DrKrieger 1 Napisano 24 Czerwca 2023 Witam, dziś rano gdy wstałem zastałem taki widok. Nie wiem co robić, czy próbować to jakoś odratować czy w śmietnik i spróbować z kolejnym nasionkiem. Wspomnę tylko że mam jeszcze dwa inne kiełki na tym samym etapie rozwoju i z nimi na razie jest wszystko ok. Ma ktoś jakiś pomysł co dalej? Pacjentka to 60 Days Grapefruit Auto. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,119 Napisano 24 Czerwca 2023 Hehe.... pisałem gdzies kilka dni temu, że taka siewka potrafi wywalić z 10cm przez noc jak nie ma światła 🙂 Musisz ją teraz umiejętnie wkopać tak głęboko żeby wystawało tylko kilka cm nad ziemię. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 24 Czerwca 2023 @DrKrieger uwaga na te doniczki, łatwo łapią pleśń i siewki padają, a co do rośliny ona jakoś nie rozstawiła w ogóle liści tylko leci w górę, może w tym trzeba szukać problemu @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 24 Czerwca 2023 Ja dawałem podpórkę i się ogarniała po jakimś czasie coś szcztywnegi co wbijasz w ziemię a potem mocujesz do tego planta najlepiej babus albo coś obitego plastikiem . @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,119 Napisano 24 Czerwca 2023 Moja kiedyś tak wywaliła, a że była przykryta takim "kloszem" to przywaliła w sufit i pod kątem 90 stopni szła bokiem pod sufitem 🙂 Wkopalem głębiej i wystarczyło żeby się wyprostowała. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 24 Czerwca 2023 Wsadz to do docelowej donicy czy tam na spota (nie wiem co będziesz z tym robił) i nadsyp glebą aż praktycznie do główki i na początku możesz dobrze zrosić opryskiwaczem. I daj temu światła więcej. Ten automat będzie miał już z 3 dni, prawda? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DrKrieger 1 Napisano 24 Czerwca 2023 @mirecki Dwa dni odkąd pokazał łepek. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach