dzisiaj je podlałem i otrzymały CALMAG PRO + ATAMI BIO BLOOMBASTIC. Sukcesywnie podkradam popcornu do wapka heeh , topki zaczynają ładnie już je.. i nabierają masy. 1 3 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gibexnator 227 Napisano 31 Sierpnia 2023 Zdjęcie 20 minut przed włączeniem światełka, widać duży deficyt azotu , ale cóż 😁 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 31 Sierpnia 2023 @Gibexnator bardzo ładny krzaczek, ile mu zostalo ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gibexnator 227 Napisano 31 Sierpnia 2023 (edytowane) @vego1989 dzięki. Ten po prawej to myślę że jeszcze z 4 tygodnie spokojjie potrzymam. Ale ten po lewej ścinam za 2 , tygodnie , niestety idę na urlop i muszę mieć co kopcić , ale zobaczymy jak to będzie Edytowane 31 Sierpnia 2023 przez Gibexnator 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 31 Sierpnia 2023 @Gibexnator jak na przeżycia to wyglądają good 🙂 Dawałeś tabsa do ziemi ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gibexnator 227 Napisano 31 Sierpnia 2023 @Mr.Green nawet 2. Tylko nastepnym razem zrobie to inaczej , dam dopiero po 2 tygodniach. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gibexnator 227 Napisano 7 Września 2023 DZIEŃ 77 / 44 DZIEŃ FLO Od ostatniego razu dziewczyny były 2 razy karmione i najpierw 3 dni temu dostały herbatkę kompostową od biotabs a dzisiaj rano dostały Atami bio bloombastic 2ml / L . Podlewam je tak 1,5 Litra na doniczkę i tak trzeciego dnia już trzeba podlewać bo liście już pokazują że pić się chce. 1 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 7 Września 2023 @Gibexnator ladnie puchna, szkoda trochę miejsca, że dwie sztuki jeszcze by sie tam zmiesicily 😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 7 Września 2023 @Gibexnator trochę mało azotu jakby miały jak ja 44 dzień FLO. Jeszcze trochę im zostało. Możesz śmiało zwiększyć dawkę orgatrexu do herbatki albo ogólnie podlać orgatrexem i to w dobre dawcę. Przyda im się na finiszu 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gibexnator 227 Napisano 7 Września 2023 @vego1989 Dzięki , no masz racje śmiało 4 sztuki można tu wsadzić 😛 były 3 ale jedne się okazał chłopcem @Mr.Green Siemka , daje im nawet calmag pro. Wydaje mi się że ona nie chce już tak przetwarzać azotu bo skupiła się na PK. Ale z tym orgatrexem zrobię jak pisałeś i zobaczymy. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 7 Września 2023 @Gibexnator śmiało możesz dac 15 ml na litr wody ja bym dał nawet 20 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach