420tojestmoc 0 Napisano 9 Maja 2023 Cześć wszystkim mam pytanie otuż mam 3 roślinki i nie wiem kiedy dac na spota mam poczekać aż będą miały po 2 piętra lisci ? Są to automaty I jeszcze mam jedno pytanie mam je w szklarni ale jakoś dziwnie liście rosną do góry czy mam dac na słonice czy to po prostu normalne ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kolbertus 255 Napisano 9 Maja 2023 (edytowane) Daj na słońce, ponieważ zaczyna Ci je delikatnie wyciągać. Liście składają się jak ręce do modlitwy z powodu chęci absorbcji większej ilości światła. Z wysadzeniem na miejścówkę poczekaj. Roślinki są jeszcze z młode. Poczekaj do pierwszych liści pięciopalczastych. Edytowane 9 Maja 2023 przez Kolbertus 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 9 Maja 2023 @420tojestmoc 1,5 max 2 tygodnie i na pole z nimi. Podsyp ziemią prawie do samych liści. 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
420tojestmoc 0 Napisano 9 Maja 2023 @mirecki ok A mam Jeszcze pytanie a nie chce zakładać nowego tematu mam spota i jest tam słonice od rana tak do 18 godziny i czy będzie git czy za krótko będzie światła te zdjęcia były robione o 20 @Kolbertus @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ReQ7k 7 Napisano 9 Maja 2023 Według mnie wystarczająco zdecydowanie, chyba że masz jeszcze jakiegoś lepszego spota, ale to powinno być całkowicie wystarczające @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 9 Maja 2023 Wygląda ok ale to jest pewne miejsce? Bo weź pod uwagę to że za miesiąc lub 2 drzewa jeszcze bardziej rozkwitną i czy nie będzie problemu z dostępem światła? Jak nie będzie to zajebiście to wygląda. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
420tojestmoc 0 Napisano 9 Maja 2023 (edytowane) @mirecki no problem mam z tym że jakoś około 50-80m jest droga leśna i jakoś 150m ktoś sie buduje ale robią tam coś tylko w weekend mysle ze to tylko 3 automaty więc jakiegoś dużego zapachu nie będzie Edytowane 9 Maja 2023 przez 420tojestmoc @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ReQ7k 7 Napisano 9 Maja 2023 O zapach raczej nie ma co się martwić to serio duże odległości a na outdoorze aż tak wyczuwalne to nie jest, chodziło chyba o wysokość czy jak drzewa rozkwitną to nie zasłonią dostępu do światła 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
420tojestmoc 0 Napisano 9 Maja 2023 @ReQ7k a nie tam to rosną iglaki więc tak jak widać jest prześwit tylko liściaste drzewa rosną już po stronie zachodu i dlatego jakoś po 18 nie ma już światła @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ReQ7k 7 Napisano 9 Maja 2023 No to raczej bez problemu, wydaje się naprawdę dobry spocik, a jeszcze jak będziesz przychodził to jakie piękne widoki @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
420tojestmoc 0 Napisano 9 Maja 2023 (edytowane) @ReQ7k racja 😁 Edytowane 9 Maja 2023 przez 420tojestmoc @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach