Gość Zielone krainy Napisano 21 Września 2023 @Bob drzewny Nie wyszło źle , ale wyjść lepiej mogło, ale oczywiście gratulacje o 45 g mniej niż z mojej Acapulco gold z 55 dniowym wegiem, ale dałeś jej krócej kwitnąć ja dałem 69 dni , a ty 55 dni, ja bym jej dał jeszcze dwa tygodnie i myślę, że byś 200 g przekroczył, bo na końcówce najmocniej puchnie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 22 Września 2023 (edytowane) @Boczelli szczerze to sam jestem zdziwiony, ale jednak 150W leda i 0.36m² dla jednej rośliny przy tak długim wegu. Ciekawy jestem ile dały te wszystkie nawozy, które co jak co są trochę drogą opcją i nie wiem czy opłacalna @WBB planowałem na następny raz 2 rośliny, ale właśnie chyba zostanę przy 1 jak ma tyle sypać @Pierr1947 właśnie szkoda że wcześniej nie zajrzałeś, bo przydałyby mi się podpowiedzi co do suszenia i curringu. Nie za bardzo wiedziałem na ile sobie pozwolić z wiatrem podczas suszenia, dlatego od góry dmuchał jeden pierdzioch stacjonarny ale to tylko 1.5 W, ale od dołu walił mieszak już ustawiony na 8W jakoś, oscylacyjny. Bałem się o plechę, bo nagle zapach zmienił się z cytrynowego w bardziej ziemisty, ale to chyba przez usychanie liści(cytryna wyczuwalna dopiero jak dotykałem topy). Ale chyba aż tak nie zepsułem, topki były zbite, nie były jakoś mokre w środku, bo zdażyło mi się dużo ich rozciąć przy trymowaniu. A co do curringu to myślisz, żeby częściej wietrzyć słoiki? Czy może wyciągnąć saszetki i niech posiedzą topy z tydzień przy często otwieranym wieczku? Mam jeszcze kupione parę tych saszetek, to mógłbym dorzucić na potem. Wolałbym nie zaliczyć plechy w dwóch słoikach @Zielone krainy właśnie myślałem jakie masz tam słoiki jak kupowałem swoje, bo nie wiedziałem czy litrowe czy 2 litrowe Do Twojego wyniku na pewno dużo brakuje, o ile metraż był ten sam prawie, to 30W więcej u mnie było i u mnie dużo topków małych, gdzie u Ciebie same grubachy. Ale teraz mam elegancko wszystkie błędy pod ręką razem z liczbami, na przyszłość na pewno się poprawię, tylko jeszcze nie wiem z jaką pestką Edytowane 22 Września 2023 przez Bob drzewny 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boczelli 3,301 Napisano 22 Września 2023 @Bob drzewny wyjmij saszetki. Sloiki trzymaj w ciemnym miejscu, otwieraj 2-3 razy dziennie na 30min i potrzasaj nimi, dla pewnosci mozesz do sloika wlozyc higrometr. Boveda dopiero po tygodniu curringu jesli bedzie potrzeba. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Monako 790 Napisano 22 Września 2023 @Bob drzewny jak wytwarzała CO2 ? Zapodawales z butli czy kupiłeś worki ? I obieg miałeś zamknięty ? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 22 Września 2023 @Bob drzewny Jak chodzi o słoiki to te duże z żółtymi nakrętkami są 3 litrowe, ten z uszczelką jest 2 litrowy , a ten najmniejszy to 400 g. Mój metraż to 0,32 m2 , więc owszem wielkiej różnicy nie ma. Ja tak prowadzę roślinę, by było mniej szczytów, ale za to, by były bardziej rozbudowane. Spróbuj LSD, jak nie próbowałeś. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 22 Września 2023 @Boczelli zrobię mniej więcej tak jak mówisz, wącham ciągle też żeby wyczaić, czy nie szykuje się plecha @Monako pracuję w domu przy komputerze, to sam w sobie byłem generatorem CO2 i miernikiem sprawdzałem ile jest, 450zl jakoś kosztował i niby tylko 50ppm błędu. Czyli tyle ile w namiocie było ppm tyle samo było w pokoju. Problem zaczął się jak przyszły upały, wtedy okno otwarte musiało być cały czas, bo męczące to było dla mnie, a jednak roślina ma dawać przyjemność @Zielone krainy myslalem właśnie nad LSD albo amnesia haze, ale powiem Ci że ten acapulco ma tak nienormalnie mocny zapach, nigdy w życiu nie czułem takiego zapachu z topa. Może sobie wkręcam, bo już trochę nos się przewędził przez ten zapach, ale tak owocowo cytrynowo żywicznego zapachu się nie spodziewałem. Działania nie jestem w stanie określić, bo co zapale to strasznie jestem ukopcony, ale to może dlatego, że degustacja zawsze nocna przed spaniem @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 23 Września 2023 @Bob drzewny Ziomek, wysusz dobrze, zrob curring przez tydzien dwa i dopiero wtedy wrzuc saszetki. Jezeli bedzie powyzej 62to nic Ci to nie da i wejdzie plecha, bo saszeta nie pobierze wolgotnosci. A zrobisz jak uwazasz, gratuluje wyniku, calkiem sympatyczny 😁🤜🤛 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Monako 790 Napisano 23 Września 2023 @Bob drzewny to chyba zakupie worek z CO2 żeby był dobry poziom bo trochę czytam i czytam ze to CO2 to podstawa udanych zbiorów małe mocno bym chciał butle zakupić i tak zapodawac ale to jeszcze muszę doczytać jak to zrobić itp Ja to lubię wysuszony na wiór i nie ma obaw na cokolwiek 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 23 Września 2023 @Bob drzewny LSD zamiata mocno, jak dasz na bursztyn to siedzisz w swoim świecie, bo wyjdzie mocny kanapowiec. Acapulco gold jest inna, bo to głównie sativa, więc ona wchodzi bardziej energetycznie -euforycznie, ale to też mocne tylko bardziej imprezowe palenie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 24 Września 2023 @vego1989 właśnie niby te saszety też zbijają wilgotność w dół, ale zrobię tak jak mówicie, tylko że już bez wyciągania topów ze słoika. 2-3 razy dziennie otworzę na 20 min słoik, przemieszam i tak przez tydzień i będzie musiało starczyć, bo już namiot złożony jak na razie. Większość topów się rozkrusza na mniejsze kawałki przy większym nacisku, jedynie te największe jeszcze czuć że potrzebują w środku obeschnąć. Wrzucę w sumie higrometr mały na noc żeby zobaczyć co tam słychać @Monako miałem niby też te takie składane maty CO2 i o dziwo trochę dawało, ale dość droga zabawa jakby miało się tak przez cały grow ładować te maty co chwilę @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 24 Września 2023 moje gratulacje , zdjales wiecej ode mnie a ja z 4 roslin 😄 😄 a z zaszetkami dobrze ci pisza wyjmij , jak sie wysusza sie za mocno to wtedy wloz , ja mialem praktycznie na wior wysuszone dalem , pakiet 58% i jest teraz kozak 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 24 Września 2023 @Bob drzewny jak saszety sa nabite to nie przyjma wiecej wilgoci niz jest w sloiku. Dlatego tak wazne jest zeby to zrobic po curringu. Tydzien wystarczy pozniej je wrzuc. 🤘 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 25 Września 2023 @dziurawy u mnie trzeba wziąć poprawkę że suszone na mokro, czyli bez trymowania, to mogło dodać z 15g wody jak na wagę wrzuciłem po tygodniu już po trymie Ale zadowolony jestem z wyniku, następnym razem idę po 200 przy krótszym wegu @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 25 Września 2023 @Bob drzewny w huj dobry wynik !!!! w hujj brawo ty profesor , ale uzywales plagron na puchniecie czy cos innego pk ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 27 Września 2023 @dziurawy nieee cały czas na biobizzie tylko, przy mikrobach z biobizza wydaje mi się że idzie wyciągnąć z tych nawozów tyle samo co z mineralnych @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,115 Napisano 27 Września 2023 W dniu 25/09/2023 o 02:32, Bob drzewny napisał: następnym razem idę po 200 przy krótszym wegu O i takie podejście mi się podoba... wyznacza się cel i trzeba się do niego maksymalnie zbliżyć. A jak jest duży odchył od celu to jak kto woli albo się wkurwia albo nie 🙂 Szkoda, że masz tylko 60x60 a nie jak u mnie 80x80.... bo chciałbym zobaczyć run jak idziesz po max z powierzchni 😉 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 27 Września 2023 @Bob drzewny poki nie sprawdzisz nie dowiesz sie 😄 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach