Franek420 1 Napisano 26 Czerwca 2023 (edytowane) Pierwsza roślinka ma już dwa tygodnie - druga jest pare dni młodsza. Zahamowała swój rozwój. Dziewczyny trzymane outdoor - podlewane małą ilością stymulatora korzeni hesi 2.5 ml na 500 ml. Większa podlewana raz biobizz też w małej dawce raz. Białe plamki są już na roślince pare dni - dzisiaj zobaczyłem żółte blizny. Wiem, że doświadczonych tu nie brak a ja doświadczenia mam właśnie brak dlatego proszę o pomoc Chciałbym dodać, że to automaty quick one Edytowane 26 Czerwca 2023 przez Franek420 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 26 Czerwca 2023 Mnie to wygląda jakby jakieś robaczki przychodziły Ci to podjadać @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Franek420 1 Napisano 26 Czerwca 2023 I chyba tak niestety jest - jakiś sposób na latające muszki? @CryStaff wyżej @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 26 Czerwca 2023 @Franek420 czemu nie zrobiles z bliska zdjec ? ledwo cos tam widacc ledwoo ledwoo @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 26 Czerwca 2023 Na in stosuje soil clean I lepy na out nie mam pojęcia jak się postępuje @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 26 Czerwca 2023 Odchyl liść i zrób jeszcze zdjęcie od dołu @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LiitlebigWeed 132 Napisano 28 Czerwca 2023 zrób oprysk z róry i od dołu biobiz leafcoat, to idealny srodek na out i in. stosuje sie raz w tygodniu. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Franek420 1 Napisano 30 Czerwca 2023 @dziurawy @Bob drzewny @LiitlebigWeed Pryskam tym agrocoverem, te małe czarne plamki to najprawdopodobniej ziemia, ale przyjrzę się im jeszcze. Natomiast martwię się o moje rośliny - co tam Doktorzy sugerują to zrobię @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 30 Czerwca 2023 (edytowane) Ta mucha nie bez powodu tam jest, to jakieś "leaf miners" czyli robale co kopią tunele w liściach. Żeby się ich pozbyć ucinasz liście najbardziej zaatakowane, a jeżeli jest możliwość to po prostu je "wyciskasz" z liścia. te larwy są dość duże i je widać, nawet na zdjęciu co wysłałeś. Potrzebujesz też olejek neem kupić, w wielu sklepach jest i użyć go na liście wszystkie. Podobno lubią niebieskie lepy jak czytam Edytowane 30 Czerwca 2023 przez Bob drzewny 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 30 Czerwca 2023 @Franek420 tutaj trzeba ziomka od outa ja badziej jestem in @mirecki mordo zerknal bys na ziomka liscie ty to bardziej outa preferujesz , co tam sie u niego dzieje ? ptak narobil i tak wypalilo ? 😄 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Franek420 1 Napisano 30 Czerwca 2023 @Bob drzewny Dziękuje za pomoc doktorze... uciąłem liście i powyciskałem niektóre dziadostwa. Teraz zastanawia mnie jedno - czy ucięcie liści w tak wczesnej fazie rozwoju konopi -, zniszczy mi "plantacje" i przyszłe zbiory, czy roślina dojdzie do siebie? Zabezpiecze się olejkiem neem - mam jeszcze dwa noworodki więc tak źle nie jest ale rośliny dostały sporą dawkę stresu - jakie rokowania dla nich? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 30 Czerwca 2023 @Franek420 zależy ile tych liści zniknęło, ale parę dni będzie w plecy przez obcinanie. Liście to jak żagle, zbierają słońce i im jest ich mniej tym mniej energii wytworzą ze słońca 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Franek420 1 Napisano 1 Lipca 2023 (edytowane) @Bob drzewny Troszkę w plecy będzie w takim razie - ale na błędach się człowiek uczy. Może ktoś nauczy się na moich - dzięki jeszcze raz doktorku Edytowane 1 Lipca 2023 przez Franek420 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 1 Lipca 2023 @Franek420 pamiętaj o olejku, bez niego będzie powtórka pewnie, powodzenia! @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hawudepiasz 29 Napisano 1 Lipca 2023 (edytowane) na tym etapie mozna topping/fim zrobic na auto i wstanie jak dbasz o nia. takze jak nie usuniesz wszystkich lisci to jest szansa Edytowane 1 Lipca 2023 przez Hawudepiasz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach