Glut78 640 Napisano 20 Czerwca 2023 Czy te dziurki od słońca, czy jakiś nienapasione dziadostwo… albo jeszcze inna przyczyna. Proszę pomóżcie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kolbertus 255 Napisano 20 Czerwca 2023 @Glut78 dziurki to uszkodzenie fizyczne liścia. Światło, które spowodowało takie uszkodzenia musiało skupić się na kroplach, które były obecne w liściach. Stąd takie wypalenia. Bo wnioskuję, że to spot. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Glut78 640 Napisano 20 Czerwca 2023 Tą roślinkę prawie w całości w ogrodzie zjadły mi ślimaki. Przesadziłem ją do doniczki i wyleczyłem. Odbiła, a przed wczoraj była burza i zaraz po niej wyszło słońce. Dzięki, bo już myślałem, że jakiś grzyb albo robactwo @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 20 Czerwca 2023 Dla mnie te odbarwienia wyglądają jak niedobory (nie dziury) żelazo siarka ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Glut78 640 Napisano 20 Czerwca 2023 fotki są kiepskiej jakości, ale wszędzie tam gdzie żółte jest dziurka Po obserwuję jeszcze jutro, jak będzie przybywać to nakarmię mikroelementami @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 428 Napisano 20 Czerwca 2023 @Glut78 to bardziej przędziorki @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Glut78 640 Napisano 20 Czerwca 2023 Nie ma robactwa, opryskane na przędziorka mszyce i grzyby Agrcolle sprey, jest rewelacja na przędziorka, mszyce i im podobne Agricolle I na bierząco dolistnie cannacure @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MiraiiNikki 463 Napisano 20 Czerwca 2023 @Glut78 Jak dla mnie to przyczyny mogą być dwie: Słońce lub przędziorek, gdzie na 80% to przędziorek. Walczyłem z tymi chujami kiedyś na oucie, a liście wyglądały bardzo podobnie, szczególnie na tym pierwszym zdjęciu. Weź sobie lupę z ciekawości na następny raz i dokładnie obadaj liście od spodu. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Glut78 640 Napisano 20 Czerwca 2023 Jutro spojrzę i odpiszę @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cejerowski21 615 Napisano 20 Czerwca 2023 @Glut78 daj ogrodzenie do roslinek, i oprysk olej neem: 2/3 łyżeczki + 1-2 pompki mydla(prostszy skład lepszy) + +-1L wody @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 20 Czerwca 2023 (edytowane) @MiraiiNikki to te suki co są jakby w liściu ale widać je tylko pod liściem i je wyciskasz jak ... Pryszcza ? Edytowane 20 Czerwca 2023 przez Gość @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Glut78 640 Napisano 21 Czerwca 2023 Nic nie ma Przez noc prawie wszystkie żółte plamki dookoła dziurek zniknęły A to moja reszta ogródka. Proszę o wszelkie uwagi i sugestie, gdyż to są moje pierwsze hodowane dziewczyny😅 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Glut78 640 Napisano 21 Czerwca 2023 Na końcu 4 Dos si Dos, po prawej ta gęstwina 3 Whit Rusian. W doniczce czarnej euforia( uratowana bo ślimaki ją obrzarły do gołego pnia), a po lewej nie wiem bo to gratisy, które mi pomieszał mój 2 letni synek🫣😅 Co 2 tygodnie obcinam liście wiatrakowe, dostały mikoryzę, nawozy mam z 3 firm i eksperymentuje, które lepsze. Dostają jeść co 3 podlewanie,+ CO2 dwa razy w tygodniu Sadzonki wysadziłem pod folię 10 maja @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Glut78 640 Napisano 21 Czerwca 2023 To co ma dziurki w liściach to Triple G @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 428 Napisano 22 Czerwca 2023 @Glut78 często miałem krzaki na oucie (liście) podziurawione jak sito i nic z tym nie robiłem topów robactwo nie tykało 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Growdinga 3 Napisano 21 Lipca 2023 Mam podobny problem… Wyczytałam coś o tym neem Oil zmieszać z woda i zrobić oprysk na liście ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Glut78 640 Napisano 22 Lipca 2023 Na moich dziurki porobiły się od wody, jak słońce zaświeciło to woda jak lupa zadziałała. Zacząłem bardziej subtelnie podlewać i teraz wygląda tak 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 23 Lipca 2023 @Growdinga możesz użyć olejku neem, on w zasadzie działa prawie na wszystkie robactwa itd @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach